fbpx

“Ornamentatia a fost, este si va fi policroma. Natura nu ni se arata intr-un obiect monocrom, total uniform in privinta culorii – nici in vegetatie, nici in geologie, nici in topografie, nici in regatul animalelor. Intotdeuna contrastul coloristic este mai mult sau mai putin vivace, si pentru acest motiv trebuie sa coloram total sau in parte fiecare element arhitectural.”  Antoni Gaudí

7 stiluri perfecte pentru locuinta taVrei sa ai parte de o casa perfecta care sa te reprezinte? Atunci trebuie sa optezi pentru cele mai inspirate amenajari interioare. Doar asa vei putea avea parte de o atmosfera creativa care te ajute sa ai parte de atmosfera mult dorita.

O casa are nevoie de toata atentia ta. Ca sa poti avea parte de amenajari interioare care sa te reprezinte este necesar sa apelezi la o echipa de designeri de interior.

Iata care sunt cele 7 stiluri de amenajari interioare perfecte pentru locuinta ta

  1. Stilul Kitsch

Kitsch este un stil total neobisnuit pentru stiluri de design interior. Acesta refuza sa urmeze reguli sau sa urmeze chiar idei elementare ale frumusetii. Esenta designului kitsch este sa se indeparteze de la toate standardele. Caracteristicile specifice ale acestui stil sunt:flori artificiale, dulciuri, dizarmonie demonstrative, prezenta unor lucuri impozante dar si combinatii neordinare.

  1. Stilul Biedermeier

Stilul Bierdermeier este un stil artistic in amenajari interioare care este lipsit de excese de décor. Acesta se caracterizeaza prin integritate, proportionalitate, simplitate geometrica si culoare naturala.  Mici dulapuri cu vase, ceasuri de perete sau cutiile muzicale nu trebuie sa lipseasca din acest stil de design interior. Peretii sunt decorati cu tapet in culori calde si cu un imprimeu mic sau sunt inveliti cu panouri din lemn. Podeaua este si ea acoperita cu parchet laminat.

Piesele de mobilier sunt de cele mai multe ori realizate din lemn usor cu spatele si cotierele curbe, picioare indoite si care sunt decorate cu ornamente florale.

  1. Stilul ecologic

Stilul ecologic ne aduce la origini. Mai exact o persoana care isi doreste amenajari interioare in stil ecologic va folosi materiale sintetice si va readuce natura in casa. Mai intai de toate se va folosi de materiale naturale: nisip, iarba, conifer, teracota, pamant dar piese de mobilier din lemn simplu si cu o forma cat mai naturala.

Decorul lipseste cu desavarsire in acest stil de amenajare.7 stiluri perfecte pentru locuinta ta

  1. Stilul Art Nouveau

Art Nouveau este  un stil de amenajari  interioare important care a revolutionat modul in care decoram locuintele. Caracteristicile acestui stil sunt: linii atent elaborate si curbate perfect. Usile si ferestrele au o forma arcuita iar un ornament floral va decora peretii, balustradele si piesele de mobilier. Paleta de culori care este utilizata este destul de restransa si este realizata din nunate neutre care nu ies in evidenta. Culorile care se pot utiliza in stilul Art Nouveau sunt: gri, mustar, crem, olive dar si liliac.

  1. Stilul Bionic

Stilul Bionic este cel mai progresiv si este in acelasi timp natural si delicat. Acesta are o stransa legatura cu natura si cu cele mai noi progrese tehnologice. Accentul este pus pe culori deschis iar spatiile sunt cat mai bine delimitate.

Stilul Bionic incearca sa combine spatiul de locuit astfel  incat sa creeze iluzia continuitatii ca si cum ar trece dintr-o camera in alta.

  1. Stilul Etnic

Acest stil este perfect pentru o locuinta calda si armonioasa. Cu ajutorul acestui stil de amenajari interioare  te vei putea muta direct in Egipt, Mexic, India sau  China. Acest stil are o regula pe care nu trebuie sa o incalci, si anume:  nu admite neglijare. Materialele de finisaj, piesele de mobilier da si alte detalii trebuie sa aiba un loc atent stabilit. Dezordinea nu are ce cauta in locuinta ta in stil Etnic. Ai nevoie sa faci alegeri inspirate care sa iti ofere o locuinta perfecta din toate punctele de vedere.

Poti avea parte de o locuinta in stil etnic daca vei apela la cei mai inspirati designeri de amenajari interioare.

  1. Stilul Grunge

Stilul Grungeeste un refugiu din mijlocul vietii urbane luxoase in locuinte comode si intime. Din acest interior nu poate lipsi pretiozitatea. Este stilul spatiilor mari  iar peretii acestui stil nu pot fi lasati goi, pot fi decorate cu caramida sau inveliti cu lemn natural.  Poti opta cu incredere pentru tesaturi naturale sau pentru piese de mobilier elegant.

Pe tavan grinzile au diferite grosimi si sunt lasate la vedere. Tesaturile naturale si piesele de mobilier elegante nu trebuie sa lipseasca.  In locul dulapurilor poti opta oricand pentru rafturi si  pentru mese monumentale.

  1. Stilul Japonez

Stilul Japonez este o intruchipare a simplitatii. Acesta este laconic si nu presupune etalarea decorului scump sau a suveniruilor aduse din calatoriile de peste hotare. Stilul japonez este foarte cu mediul inconjurator. Este un stil liber, fara pereti interni si fara colturi. Paravanele mobile sunt cele care preiau funciile partitiilor si care transforma o camera in doua. Stilul japonez se limiteaza la piesele de mobilier strict necesare dar si piese de mobilier cu o inaltime adecvata si rafturi destinate depozitatii lucrurilor ascunse in pereti.

Gama de culori trebuie sa fie una cat mai naturala de la maro inchis si pana la negru carbune.

7 stiluri perfecte pentru locuinta taBCTR te ajuta sa ai parte de amenajari interioare perfecte

Apeleaza la BCTR si vei avea parte de cele mai perfecte amenajari interioare. Locuinta ta are nevoie de o noua amenajare care sa te defineasca si care sa te reprezinte. Cu siguranta vrei sa te simti perfect acasa si vrei sa ai parte de o ambianta calda si placuta.

BCTR te va ajuta sa ai parte amenajari care sa te multumeasca pe deplin. Aici vei gasi cei mai buni colaboratori care iti vor intelege viziunea si care sa te vor ajuta sa ai parte de cele mai bune rezultate.

Apeleaza cu incredere la BCTR si vei avea parte de cele mai creative si cele mai inspirate amenajari interioare. Doar asa locuinta ta va capata o noua infatisare si te va indemna la relaxare si la contemplare. Este foarte important sa te simti relaxat acasa si sa ai parte de confortul si de relaxarea mult dorita.

Bursa Constructii Tale Romania – alegerea pentru constructii sigure

Alte articole recomandate:

Cum sa amenajezi o bucatarie

 

Idei de amenajare in stil japonez

 

 

Inscrie-te la noutatile si promotiile BCTR

Inscrie-te la noutatile si promotiile BCTR

De ce sa pierzi promotiile?! Reducerile trec rapid, asigura-te ca le prinzi. La fel si informatiile, fii primul care aude.

Multumim! Te-ai abonat cu succes.