fbpx

“Cel mai mare loc din lume este loc pentru imbunatatiri.” – Helmut Schmidt.

 

Fie ca locuiesti la casa sau la apartament, exista anumite momente in viata cand vei avea nevoie de servicii profesionale de amenajari interioare partiale sau amenajari interioare complete. Fie din dorinta de o redecorare completa, fie din necesitate, amenajarile interioare pot fi o alternativa excelenta, mult mai ieftina, la cumpararea unui nou imobil.

In cele ce urmeaza vom analiza diferenta dintre amenajarile interioare partiale si amenajarile interioare complete. Mai mult, vom vorbi despre specialistii pe care sa ii alegi pentru aceste servicii, cand si de ce ai putea avea nevoie de astfel de amenajari.

Amenajari Interioare Partiale vs. Amenajari Interioare Complete

In primul rand, ce inseamna amenajari interioare partiale si complete si in ce constau aceste servicii? Ei bine, amenajarile interioare partiale se pot realiza in intreaga locuinta sau doar pe anumite portiuni/incaperi. Acestea pot insemna renovari, zugraveli, mentenanta, reparatii si intretinere, finisaje interioare sau exterioare pe anumite portiuni, sau lucrari de instalatii electrice si sanitare. Amenajarile interioare complete presupun toate cele enumerate anterior, pe intreaga suprafata a imobilului.

Atentie, a nu se confunda amenajarile interioare cu redecorarea! In timp ce redecorarea se refera strict la design, mobilier, culori, stil, moda etc., amenajarile interioare merg mai depare, in structura, rezistenta si functionalitatea zidurilor, podelei, ferestrelor si instalatiilor.

Un ultim aspect de importanta majora care trebuie mentionat, legat atat de amenajarile interioare partiale cat si de cele complete, este contextul legal. Mai exact, deseori in cazul amenajarilor interioare importanta, vei avea nevoie de autorizatie din partea primariei. Aceste autorizatii vizeaza in principal lucrari de desfiintari sau reconstructie a peretilor interiori care pot afecta structura locuintei; insa pot fi necesare si pentru realizarea unor goluri in planseele de beton armat sau alte schimbari ale structurii initiale, mai ales daca acestea pot afecta in viitor anumite parti de folosinta comuna. Nu este cazul pentru renovari simple si zugraveli. Asigura-te ca iti desfasori activitatile intr-un cadru legal inainte de a te apuca de lucrari de amenajari interioare si de a investi in serviciile specialistilor, pentru a evita orice tip de neplaceri sau inconveniente ulterioare.

Cand este nevoie de amenajari interioare?

Pe scurt, oricand. Nevoia de amenajari interioare partiale sau complete poate aparea oricand, in functie de imprejurari si nevoi, in viata unui imobil. In principal, insa, amenajarile interioare devin o necesitate atunci cand sunt cerute de una din cauzele pe care le vom discuta la punctul urmator.

De ce este nevoie de amenajari interioare?

Motivele pentru care poate aparea necesitatea amenajarilor interioare sunt dintre cele mai diverse. Acestea nu se rezuma, insa includ urmatoarele:

  • Nevoia de dezinfectare si curatare complete a locului prin zugravire si renovare
  • Nevoia de intretinere si intarire a peretilor si structurii casei prin servicii de mentenanta si reparatii
  • Nevoia verificarii si repararii instalatiilor electrice sau sanitare
  • Dorinta de renovare completa si schimbare a structurii locuintei
  • Mutarea intr-o noua locuinta si dorinta de renovare a acesteia

Cu cine se pot face amenajarile interioare?

O intrebare importanta, al carei raspuns va determina calitatea rezultatului final si rata de satisfactie a ta ca si client. In principal, amenajari interioare partiale sau complete se realizeaza cu ajutorul specialistilor in domeniu, echipe experte in a oferi astfel de servicii la calitate superioara si standarde de top.

Ne poti contacta la sectiunea INSCRIERE CLIENT cu detaliile proiectului tau si tipurilor de amenajari pe care doresti sa le efectuezi in locuinta. Este cel mai simplu mod de a ajunge la cele mai bune oferte ale specialistilor in domeniu, rapid si fara batai de cap. Noi iti vom oferi in cel mai scurt timp o lista a ofertelor echipelor de specialisti in amenajari interioare cu care colaboram, astfel incat tu sa le poti compara si alege cei mai buni experti pentru tine si casa ta. BCTR este intotdeauna alaturi de tine in proiecte ce tin de constructia si bunastarea casei tale in Romania!