fbpx

“Am inceput prin a incerca sa creez cladiri care sa sclipeasca asemeni unor bijuterii izolate; acum vreau sa le conectez, sa formez un nou fel de peisaj, sa plutim impreuna in orasele contemporane si in vietile oamenilor lor.” Zaha Hadid

Avantajele si dezavantajele incalzirii prin pardosealaIncalzirea prin pardoseala a ajuns sa fie un aspect comun in toate acele constructii civile care tin pasul cu tendintele modei. Aceasta reduce costurile lunare la caldura si la electricitate cu pana la 40%.  In plus, va contribui la estetica unui anumit spatiu deoarece caloriferele vor fi inlaturate din decor.

Aceste sisteme de incalzire au o retele complexa de conducte si de cabluri electrice care sunt montate sub podeaua unei incaperi si care sunt acoperite in cele din urma cu sapa. Atunci cand este instalat un astfel de sistem sub podeaua locuintei cadura va fi distribuita uniform prin radiere.

Cum functioneaza un sistem de incalzire prin pardoseala

Sistemele de incalzire prin pardoseala emit caldura prin podea in mod uniform, mai exact de sus in jos. Acest principiu de tranzit al caldurii poarta denumirea de radiere si este mult mai eficienta decat varianta prin convectie.

Daca vrei sa incalzeseti un spatiu mai mare tot ce ai de facut este sa instalezi un “ covor incalzitor” care este format din trasee complexe de conducte sau din fire electrice. Dupa care intregul ansamblu este cuplat la o centrala termica pentru a se realiza incalzirea prin pardoseala.

Care tipuri de incalzire prin pardoseala exista

Toate acele constructii civile in care se investeste o suma considerabila de bani au parte de succes si de tehnologie. Incalzirea prin pardoseala este clasificata in 3 categorii. Si anume:

  • Incalzire prin pardoseala cu apa

Mai este cunoscuta si sub denumirea de “ incalzire prin ardere hidraulica”. Sistemul de functionare este destul de simplu. Apa este agentul termic care este utilizat pentru incalzirea incaperii. Temperatura este setata cu ajutorul unei central termice. Apa este cea care tranziteaza sistemul de tevi si este pompata de un sistem distribuitor pentru incalzirea prin pardoseala.

  • Incalzire prin pardoseala cu lemne

Principiul de utilizare este cel care deriva din cel al incalzirii prin arderea hidraulica dar limitarile sale nu ii permit sa functioneze autonom.

  • Incalzire prin pardoseala cu energie electrica

Sub pardoseala este montat un covoras incalzitor care este format din cabluri electrice. Covorasul incalzitor care emana caldura trebuie sa se monteze direct in sapa.

Cum se monteaza un sistem de incalzire prin pardosealaAvantajele si dezavantajele incalzirii prin pardoseala

Poti avea parte de constructii civile care sa aiba un sistem de incalzire prin pardoseala care sa iti ofere rezultatele  mult dorite.

Iata care sunt pasii pentru a monta un sistem de incalzire prin pardoseala

Trebuie sa se faca o anumita schita a sistemului de incalzire prin pardoseala care este realizata in functie de agentul termic care este utilizat

Se vor stabili pentru fiecare camera cotele de inaltime pentru ferestre dar si pentru usi si se va estima o cota de ridicre  a nivelului de pana la 10 sau 15 centimetri

Se va stabili o pozitionare a pieselor de mobilier din acea camera. Mobila trebuie sa fie aranjata cat mai eficient astfel incat sa determine in mod direct eficienta termica a sistemului

Se va stabili un loc din incapere care vor fi montate distribuitorul de incalzire dar si punctele in care se vor masura gradele Celsius de la nivelul podelei

Se va dimensiona lungimea totala a intregului sistem

Dupa care urmeaza etapa de instalare a sistemului de incalzire prin pardoseala. Acesta se realizeaza foarte usor, mai exact, se va intinde folia anti-condens si peste aceasta se va monta stratul izolator si traseul de conducte.

Avantajele oferite de incalzirea prin pardoseala

Atunci cand ne gandim la constructii civile ne gandim la acele constructii care trebuie sa iti ofere tot confortul de care ai nevoie. Avantajele oferite de incalzirea prin pardoseala sunt:

Confort termic sporti cu ajutorul distributiei omogene a cadurii, de sus in jos

Contact direct cu sursa de caldura si se foloseste indiferent de locul in care te afli in spatiul respective. Senzatia de confort termic este mult mai calitativa fata de cea oferita de un calorifer normal

Durata de viata a sistemelor de incalzire prin pardoseala este de pana la 80 de ani

Consumul de gaz va fi mult mai redus. O camera trebuie sa atinga o temperatura optima de 22 grade C

Investitia se va recupera in timp util

Dezavantajele oferite de incalzirea prin pardoseala

Costuri mari care ar putea fi amortizate in cativa ani

Avariile unui sistem de incalzire implica un deranj mai mare in comparatiile cu avariile unui calorifer. In cazul in care se va sparge o teava sau se va produce un scurtcircuit la sistemul electric lucrarile de reparatie vor implica accesul sub pardoseala

Vor exista limitari in privinta alegerii materialului pentru covor. Nu se vor putea amplasa pe pardoseala covoare realizate din materiale naturale precum: lana sau matase cid oar produse care sunt realizate din fibre sintetice.

Avantajele si dezavantajele incalzirii prin pardosealaBCTR este solutia pentru a avea parte de cea mai buna echipa de meseriasi

Atunci cand vrei sa ai parte de constructii civile pe care sa te bazezi in orice moment trebuie sa colaborezi cu o firma care sa se ridice la inaltimea asteptarilor. Pe platforma BCTR vei gasi companiile care iti vor asigura rezultatele mult dorite.

Poti accesa in orice moment sectiunea “ inscriere client ” si  iti vei putea inscrie proiectul. In acest mod vei avea siguranta ca ai luat cea mai buna alegere si ca vei colabora cu o companie sigura si calitativa.  Domeniul constructiilor este unul foarte complex si ai nevoie sa faci cea mai buna alegere. Proiectul locuintei tale are nevoie de cea mai fina indemanare.

Echipa cu care vei colabora trebuie sa iti ofere cele mai bune rezultate. Cu cat alegi cu mai multa atentie firma de constructii cu atat vei fi mai  multumita de rezultatul final. Investeste in locuinta ta cele mai bune materiale dar si o colaborare pe masura si vei avea parte de rezultatele pe care le doresti. Sistemul de incalzire prin pardoseala este perfect pentru acele constructii civile care sunt realizate cu multa atentie si  cu multa implicare.

Banca Constructii Tale Romania – alegerea pentru constructii sigure

Alte articole recomandate:

Cum putem obtine amenajari interioare in stil mediteranean

 

Un ghid util pentru realizarea zidariei de caramida