fbpx

 

“Arhitectura proasta este, in cele din urma, atat esecul psihologiei cat si al designului. Este un exemplu exprimat prin materiale cu aceleasi tendinte care il alte domenii ne fac sa ne casatorim cu oamenii nepotriviti, sa ne alegem slujbe nepotrivite si sa ne programam vacante dezastruoase: tendinta de a nu intelege cine suntem si ce ne satisface.” Alain de Botton, Arhitectura fericirii

Avantajele si dezavantajele structurii metalice, de lemn si de caramidaVrei sa ai parte de constructii de calitate? Atunci trebuie sa stii tot ce inseamna structura de rezistenta a unei case. Este necesar sa iei in calcul o serie de criterii pe care le vei afla din cele ce urmeaza.

In acest articol vei afla care sunt caracteristicile structii metalcie, de lemn si de caramida dar si avantajele si dezavantajele acestora.

Care sunt criteriile pentru alegerea tipului de structura

Alegerea structurii de rezistenta trebuie sa fie realizata calitativ pentru ca tu sa poti avea parte de constructii de calitate. Este foarte important sa cunosti criteriile principale care te vor ajuta sa faci cele mai bune alegeri.

Rezistenta la curtemure este foarte importanta

Acest criteriu este foarte important mai ales daca zona in care urmeaza sa iti construiesti locuinta este cu factor seismic mare. In tara noastra exista zone cu risc seismic scazut, mediu si ridicat.

Zonele cu risc seismic scazut sunt: Satu Mare, granita dintre Maramures si Suceava, Caras-Severin, Timis, Bistrita, Oradea, Deva, Cluj. In toate aceste zone orice structura de rezistenta este perfecta.

Zonele cu risc seismic mediu sunt: Brasov, Targu-Mures, Sibiu, Suceava si Piatra Neamt. In aceste zone se pot construi cladiri cu orice tip de rezistenta dar este recomandat sa se opteze pentru cladirile cu structura din caramida deoarece este mult mai rezistenta la cutremure.

Zonele cu risc seismic crescut sunt: Bucuresti, Iasi, Ploiesti, Focsani, Buzau, Giurgiu, Pitesti si Bacau. In toate aceste zone este foarte important ca structura sa fie una cat mai rezistenta.

Terenul pe care urmeaza sa fie construita casa

Este de preferat sa se evite terenurile nefavorabile precum cele cu pericol sau cu surpari sau alunecari. Ca sa poti avea parte de constructii de calitate trebuie ca structura de rezistenta sa fie aleasa in functie de terenul pe care iti vei construi casa.

Casele pe structura metalica

Matelul a inceput sa fie din ce in ce mai utilizat la cladirile rezidentiale dar si la cele de birouri. Este o tehnologie noua si sunt destul de rare in comparative cu cele din lemn sau cu cele din caramida

Caracteristici

Casele pe structura metalica sunt foarte usoare si nu pun presiune pe terenul pe care sunt asezate. Acestea pot fi compartimentate foarte usor iar inaltimea lor poate fi mult mai mare decat a celor construite din beton. Aceasta structura iti poate oferi constructii de calitate pe care sa te poti baza in orice moment.

Avantaje

Avantajele oferite de structura de beton sunt:

 • Rezistenta la intemperii
 • Sunt durabile
 • Pot fi construite in orice anotimp
 • Este usor de izolat termic si fonic
 • Se construiesc intr-un timp scurt
 • Sunt realizate din materiale prietenoase cu mediul inconjurator
 • Rezista la cutremure

Dezavantaje

Singurul dezavantaj al structurilor metalice este ca are un pret mai ridicat decat cel al structurilor din lemn sau din beton.

Casele pe structura de lemn

Este cel mai vechi tip de structura si cu siguranta va ramane o optiune foarte populara. Casele pe structura de lemn ofera constructii de calitate pe care sa te poti baza.

Caracteristici

Casele pe structra de lemn sunt cu singuranta cele care iti vor oferi constructii de calitate. Greutatea este mai intai preluata de planseele din lemn care se vor sprijini pe grinzi iar acestea se vor sprijini la randul lor pe stalpi iar stalpii pe fundatii iar fundatiile pe sol.

AvantajeAvantajele si dezavantajele structurii metalice, de lemn si de caramida

Casele pe structa din lemn ofera foarte multe avantaje precum:

 • Au o rezistenta mai buna la actiune lateral a seismelor
 • Au un aspect estetic placut
 • Lemnul se poate monta cu usurinta
 • Sunt durabile
 • Se construiesc intr-un timp scurt
 • Lemnul este un material ecologic

Dezavantaje

Dezavantajele oferite de casel cu structura din lemn sunt:

 • Calitatea lemnului nu este acceasi mereu
 • Lemnul trebuie sa fie tratat impotriva focului
 • Lemnul trebuie sa fie tratat impotriva umiditatii
 • Lemnul trebuie sa fie tratat impotriva ciupercilor

Casele pe structura din zidarie si beton

Casele realizate pe structra din zidarie si beton sunt folosite  in proportie de peste 70% in tara noastra.  Marea majoritate a cladirilor vechi sunt realizate pe o astfel de structura.

Caracteristici

Casele pe o strucura din zidarie si din beton  sunt constructii de calitate. Principiul de transmitere al structurilor din zidarie si beton este: greutatea este prleuata de planseele din beton, planse care prin intermediu centurilor se vor sprijini pe ziduri iar zidurile la randul lor pe fundatii si fundatiile pe sol.

Avantaje

Avantajele structurilor din zidarie si beton sunt:

 • Montarea se realizeaza cu cea mai mare usurinta
 • Materialele sunt usor de procurat
 • Rezista la incendii
 • Sunt durabile
 • Structura poate fi exteinsa ulterior
 • Riscul de apartie a condensului pe peretii exteriori este redus

Dezavantaje

Spatiul interior nu mai poate fi modificat cu usurinta uleterior

Durata mare de executie

Pozitia ferestrelor si a usilor in peretilor

Avantajele si dezavantajele structurii metalice, de lemn si de caramidaBCTR te ajuta sa ai constructii de calitate

Atunci cand vrei sa ai parte de cele mai bune rezultate trebuie sa apelezi la BCTR. Compania care iti va putea oferi sfaturile de care ai nevoie pentru a avea parte de constructia la care visezi. Este foarte important sa faci cea mai buna alegere pentru tine bazata pe informatii complete si corecte.

O casa se realizeaza cu ajutorul unei echipe de muncitori iar tu ai nevoie pentru asta de cea mai buna echipa. La BCTR vei gasi incredere si siguranta unei constructii de care te vei bucura o perioada mare de timp.

Posteaza-ti anuntul pe BCTR si vei avea parte de mai multe oferte din partea unor echipe de constructii, doar asa vei putea avea acces la o constructie sigura. Foarte multe firme de constructii vor fi interesate de anuntul postat de tine si te vor cauta pentru a-ti oferi locuinta de care ai nevoie.

Bursa Constructii Tale Romania – alegerea pentru constructii sigure

Alte articole recomandate: