fbpx

“Daca o cladire arata mai bine in timpul constructiei decat la final atunci ea este un esec.” Doug Coupland

Ai nevoie de mai multe detalii in privinta unei case cumparate la rosu? Ei bine, este o casa in care au fost ridicati peretii si acoperisul dar in care nu s-au realizat finisajele. Acest tip de casa nu are ferestre, usi si de cele mai multe ori are o sumara compartimentare usoara. Are insa acces la apa, la gaze si la curent.

Mai exact, o casa la rosu este o casa pe jumatate facuta deoarece finalizarea ei preuspune investitii serioase.

Ce presupune o casa la rosu?

In categoria unor case cumparate la rosu sunt incluse urmatoarele: saparea, armarea  dar si betonarea fundatiei care va avea loc conform specificatiilor tehnice dispuse de proiectant. In plus, mai sunt incluse zidirea peretilor interior si exteriori, realizarea armaturilor si betonarea elementelor de structura ale imobilului si realizarea structurala a acoperisului dar fara a include acoperisul propriu-zis al casei.

  1. Avantajele oferite de o casa la rosu
  • Ai control deplin asupra calitatii

Ai cumparat o casa la rosu? Atunci este momentul sa te apuci de treaba. Trebuie sa instalezi reteaua de energie electrica, gaze, apa dar si toate cablurile si tevile necesare. Dupa care trebuie sa faci racordarea aparatelor electrocasnice.

Chiar daca toate aceste aspecte au nevoie de un efort din partea ta trebuie sa privesti partea buna, si anume tu esti cel care detine controlul asupra calitatii. Poti chiar sa colaborezi cu o companie specializata care sa se ocupe de munca dificila si tu doar sa vii cu ideile.

  • Tu alegi materialele

Un alt avantaj important al unei case cumparate la rosu este ca tu poti sa iti alegi materialele pentru izolarea termina dar si mai mult de atat. Vei putea face alegeri importante precum alegeri intre polistiren expandat sau vata minerala, parchet sau gresie, faianta sau tapet dar si multe altele.

Bineinteles ca mobilierul ramane la alegerea ta. Vei putea face o alegere care sa fie in totalitate pe gustul tau inca de la inceput. Partea cea mai buna este ca nu vei mai avea nevoie de amenajari sau modificari ulterioare.

  • Poti realiza totul in functie de preferintele tale

Poate ca iti doresti sa ai o baie mare sau o bucatarie care sa fie dotata cu toate electrocasnicele. Poti sa iti realizezi o bucatarie luminoasa si deschisa in care sa te simti libera.

Dormitorul este la fel de important , ca sa te poti odihni asa cum iti doresti acesta trebuie sa aiba o dimensiune mare. In plus trebuie sa fie dotat cu ferestre mari dar si un parchet solid sau o culoare a camerelor cat mai calda.

  1. Dezavantajele unei case cumparate la rosu

Aparent achizitia unei case cumparate la rosu este mult mai accesibila dar daca iei in calcul investiile ulteriorare vei vedea ca va costa mult mai mult decat te-ai fi asteptat. Toate aceste costuri apar deoarece iti doresti sa ai parte de o casa mai sigura si mai calitativa. Este absolut normal sa investesti in siguranta ta si in materialele cu care locuinta ta va fi realizata.

Mai trebuie sa iei in considerare ca pe langa costul materialelor de contructie va mai exista si costul manoeperei si vei mai fi nevoit sa investesti in finisaje, mobilier, pardoseala, gresie, faianta, sisteme de iluminat dar si incalzire.

  • Necesita mult timp si un efort mai mare

O casa cumparata la rosu este avantajoasa doar atunci cand esti dispus sa investesti in ea o suma considerabila de bani. Ca sa poti finaliza constructia unei case cumparate la rosu trebuie sa aloci pentru asta atat resurse financiare cat si foarte mult timp.

Prezenta ta va fi necesara in momentul in care vrei sa ai parte de finisaje realizate in cele mai bune moduri. In plus mai trebuie sa acorzi atentie si designului de interior.

Este recomandat sa stii inca din faza de proiect cum iti doresti sa arate anumite camere sau daca vrei un design modern, open space.

  • Nu te poti muta imediat in noua ta casa

 

Cel mai mare dezavantaj al unei case cumparate la rosu este ca nu te poti muta imediat. Mutarea in acea casa poate dura cateva luni si trebuie sa accepti asta.

Pe langa faptul ca locuinta ta trebuie sa fie finalizata in totalitate mai trebuie sa iei in considerare si amenajarile sau curatenia.

BCTR iti pune la dispozitie firme capabile sa iti realizeze locuinta la care visezi

BCRT este solutia ideala pentru toti cei care vor sa aiba  o locuinta stabila si realizata intr-un mod profesional. Cu cat acorzi mai multa importanta asepctelor esentiale in constructia unei case cumparate la rosu cu atat te  vei bucura mai repede de produsul final.