fbpx

“In mod ciudat, arhitectura este cu adevarat un lucru neterminat, intrucat chiar daca o cladire este finalizata, ea ia o noua viata. Ea devine parte a unei noi dinamici: in ce fel oamenii o vor ocupa, o vor folosi, vor gandi despre ea.” Daniel Libeskind

Caracteristicile si avantajele oferite de polistirenul expandat grafitatPolistirenul expandat grafitat este ideal pentru toate acele constructii civile in care calitatea si rezistenta sunt cele mai importante aspecte.  Polistierenul grafitat este utilizat in izolatia termica exterioara si interioara a cladirilor. In cele ce urmeaza vei descoperi care sunt caracteristicile si care sunt avantajele oferite de polistiren.

Ce este polistirenul grafitat?

Polistirenul grafitat este un polistiren imbogatit cu praf de grafit si care are forma naturala a carbonului. Acest tip de polistiren este obtinut prin integrarea particulelor de grafit de cea mai inalta puritate in bilele de polistiren.

Granulele de polistiren grafitat sunt realiza in urma unui process complex, mai exact in urma expandarii granulelor de sitren. Aceste granule se introdu-se intr-o instalatie de preexpandare impreuna cu o cantitate controlala de abur si de pentan. Procesul prin care se introduce este  unul de agitare in interiorul instalatiei si astfel se obtin granulele de polistiren.

Dupa care granulele sunt lasate  intr-un alt echipament care poarta denumirea de tanc la uscare controlate termic de un regulator.

Materia care este  obtinuta este tranportata in silozul pregatitor dupa care printr-un sistem de conducte si ajunge in instalatia de presare. Rezultatul final insemna ca vei obtine blocuri de polistiren care au dimensiuni de 1,05 si 1,42 si cu o inaltime de 5,12 cu o greutate data de densitatea setata.

Care sunt caracteristicle polistirenului expandat grafitat

Polisitrenul grafitat este perfect pentru acele constructii civile in care calitatea conteaza foarte mult.  Caracteristicile polistirenului expandat grafitat sunt:

 • Placi elastice
 • Placi flelibike
 • Are o densitate omogena
 • Care o conductibilitate termica cu 20% mai mica decat polistirenul expandat alb
 • Capacitate de difuzie a vaporilor de apa
 • Este un material 100% reciclabil
 • Placile sunt detensionae
 • Are nevoie de un adeziv cu arederenta ridicata

Pentru ce este utilizat polistirenul expandat grafitat?

Placile de polistiren expandat grafitat  se utilizeaza de cele mai multe ori in construcii civile pentru izolarea termica si fonica. Acestea sunt utilizate pentru constructii civile de calitate si pot fi aplicate cu succes pe suprafetele minerale ale constructiilor noi. Se mai pot aplica si pe tencuielile vechi rezistente si pe orice suprafata cu capacitate portanta.

Unde poate fi utilizate polistirenul grafitat

 • Termoizolare peretilor exteriori
 • Termoizolarea termica a peretilor interior
 • Termoizolare fatadelor tencuite
 • Termoizolarea pardoselilor incalzite
 • Termoizolare fatadelor ventilate cu conditia ca fatada sa nu permita expunerea la razele solare
 • Izolarea termica a pardoselilor cu structura de lemn
 • Termoizolarea pardoselilor incalzite
 • Termoizolarea teraselor necirculabile
 • Termoizolare pardoselilor cu trafic redus
 • Termoizolarea spatiilor frogorifice
 • Izolatra fonica a incaperilor
 • Izolarea termica a acoperisulor in panta

Care sunt avantajele oferite de polistirenul expandat grafitat

Ofera izolare termica

Polistirenul expandat grafitat este perfect pentru acele constructii civile perfecte deoarece are un randament cu aproximativ 20% mai mare decat toate celelalte tipuri de polistiren. Acesta este un bun izolator termic si este recomandat in realizarea termosistemelor cladirilor pentru a avea parte de un consum redus de energie si a caselor pasive.

In spatiile izolate cu polistiren grafitat se pastreaza o temperatura optima iar materialul actioneaza impotriva pierderilor de caldura in timpul iernii si blocheaza transferul de la exterior spre interior pe durata verii.

Contribuie la reducerea cheltuielilorCaracteristicile si avantajele oferite de polistirenul expandat grafitat

Polistirenul expandat grafitat are o capacitate de izolare termica foarte buna. Folosirea sa pentru termoziolare contribuie foarte mult la reducerea cu pana la 50% a cheltuielilor pentru climatizarea spatiilor.

Ofera o izolare fonica

Materialul este un bun izolator fonic si este recomandat pentru impiedicarea intrarii zgomotului din exterior in locuinta.

Ofera rezistenta si durabilitate

Polistiren expandat grafitat este rigid iar asta il face sa fie rezistent la factori mecanici si durabil.  Rezistenta de care de dovada se va dovedi a fi o investitie buna in timp. Este recomandat sa te apuci de aplicarea termosistemului, sa tencuiesti bine zidaria pentru a obtine un strat suport cat mai bun.

Pentru aplicarea stratului final este recomandat un termen de minimum 10 zile.

Cum alegi cel mai bun tip de polistiren expandat grafitat

Poti alege intre mai multe tipuri de polistiren expandat grafitat si trebuie sa alegi cea mai potrivita placa astfel incat sa ai parte de constructii civile cu o rezistenta aparte.

Ce inseamna EPS la polistiren

EPS este un acronim si inseamna Expanded Poly Styrene dupa care se trece la rezistenta la compresiune ca fiind caracteristica de o anumita baza de diferentiere.

Cu cat valoarea sa este mai mare cu atat rezistenta de tasare este mai ridicata. Grosime placilor este importanta si este de preferat ca acestea sa aiba grosimi intre 8 si 10 cm.

Polistirenul expandat grafitat versus alte tipuri de polistiren

Polistiren expandat grafitat versus polistiren extrudat

Polistirenul grafitat este la del de eficient ca polistirenul extrudat. Odata cu trecerea timpului, polistirenul extrudat isi va pierde din capacitatea de izolare pe cand cel grafitat isi va mentine capacitatea initiala.

Placile din polistiren au o porozitate mai ridicata decat placile din polistiren extrudat.

Polistiren expandat grafitat versus polistiren expandat simplu

Placile din polistiren expandat grafitat sunt mult mai calitative si sunt tot mai des utilizate in cadrul constructiilor civile. Acestea incetinesc transmiterea caldurii prin blocarea aerului in structurile lor. Potilistirenul grafitat este un izolator temic mai eficient decat cel simplu.

Caracteristicile si avantajele oferite de polistirenul expandat grafitatBCTR te ajuta sa ai parte de constructii civile rezistente

Poti apela cu incredere la BCTR daca vrei sa ai parte de constructii civile de cea mai buna calitate. Cu ajutorul acestei platforme vei reusi sa ai parte de constructiile pe care le doresti si sa te bucuri de confortul oferit de acestea in totalitate.

BCTR este platforma pe care poti oricand intra in legatura cu o companie speicalizata din domeniul constructiilor. In acest fel, vei reusi sa ai parte de o locuinta sigura si calitativa care sa iti ofere cele mai bune rezultate si care sa se transforme in caminul mult dorit. Polistirenul expandat grafitat iti ofera acea constructie pe care o doresti.

Bursa Constructii Tale Romania – alegerea pentru constructii sigure

Alte articole recomandate:

Criterii de selectie pentru o vopsea buna de interior

 

Izolatia termica a cladirii iti ofera confortul mult dorit