“Designul excelent este despre detalii. Cu o selecție inovatoare de material, tehnici de construcție sensibile și o estetică modernă se poate crea un limbaj unic de design care stabilește un nou standard.” Roi James
Vrei sa iti construiesti o casa si nu stii ce material sa alegi? Ei bine, poti avea parte de constructii de calitate daca vei apela la o companie in acest domeniu. Este foarte important sa intelegi inca de la inceput complexitatea lucrarii si sa tratezi totul cu mult simt de raspundere.
Materialele pe care le alegi pentru realizarea constructiei tale trebuie sa fie de cea mai buna calitate. Ai nevoie sa faci o alegere sigura dar pentru asta trebuie sa stii foarte bine ce implica o constructie din BCA si ce implica o constructie din caramida.
Evolutia cazamizii si BCA-ului
Caramida sau BCA? Este o intrebare fireasca pe care trebuie sa ti-o pui inainte de a incepe lucrarile. Caramida sau piatra artificiala este primul material de constructie care a fost creat de om si care ne-a insotit de-a lungul istoriei in ultimii 7.000 de ani. Daca la inceput se folosea caramida nearsa legata cu paie, in ultimii 5.000 de ani s-a utilizat tot mai mult caramida arsa, mai rezistenta si mai durabila.
BCA-ul este un material mult mai recent aparut, acesta a aparut pe piata pentru prima data in anul 1924, atunci cand un architect suderz cauta materiale de constructii la fel de usoare si de versatile precum lemnul. BCA-ul este rezistent la incendiu si este cu siguranta utilizata pentru constructia cladirilor verzi.
Caramida nu a stagnat la stadiu de bloc de pamant ars ci a evoluat odata cu vremurile. Exista pe piata caramizi a caror structura si grosime ofera o rezistenta termica mai mare decat cele prevazute in norme pentru peretii exteriori. Exista caramizi cu vata minerala incorporate dar si elemente constructive intregi asa cum ar fi: buiandrugii care sunt construite din acelasi material cu caramizile si care au elemente de rezistenta incorporate. Atat caramiza cat si BCA-ul pot oferi constructii de calitate pe care sa te poti baza. Bineinteles ca aceste materiale au atat calitati cat si dezavantaje pe care este recomandat sa le stii inca de la inceput.
BCA-ul in constructii
BCA-ul este un amestec de nisip cu ciment, var, ghips, apa si cu un agent care ajuta la expandare iar asta il face sa fie foarte poros. Dupa ce a trecut de prima etapa de fabricatie, BCA-ul este supus la diverse tratamente termice, la presiune mare si la temperature foarte ridicate.
Pe piata vei gasi acest produs sub forma de caramida BCA, buiandrugi, panouri pentru acoperis, panouri pentru pereto care sunt foarte usor de utilizat.
BCA-ul iti ofera constructii de calitate si asigura o izolare termica si fonica foarte buna. In timp, acesta va conduca la costuri main reduce in ceea ce priveste consumul de energie. Cu cat boltari de BCA sunt mai grosi, de peste 30 cm cu atat izolarea va fi mai buna.
Din punct de vedere estetic, peretii care sunt construiti din BCA arat mult mai bine si ofera o aliniere extraordinara. In plus, acest material se poate folosi cu incredere atat pentru peretii exteriori cat si pentru delimitarea spatiilor interioare.
Avantaje BCA
- Este rezistent la foc, are o rezistenta de peste 4 ore la temperature ridicare
- Rezistent la infiltratiile cu apa
- Are o greutate volumetrica mica
- Durata de executie a constructiilor din BCA este mai mica
- Zidurile din BCA se pot darama usor
- Ofera o izolare termica sporita
- Poate fi utilizat atat pentru structura cat si pentru izolare
- Rezistenta mecanica foarte buna
- Blocurile din BCA se debiteaza mai usor
Dezavantaje BCA
- Aplicarea mortarului pentru BCA necesita atentie sporita
- Apa poate patrunde in straturile superficial ale BCA-ului
- Daca nu exista stalpi de beton, constructia nu va avea rezistenta
BCA-ul are o greutate scazuta dar este un bun izolator termic si fonic care rezista foarte bine la mucegai, la foc si la igrasie.
Caramida in constructii
Caramida se folosea inca din cele mai vechi timpuri. Aceasta era realizata din argila arsa si se folosea in mai multe constructii. Modele de caramida mai noi au ingrediente precum: portelan si samota care ii cresc extraordinar de mult calitatile.
Caramida de constructii este foarte variata si fiecare producator isi poate pune amprenta asupra constructiei propriu zise. Caramida nou aparuta este mult mai calitativa si are performante mult mai ridicate.
Aceasta are o arie extinsa de utilizare si ofera cu siguranta constructii de calitate. Cladirile cu caramida rosie pe exterior se bucura de un real succes dar se poate folosi la fel de mult si pentru peretii de interior.
Caramida se poate utiliza cu succes atat in zonele de munte cai si la mare deoarece calitatea constructiei nu va fi afectata.
Statisticile au aratat ca mai mult de 65% din contructiile noi din Romania sunt realizate din caramida. Acest material se poate folosi pentru: ziduri interioare, ziduri de rezistenta, decorarea anumitor suprafete, ziduri exterioare si constructii de arta moderna.
Avantajele caramizii
- Rezistenta mare la foc
- Durabilitate crescuta
- Costuri de mentenanta reduse
- Rezistenta la intemperii
- Este versatila
- Este un bun izolator termic
- Este un bun izolator fonic
- Ofera protectie impotriva umezelii
- Ofera rezistenta mecanica superioara
Dezavantajele caramizii
- Pret ridicat
- Izolare termica mai scazuta fata de alte materiale
- Este dificil de strapuns
- Timpul de executie a constructiei este mai mare
- Are o greutate mare
Caramida iti poate oferi constructii de calitate, de care sa te bucuri o perioada cat mai mare de timp.
BCTR iti ofera companiile care iti vor oferi constructii de calitate
Poti avea parte de constructii de calitate mai usor decat crezi. Tot ce ai de facut este sa iti postezi proiectul pe BCTR si vei primi mai multe oferte decat te astepti.
Companii mari din domeniul constructiilor vor licita pentru proiectul tau si ceea ce este cel mai bine este ca vei putea discuta direct cu reprezentantii companiilor inainte de a face alegerea. Ce poate fi mai perfect de atat? Tu vei alege cu cine vei colabora si vei putea oferi toate detaliile cu privire la constructia pe care doresti sa o realizezi.
Siguranta pentru client – Promovare pentru firma – BCTR
Alte articole recomandate: