fbpx

“Cea mai mare satisfactie, cred, este atunci cand o cladire este inaugurata, publicul o ia in stapanire, ii tai cordonul ombilical si o vezi incepandu-si propria viata. Nu exista nici o satisfactie mai mare.” Moshe Safdie

Ce este o casa ecologica? O casa verde implica un mod de proiectare ale unei cladiri care sa fie in conformitate cu principiile durabilitatii mediului si reduce semnificativ impactul negativ asupra mediului. Ca sa poti avea parte de o casa ecologica trebuie sa ceri cat mai multe oferte lucrari constructii de la marile companii.

Cladirile ecologice folosesc surse de energie regenrabula pentru incalzire dar si pentru racire. Energia solara este utilizata pentru apa calda.

  Oferte lucrari constructii pentru locuinte ecologice

O casa ecologica are nevoie de materiale naturale cu tehnici de constructie adecvate pentru reducerea impactului energetic obtinandu-se astfel o locuinta cu un consum redus si foarte sanatos pentru cei care locuiesc acolo.

Principiile locuintei ecologice

Principiile locuintei ecologice sunt:

Abordare integrata

Calitatea materialor trebuie sa fie extrem de calitativa. Trebuie sa obtii cat mai multe oferte lucrari constructii si sa alegi cea mai buna varianta pentru tine. Echipa cu care vei colabora trebuie sa iti ofere o constructie durabila si sa gaseasca cele mai bune solutii astfel incat sa ai parte de un loc cald si primitor.

Constrangerile geografice sunt importante

Constructia trebuie sa fie una perfecta din toate punctele de vedere. Echipa cu care vei colabora trebuie sa integreze constructia cat mai bine posibil. Aceasta trebuie sa tina cont de orientarea terenului, diferentele de inaltime, amenajarea caldirilor si arborii din apropiere. Proiectul trebuie sa fie adaptat la clima si la vegetatie.

Materialele utilizate alese cu atentie

Atunci cand ai parte de mai multe oferte lucrari constructii trebuie sa stii exact ce alegere sa faci. Colaboreaza doar cu acea companie care iti inspira incredere si care te va ajuta sa faci cele mai bune alegeri. Podelele, peretii si acoperisurile au un rol important in performanta energetic a cladirilor. Fiecare material afecteaza performantele acustice, inertia termica si trebuie sa aiba capacitatea de a circula aerul prin caldire.

Materialele necesare pentru o constructie ecologica

O casa ecologica trebuie sa porneasca de la principiul ca toate materialele utilizate trebuie sa fie ecologice. Toate acestea trebuie sa provina din surse regenerabile care vor permite reducerea deseurilor in timpul productiei lor si nu trebuie sa fie toxice pentru om.

Materialele utilizate si designul ales trebuie sa fie orientate spre eficientizarea cladirii din punct de vedere energetic pentru a se mentine confortul intern si pentru a se economisi electricitatea.

Materialele care pot fi utilizate sunt: lemul, paiul sau caramizile.

Tehnici pentru a avea parte de o casa ecologica

Ventilatie naturala

Cladirea trebuie sa permita un schimb cu exteriorul si reinnoirea aerul natural si nu ventilatia mecanica.  Toti acei poluanti interni trebuie sa se poata elimina eficient.

Reincalzeste consumand mai putin

Spatiile de locuit trebuie sa fie orientate spre sud. Dispunerea camerelor principale dar si numarul si dimensiunea ferestrelor ar trebuie sa fie un compromise bun intre nevoie de lumina naturala si pierderea de energie a cladirii.

Izolarea casei de frig se face folosind materiale cu inertie ridicata si reducerea pordurilor termice in timpul constructiei.

Nu apela la aer conditionat

Constructiile ecologice nu ar trebui sa fie dotate cu aer conditionat. Ca sa poti avea parte de o casa ecologica care sa fie racoroasa pe timpul iernii poti sa plantezi cativa copaci pe langa casa.

Alege materiale cu un grad ridicat de inertie astfel incat racoarea noptii sa fie absorbita de pereti.

Cum poti economisi apa

Intr-o constructie ecologica apa trebuie sa fie economisita pentru a putea raspunde locuitorilor sai.  Poti apela la fel de fel de tehnologii care favorizeaza economisirea apei.

Ce caracteristici trebuie sa indeplineasca o casa verde

O casa verde trebuie sa respecte cateva principia de baza. Doar o echipa de specialisti iti poate pune la dispozitie cateva oferte lucrari constructii in urma carora sa ai parte de locuinta mult visata. O casa ecologica este o casa care este prietenoasa cu mediul inconjurator si care contribuie la diminuarea poluarii.

Iata care sunt caracteristicile unei case ecologice:

  • Trebuie sa reduca risipa, poluarea si sa nu degradeze mediul inconjurator. Inca din faza de proiectare trebuie sa se estimeze risipa de materiale, energie si apa in timpul construirii casei. Mai trebuie sa se tina cont si de poluarea pe care o implica si materialele care se folosesc.
  • Sa foloseasca in mod eficient energia, apa dar si alte resurse. Ar fi ideal daca s-ar putea apela la surse de energie alternative, la panouri solare si la instalatii eoliene. Un alt aspect la fel de important este pozitionarea casei in functie de pozitia soarelui, de anotimpuri, de dimensiunile ferestrelor. Un alt aspect la fel de important este vopsirea peretilor exterior care au un efect asupra consumului de energie al unei case ecologice.
  • Se se protejeze sanatatea persoanelor care locuiesc in acea casa. Mediul din casa trebuie sa fie unul prietenos si confortabil. Casa trebuie sa fie bine izolata termic si fonic. Lemnul, caramida , piatra si chirpicul sunt materialele cele mai bune care asigura un aer sanatos la interior si care asigura confort. In timp aceste produse nu sunt poluante pentru mediul inconjurator.

BCTR te ajuta sa ai parte de o casa ecologica

Atunci cand vrei sa ai parte de o locuinta ecologica trebuie sa te gandesti la cele mai bune solutii. Poti avea parte de mai multe oferte lucrari constructii care sa iti asigure rezultatele pe care le doresti. O casa trebuie sa fie un loc primitor in care sa te simti bine si protejat.

Apeleaza cu incredere la platforma BCTR si vei ramane placut surprins de rezultate. Vei putea intra in cel mai scurt timp posibil in legatura cu cele mai mari firme de constructii din Romania. Iti  poti transmite proiectul in sectiunea “Inscriere client”  si vei vedea cum foarte multe companii te vor cauta si iti vor face cele mai bune oferte pentru lucrarea ta. Nu este deloc dificil si in plus vei avea parte de cele mai bune rezultate.

Banca Constructii Tale Romania – alegerea pentru constructii sigure

Alte articole recomandate:

Descopera mai multe informatii despre termoizolarea cu vata minerala

 

Cum putem avea parte de o buna izolare acustica