fbpx

“Arhitectura proasta este, in cele din urma, atat esecul psihologiei cat si al designului. Este un exemplu exprimat prin materiale cu aceleasi tendinte care il alte domenii ne fac sa ne casatorim cu oamenii nepotriviti, sa ne alegem slujbe nepotrivite si sa ne programam vacante dezastruoase: tendinta de a nu intelege cine suntem si ce ne satisface.” Alain de Botton, Arhitectura fericirii.

Casa din lemn – o sursa de inspiratieO casa din lemn se numara printre acele constructii de calitate care ne duc cu gandul  la libertate si la un loc din mijlocul naturii.  Un astfel de imobil se poate transforma rapid intr-o locuinta locuinta permanenta in care te vei simti in deplina siguranta.

Daca vrei sa ai parte de o casa din lemn atunci trebuie sa te informezi cu tot ce implica aceasta constructie. Bineinteles ca trebuie sa colaborezi cu o echipa specializata si ai nevoie sa faci cele mai bune alegeri ca locuinta ta sa fie cea mult dorita.

Casele din lemn sunt constructii de calitate

Atunci cand iti construiesti o casa iti doresti ca aceasta sa dea dovada de calitate si de rezistenta in fata conditiilor meteorologice. Ai nevoie de o constructie in care sa te simti in siguranta si care sa se ridice la inaltimea asteptarilor.

Beneficiile oferite de casele din lemn

 • Casele din lemn se ridica mult mai repede decat casele din BCA sau cele din caramida
 • Casele din lemn au costuri cu 40% mai mici decat casele ralizate din caramida . O casa realizata din lemn cu o suprafata de 70 mp poate avea un pret cu 15.000 de euro mai mic decat una realizata din BCA.
 • Casele realizate din lemn sunt flexibile iar asta iti va garanta siguranta in cazul producerii unui cutremur.
 • Asigura un confort termic deosebit indiferent de anotimp. Te timp de vara acestea sunt racoroase iar pe timpul iernii pastreaza foarte bine caldura in interior.
 • Nu au nevoie de stalpi de sustinere la interior si din aceasta cauza vor veni cu mai multe variante si solutii privind compartimentarea spatiilor
 • Casele din lemn sunt mai putin nocive iar riscul aparitiei igrasiei este mult mai mic deoarece materialul natural din care sunt realizate ajuta la o ventilare mai buna a spatiilor.
 • Casele din lemn pot fi construite in mai multe feluri datorita caracterului versatil al materialului din care sunt realizate.

Cate tipuri de case din lemn exista

Casele din lemn sunt constructii de calitate pe care te poti baza in orice moment. Pe piata exista trei tipuri de case din lemn:

 1. Case din lemn din busteni

Mai poarta denumirea si de “case din lemn rotund”. Sunt rezistente si au o durata de viata foarte mare. In plus, costurile de intretinere ale unei astfel de case sunt destul de mici.

 1. Case din lemn lamelar

Au o structura mai ieftina decat a celor din otel. Grinzile acestor case sunt lipite unele de celelalte iar rezultatul este unul asemanator cu cel al modelelor americane de case.  Casele din lemn lamelar au o stabilitate foarte buna. Cu ajutorul lor vei avea parte de spatii mai largi si au un risc minim de formare a fisurilor.

 1. Casele din lemn de prefabricatie OSB

Sunt realizate din panouri OBS si din acest motiv se pot construi foarte repede. Sunt cele mai ieftine case din lemn dar au nevoie de tratarea acestui material impotriva incendiilor.

Un criteriu foarte important al tuturor caselor din lemn este ca se pot construi si fara fundatie. Ai nevoie doar de o structura pe piloni sau o structura direct pe pamant.

Etapele necesare pentru constructia unei case din lemn

 

Stabilirea solului si pozitionarii spatiilor din casa

Atunci cand optezi pentru o casa din lemn cu fundatie trebuie sat ii cont de natura geotehnica, natura topometrica a solului pe care se va ridica acel imobil.

Pentru amplasarea spatiilor trebuie sa tii cont de urmatoarele:Casa din lemn – o sursa de inspiratie

 • Spre Sud-Est : dormitorul, livingul, biroul, atelierul de lucru
 • Spre Sud-Vest: camera copilului si terasa
 • Spre Nord-Vest: baile, holurile si casa scarii
 • Spre Nord-Est: bucataria,debaraua si camara.

Alegerea materialelor potrivite

Alegerea materialelor este o etapa foarte importanta. Ca sa poti face cele mai bune alegeri trebuie sa te consulti cu o companie specializata in constructii care sa iti ofere locuinta pe care o doresti.

Pe langa materialele de baza precum: busteni, lemn lamelar si prefabricate OSB, constructia unei case din lemn mai necesita si:

 • Materiale de constructie pentru realizarea fundatiei
 • Materiale pentru tencuieli si pentru izolatii
 • Solutii speciale pentru trataterea si pregatirea lemnului

Ce implica montarea instalatiilor electrice si santiare

In cadrul acestor tipuri de constructii de calitate se recomanda utilizarea firelor de cupru.  Materialele recomandate pentru dozele de deviatie, prizele si intrerupatoarele din casa sunt metalul sau materialul plastic ignifug. Tablourile electrice sau sistemele de iluminat pentru aceste locuinte trebuie sa fie la randul lor special alese.

Cum poti trata lemnul destinat constructiilor

Principalii factori de risc pentru siguranta lemnului sunt: precipitatiile, variatiile climaterice si trecerea timpului.

Tratamentele cele mai des utilizate pentru tratarea lemnului de constructie sunt:

 • Hidrofugarea: un tratament impotriva umezelii, pe baza de ulei de in
 • Ignifugarea: un tratament impotriva incendiilor
 • Asaptizarea: un tratament impotriva ciupercilor si a buretilor
 • Tratament anti-insecte: se realizeaza de obicei in etapa de realizarea a materialelor lemnoase prin incalzirea si prin fierberea acestora la abur.
 • Tratament cu grund: intareste lemnul si il protejeaza importiva insectelor
 • Aplicarea baitului: baitul este o solutie care se aplica direct pe suprafata lemnoasa si o coloreaza.

Cum se poate izola termic o casa din lemn

Izolarea termica a unei case din lemn incepe de la fundatie, peretii din lemn se izolaeaza si ei cu vata minerala peste care se aplica folii anticondens din aluminiu. Izolarea caselor din OSB se face si cu polistiren extrudat.

Casa din lemn – o sursa de inspiratieBCTR te poate ajuta sa ai parte de locuinta pe care o doresti

Daca vrei sa ai parte de o locuinta sigura cu un design armonios atunci BCTR este solutia ideala. Pe aceasta platforma iti poti posta proiectul de care ai nevoie, in sectiunea “ Inscriere client “ si vei fi contactat de cele mai recunoscute companii. Vei putea alege cea mai potrivita oferta de pret pentru tine.

In plus, poti comunica cu reprezentantii tuturor acelor companii si vei face alegerea cea mai potrivita pentru nevoile tale.

Banca Constructii Tale Romania – alegerea pentru constructii sigure

Alte articole recomandate:

Informatii utile despre izolarea termica a cladirii

 

Care sunt pasii necesari pentru renovarea balconului