fbpx

“Cand sunt intrebat in ce cred, spun ca in arhitectura. Arhitectura este mama artelor. Imi place sa cred ca arhitectura conecteaza prezentul cu trecutul si tangibilul cu intangibilul.” Richard Meier

Casele subterane tip hobbit noua tendinta in materie de locuinteCasele subterane mai sunt cunsocute si sub numele de case tip “ hobbit” au o popularitate incredibila dupa aparitia seriilor de filme cu aceste locuinte. Cu toate astea, casele subterane sunt constructii civile care nu au doar un scop estetic ci si unul practic. Foarte multe persoane isi doresc sa isi realizeze propria casa dar pentru asta au nevoie de o echipa specializata.

Iata ce implica casele subterane de tip hobbit

Casele subterane sunt constructii civile care au nevoie de indemanarea unui specialist si care iti vor oferi confortul cu care esti obsinuit.

Cu siguranta o casa subterana este o casa aparte care te poate cuceri instant prin anumite calitati.  Aceste case sunt calde si sustin temperatura camerei cu un consum mai putin de energie.

Cate tipuri de case subterane exista

Casele subterane au o foarte mare popularitate printre constructiile civile. Este bine de stiut ca acestea au exista inca din cele mai vechi timpuri si sunt cea mai intalnita constructie de locuit.

Aceste locuinte sunt cunoscute sub numele de case subterane si se refera mai exact la asezarile sapate pe jumatate in pamant sau sunt doar acoperite cu pamant. Aceste tipuri de case pot fi proiectate in mai multe moduri si mai pot diferi in functie de dorinta si de caracteristicile zonei in care sunt amplasate.

  • Cel mai intalnit tip de casa subterana este cea in care pamantul acopera trei laturi dar si acoperisul. Aceste locuinte sunt sapate in pamant si au parte de lumina doar in peretele principal. Erau asezari mai des intalnite in trecut si erau mult mai practice si mai usor de construit in acea perioada.
  • Al doilea tip de locuinta subterana este cea in care doar peretii exterior sunt acoperiti cu pamant iar acoperisul poate fi unul din sticla sau din lemn. Acest design este mai specific locuintelor moderne sau ecologice.
  • Locuinte acoperite de sol sau o constructie cu ziduri din ciment sau caramida sau de ce nu de sticla. Acestea sunt constructii civile moderne care folosesc resursele naturale intr-un mod ecologic. Se pot utiliza cu succes panouri solare sau dispozitive speciale pentru filtrarea si pentru incalzirea apei.

Ce trebuie sa stii inainte de a construi o casa subterana

O casa de tip hobbit depinde foarte mult de zona in care alegi sa construiesti o astfel de locuinta. In general aceste tipuri de constructii civile sunt realizate la o adancime cuprinsa intre 0.80 si 1.30 metri fata de inaltimea solului.

Adancimea este influentata de tipul de sol si temperatura de inghet a acestuia din zona in care urmeaza sa se construiasca.

De ce este atat de importanta adancimea si temperatura de inghet a pamantuluiCasele subterane tip hobbit noua tendinta in materie de locuinte

Casele subterane au fost preferate de oameni cu secole in urma deoarece ofereau atat racoare in timpul sezonului cald cat si caldura in timpul iernii fara eforturi prea mari.

Casele subterane care sunt bine executate pot pastra o temperatura perfecta pe toate durata anului. Aceasta temperatura este cuprinsa intre 13-14 grade Celsius. Acest lucru este cu atat mai util pentru toti cei care isi doresc o locuinta ecologica.

Avantajele locuintelor subterane

Casele subterane folosesc pamantul pentru izolarea termica. Asta va insemna ca locuinta va fi protejata de temperaturile extreme si de vant. Ca sa te poti relaxa asa cum iti doresti trebuie sa existe si o izolatie fonica. Casele subterane au doua sau trei laturi acoperite care vor necesita mai putina energie pentru incalzire iarna si pentru racire vara. Aceasta este o masura practica dar si ecologica.

Un alt mare avantaj al caselor subterane sun costurile reduse la intretinere. Atunci cand locuinta este izolata corespunzator se pot folosi panouri solare, cheltuielile pentru energie si apa calda vor fi mult mai reduse.

O astfel de locuinta va fi mereu speciala si iti va oferi un spatiu potrivit pentru a te relaxa in fiecare zi.

Care sunt dezavantajele care pot aparea

Casele subterane au numeroase avantaje si din acest motiv sunt preferate celor care doresc sa fie aproape de natura si sa foloseasca resurse regenrabile.

Cel mai important aspect si cel mai mare dezavantaj este cel legat de infiltrarea apei. Aceasta este o constructie sub nivelul solului si va avea nevoie de un sistem special de hidroizolatie dar si de o echipa priceputa in aceste constructii.

Sistemul de ventilare este la fel de important. Ai nevoie de un proiect special si de materialele potrivite pentru a te asigura ca locuinta este bine ventilata si ca toate camerele vor si sub nivelul solului.

Al doilea dezavantaj il reprezinta costurile care pot fi destul de ridicate in ceea ce priveste structura unei astfel de asezari.

Etapele intermediare ale constructiilor subterane

Constructiile subternare sunt constructii civile care au nevoie de abilitati speciale si echipamente grele. Ca sa poti avea parte de o constructie de succes trebuie sa apelezi la o companie specializata in domeniul constructiilor.

O firma specializata in domeniul constructiilor iti poate oferi constructii civile de care sa te bucuri o perioada cat mai mare de timp. O casa subterana nu este atat de difcil de realizat daca ai langa tine o echipa specializata in domeniul constructiilor.

Casele subterane tip hobbit noua tendinta in materie de locuinteBCTR te ajuta sa ai constructii civile de succes

Daca vrei sa ai parte de o casa subterana atunci trebuie sa colaborezi cu o echipa de constructii. Pe aceasta platforma vei gasi cele mai bune companii care sa iti ofere rezultatele pe care le doresti.

O casa subterana este o casa pe care sa te poti baza si care va rezista in stare perfecta o perioada cat mai mare de timp. Conteaza foarte mult sa ai o echipa de specialisti care lucreaza pentru tine sa aiba experienta in acest domeniu si sa ia de fiecare data cele mai bune alegeri. Aceste tipuri de constructii civile au nevoie de indemanare si de atentie, mai ales ca sunt constructii speciale care au nevoie doar de anumite materiale in constructia propriu-zisa.

O casa subterana are nevoie de atentie si de indemanarea unor specialisti care sa ofere rezultate perfecte.

Banca Constructii Tale Romania – alegerea pentru constructii sigure

Alte articole recomandate:

Materiale naturale pe care trebuie sa le integrezi in amenajarea casei tale

 

Cum sa iti amenajezi casa in stil futurist