fbpx

“Arhitectura este ajungerea la adevarul dinafara.” Louis Kahn

Vrei sa iti construiesti o casa? Atunci trebuie sa stii care sunt costurile care le vei suporta astfel incat sa ai parte de locuinta mult visata. Poti cauta oricand firme de constructii Romania daca vrei sa stii ce implica acest proiect al tau.

Sigur te intrebi cat costa constructia unei case. Ei bine, in cele de mai jos vei afla ce costuri iti sunt percepute pentru a realiza o locuinta asa cum iti doresti.

Cat costa o constructie de casa?   Iata ce costuri implica constructia unei case

 1. Costul proiectului

Cu siguranta ai vazut foarte multe proiecte frumoase pe care vei putea construi casa la care visezi dar cel mai bine este sa cumperi un proiect de la un architect autorizat. In cazul in care vrei sa iti construiesti o casa in regie proprie ai nevoie de proiectul in format DTAC+PT. DTAC este documentatia tehnica pentru autorizatia de constructie.

Drept urmare, un proiect de casa cu un parter de o suprafata de 100 de metri patrati poate costa in jur de 600 de euro. Pretul mediu pentru serviciile de proiectare este cuprins intre 12 – 20 de euro / mp construiti.

Conteaza bineinteles si tipul de proiect pentru care optezi. Te poti orienta catre un proiect de casa prestabilit sau poti alege un proiect orginial care sa tina cont atat de nevoile cat si de preferintele tale. Pentru mai multe detalii poti cauta oricand mai multe firme de constructii Romania si sa pastrezi legatura doar cu cei care iti detaliaza cel mai bine tot ce este de facut.

 1. Costul documentatiei

Constructia unei case costa destul de mult, pe langa materialele in sine mai costa si documentatia de care ai nevoie. Pentru a realiza o casa ai nevoie de fel de fel de taxe, autorizatii si avize. Pe langa costul acestor documente mai trebuie sa iei in calcul si deplasarea ta in diferite locuri pentru obtinerea anumitor documente fara de care nu poti incepe constructia.

Cel mai bine este sa apelezi la mai multe firme de constructii Romania care sa te ajute in dobandirea acestor acte. Apeland la o firma atunci cand vrei sa iti construiesti o casa scapi efectiv de foarte multe drumuri si nu te mai stresezi cu anumite aspecte pe care ar trebui sa le ai in vedere.

 1. Costul materialelor de constructii

In functie de cate camere are locuinta sau de cati metri cubi de caramida sau BCA intra in zidarie trebuie sa stii care este cantitatea de beton care trebuie sa fie cumparata pentru fundatie, stalpi, centura sau placa. Mai trebuie sa stii si cate kg de otel beton sunt necesare. Un alt cost esential este acela cu tigla metalica sau cu cea ceramica.

Pe piata exista foarte multe materiale care sunt perfecte pentru a construi o casa asa ca depinde de tine ce tip de material alegi. O noua moda in doemniul materialelor de constuctii este realizarea unei locuinte in sistem ecologic. Pentru mai multe detalii cauta firme de constructii Romania cu care sa poti discuta deschis astfel incat sa alegi cele mai bune materiale.

 1. Costul terenului

Zona unde iti vei construi casa este cea care dicteaza pretul terenului. Daca vrei sa iti construiesti locuinta intr-o anumita zona atunci trebuie sa te astepti ca terenul sa coste destul de mult. Terenul costa in functie de zona in care este amplasat, cu cat zona este mai buna cu atat pretul terenului va fi mai mare. O casa construita intr-o zona buna va costa pe masura daca in schimb vrei sa investesti mai putin intr-un teren atunci ar trebui sa te orientezi catre periferia orasului.

Spre exemplu, in Bucuresti costurile terenurilor sunt:

 • Zona Baneasa – pretul mediul al acestei zone este de 700 euro/mp
 • Zona Pipera – Voluntari – pretul de inceput al acestei zone este de 300 de euro mp
 • Zona de Vest (Prelungirea Ghencea, Bragadiru) – preturile pot ajunge pana la 500 de euro/mp
 • Zona de Est (Bulevardul Th. Pallady) – pretul de inceput al acestei zone 100 de euro/mp si poate ajunge pana la 300 de euro/mp
 • Zona de Sud (Berceni) – pretul mediul al acestei zone este de 350 de euro/mp.

Preturile din zonele apropiate de Bucuresti sunt:

 • Zona de Nord (Otopeni) – pretul de inceput al acestei zone este de 100 de euro/mp
 • Zona Nord-Est (Stefanesti) – pretul mediul al acestei zone este de 50 de euro/ mp
 • Zona de Est (Pantelimon) – pretul mediul al acestei zone este de 40 de euro/mp
 • Zona de Sud-Est (Popesti-Leordeni) – pretul mediul al acestei zone este 50 de euro
 • Zona de Sud (Comuna Berceni) – pretul mediul al acestei zone este de 30 de euro/mp
 • Zona de Vest (Domnesti) – pretul mediul al acestei zone este de 30 de euro mp
 • Zona de Nord-Vest (Chitila) – pretul de inceput al acestei zone este de 55 de euro
 • Pentru Magurele – pretul mediul al acestei zone este de 45 de euro.
 1. Costul manoperei

Principalele manopere pe care constructia unei case le implica sunt: ridicarea casei la rosu si costul care include finisajele interioare si exterioare.

Daca constructia unei case la rosu te va costa 20.000 de euro atunci trebuie sa te astepti ca si pe finisajele exterioare sa dai aceeasi suma de bani.

Costurile caselorCat costa o constructie de casa?

 • Casa la rosu

O casa la rosu este o casa care s-a realizat cu urmatoarele elemente: fundatia, structura, zidaria si scarile. De cele mai multe ori casele la rosu nu au tamplaria montata si nici acoperisul. In plus instalatiile sanitare lipsesc din aceste case cu desavarsire.

Casele la rosu au un cost care este conditionat de zona in care se afla. Astfel, acestea pot avea un pret care porneste de la 49.000 de euro si poate ajunge pana la 100.000 de euro. In functie de zona pretul de 100.000 de euro poate fi depasit.

Pretul caselor la rosu este mai mic daca materialele de constructie sunt aduse de client. Poti cauta firme de constructii Romania care sa iti comunice care este pretul in cazul in care materialele sunt aduse de tine.

 • Casa la gri

Casa la gri este acea locuinta care are parte de realizarea finisajelor interioare si exterioare dupa cum urmeaza:

 • Montarea tamplariei dar si a acoperisului;
 • Realizarea instalatiei electrice, aceasta nu implica intrerupatoare, prize sau corpuri de iluminat;
 • Montarea instalatiei sanitare, mai exact realizarea conexiunii la sistemul de alimentare al locuintei,;
 • Tencuirea interioara a locuintei;
 • Turnarea sapelor;
 • Realizarea peretilor de compartimentare ;
 • Realizarea hidroizolatiei exterioare si interioare;
 • Tencuirea exterioara a locuintei;
 • Realizarea termozolatiei cu ajutorul polistirenului sau a vatei minerale;
 • Finisarea, mai exact aplicarea tencuielilor decorative si a vopselei de exterior ;

Costul unei case la gri incepe de la 419 de euro/mp. Bineinteles ca acest cost difera in functie de zona in care este construita locuinta.

 • Casa la alb

Casa la alb este cea care are toate finisajele interioare. Aceasta este dotata cu : gresie, faianta, parchet, prize, intrerupatoare, corpuri sanitare, calorifere si usi interioare. Pretul unei case la alb incepe de la 580 de euro/mp iar acest cost este influentat bineinteles de zona in care se afla constructia. Pentru mai multe detalii cu privire la pret poti cauta firme de constructii Romania cu care sa poti discuta deschis despre ceea ce iti doresti sa construiesti.

Cat costa o constructie de casa?  BCTR iti pune la dispozitie mai multe detalii

Pe BCTR vei gasi toate acele firme de constructii Romania care iti vor putea oferi detaliile de care ai nevoie. Cu siguranta vrei sa ai o locuinta perfecta iar pentru asta trebuie sa apelezi la cei mai buni.

Alte articole recomandate:

 

Avantajele si dezavantajele unei case cumparate la rosu

 

Top firme de constructii in Romania