fbpx

Cat de importanta este reabilitarea termica“Legea lui Keops: Nimic nu se construieste conform programarii ori bugetului.”Robert A. Heinlein.

Stii ce este si la ce ajuta reabilitarea termica? Ei bine, realibitarea termica implica izolarea termica a peretilor exteriori, inlocuirea ferestrelor si a usilor exterioare care sunt deja existente. Se va mai inlocui si tamplaria accesului in locuinta cu o tamplarie performanta din punct de vedere energetic. Atunci cand ne gandim la constructii civile la gandim la acele constructii care au nevoie de reabilitare termica.

Consumul energetic al unei cladiri are urmatoarea componenta:

 • 65% pentru incalzirea cladirii
 • 15% pentru apa calda de consum
 • 10% pentru instalatii electrocasnice
 • 10% pentru iluminat

Pierderile de cladura care se realizeaza prin anvelopa cladirii pot reprezenta pana la 40% din valoarea consumului de energie terminca. Cea mai mare pierdere se produce totusi prin peretii exteriori ai cladirii si ocupa un procentaj de 35% din totalul pierderilor. Pierderile prin acoperis au si ele o pondere destul de mare, mai exact de 25% din total iar cele prin pardoseala cladirii de 15%. Caldura se mai pierde si prin intermediul usilor si ale ferestrelor avand o pondere cam de 10%.

   Care este scopul reabilitatii termice in constructiile civile

 1. Scaderea aferenta consumurilor energetice si de combustibil.
 2. Scaderea aferenta costurilor de intretinere pentru incalzire si preparare apa calda de consum cu circa 40 -60 % din valorile actuale.
 3. Reducerea considerabila a emisiilor poluante generate de producerea, transportului si consumului de energie.
 4. Imbunatatirea conditiilor de igiena si de confort termic interior.
 5. Reabilitarea termica a unei cladiri presupune adaugarea de izolatie termica, etansarea, imbunatatirea sau chiar inlocuirea ferestrelor si a usilor dar si imbunatatirea echipamentelor si a instalatiilor cu care cladirea este dotata.
 6. Reabilitarea termica in constructii civile inseamna chiar si implementarea de masuri de eficienta energetica in toate activitatiile de renovare si reparatii ale cladirii.

Ce presupune reabilitarea termica a constructiilor civile

 • Izoarea termica a peretilor exteriori
 • Inlocuirea ferestrelor si usilor existente deja in locuinta cu altele care dau dovada de performanta din punct de vedere energetic
 • Termo-izolarea terasei, a acoperisului, a planseului peste ultimul nivel
 • Izolarea termica a planseelor peste subsoluri
 • Inchiderea balcoanelor sau a logiilor cu tamplarie performanta
 • Demontarea instalatiilor si a echipamentelor montate aparent pe fatadele/ terasele locuintelor si remontarea lor dupa efectuarea lucrarilor de izolare termica
 • Lucrari de refacere a finisajelor anvelopei

Care sunt materialele pe care sa le utilizezi pentru a avea parte de cea mai buna reabilitare termicaCat de importanta este reabilitarea termica

Mai intai de toate trebuie sa stii ca pe piata au aparut materialele ceramice lichide termoizolante ultrasubtiri si reprezinta o solutie eficienta, sigura, ieftina si simpla pentru a avea parte de o izolatie termica calitativa.

Termoizolarea cu ajutorul unor materiale ceramice lichide, ultrasubtiri este cea mai noua metoda de termoizolare. Aceste materiale ceramice de termoizolatie au fost create si au fost utilizate de NASA pentru ca navele cosmice sa aiba parte de cea mai buna izolare termica. Dupa care experimentarea a avut rezultate foarte bune in acest domeniu si a permis folosirea acestor produse pe o scara tot mai larga.

Materialele ceramice termoizolante cu microsfere de ceramica si de siliciu sunt polimeri lichizi ceramici care au proprietati de conservare a energiei si care functioneaza pe principii fizice noi. Acestea sunt niste compozitii lichide dense care pe langa cauciuc si polimeri acrilici solubili in apa mai contin si microsfere de siliciu vidate. Aceste materiale se pot dilua cu apa iar dupa aplicarea acestora pe suprafata ce trebuie protejata in timpul evaporarii apei si a polimerizarii lui se vor forma coconi de microsfere vidate in jurul microsferelor de silicon. Daca se structureaza in acest mod microsferele de siliciu si cele de ceramica vor crea o puternica structura elastica care are un grad de rezistenta termica puternic.

Avantajele reabilitarii termice ale unor constructii civile

 • Reabilitarea termica a locuintei in care traiesti te va ajuta sa reduci factura de intretinere pe perioada iernii cu pana la 40%.
 • Reabilitarea termica te poate ajuta sa inlaturi riscul de aparitie a fenomenului de igrasie.
 • Reabilitarea termica mai presupune si refacerea fatadei locuintei tale. Vei vedea ca inca de la inceput cum cladirea in care locuiesti va deveni mult mai frumoasa.
 • Pe timpul verii, locuintele care sunt izolate au parte de un confort mult mai mare fara ca tu sa mai suporti cheltuieli suplimentare asa cum ar fi aerul conditionat

Care sunt principalele obiective ale reabilitarii termice?

 • Imbunatatirea conditiilor de igiena si confort termic
 • Reducerea pierderilor de caldura si a consumurilor energetice
 • Reducerea costurilor de intretinere dar si a celor de apa calda
 • Pastrarea valorii arhitecturale a locuintei
 • Reducerea emisiilor poluante care sunt generate de producerea, transportului si a consumului de energie.

De ce sa investim in reabilitarea termica a unor constructii civile

Ei bine, exista o multime de argumente care te vor determina sa investesti intr-o reabilitare termica, printre cele mai importante mentionam:

 • Reducerea consumului de energie
 • Reducerea costurilor de energie
 • Diminuarea efectelor schimbarilor climatic
 • Cresterea independentei energetice

Cat costa o reabilitare termica pentru constructii civile

In cazul in care locuiesti la bloc si acesta este inclus in programul de reabilitare termica inainte de anul 2019 calculul se va face astfel: asociatia de locatari plateste 20% din costul total in timp ce 80% este asigurat de bugetul de stat si de cel local.

In cazul in care blocul in care locuiesti este inclus in acest program incepand cu anul 2019, calculul se va face astfel: 60 % din alocatii de la bugetul de stat si 40% din fondurile aprobate anual cu aceasta destinatie.

In cazul in care locuiesti la casa atunci tu vei suporta costul intergral al reabilitarii termice.

Cat de importanta este reabilitarea termica  Apeleaza la cea mai sigura firma specializata

Ca sa poti avea parte de o reabilitare termica calitativa trebuie sa apelezi la cea mai buna firma. Pe BCTR vei gasi un portofoliu vast de firme de unde vei putea face cea mai potrivita alegere pentru tine. Atunci cand te gandesti la reabilitare termica constructii civile stii ca vrei sa obtii o lucrare pe care sa te poti baza o perioada mare de timp si este firesc sa apelezi la cei mai buni pentru asta.

Vei putea avea parte mai repede decat crezi de cele mai avantajoase oferte pentru lucrarea de care ai nevoie.

Alte articole recomandate:

Vrei materiale de constructii rezistente? Iata cele mai importante criterii de alegere

Constructii pentru care nu trebuie autorizatie