fbpx

“Padurile au fost primele temple ale lui Dumnezeu si in paduri oamenii au avut prima lor idee despre arhitectura.” James C. Snyder

Vrei sa stii cate firme de constructii sunt in Romania? Atunci ai ajuns la locul potrivit. In tara noastra apar de la an la an tot mai multe firme de constructii. Oamenii isi deschid firme de constructii deoarece este un proces destul de usor si este un domeniu din care se poate castiga destul de bine. Numarul firmelor de Constructii in Romania este in crestere, anul acesta (2020) ajungand la 75.000 firme de constructii inscrise la Registrul Comertului.

    Iata cum iti poti deschide o  firma de constructii

In primul rand firmele de constructii se deschid cu o foarte mare usurinta. Mai intai de toate se va stabili obiectul de activitate al firmei dupa care trebuie sa numesti administratorii societatii.

 • Societate cu raspundere limitata (SRL) – este o forma juridica de care avem parte tot mai mult in tara noastra. Aceasta forma juridica se realizeaza printr-un act constitutiv al unei singure persoane care este incheiat sub semnatura privata si care este semnat de asociati. Aceasta va cuprinde datele de identificare ale asociatilor. In general toate aceste firme de constructii care sunt realizate ca societate cu raspundere limitata au un capital social de 200 de lei.
 • Societate in nume colectiv (SNC) – in acest caz asociatii firmelor de constructii au calitatea de comercianti si raspund de toate operatiunile care sunt realizate de toate persoanele din firma in numele societatii
 • Societate in comandita simpla ( SCS) – firmele de constructii care se incadreaza in aceasta categorie sunt cele in care asociatii sunt fie comanditati fie comanditari. In prima categorie acestia raspund de datoriile firmei si au calitate de comercianti iar in cea de-a doua categorie comanditarii raspund doar de datoriile in limita aporturilor aduse de ei si nu au calitatea de comercianti
 • Societate pe actiuni ( SA ) – presupune un numar de minim 2 actionari iar capitalul este alcatuit din acele actiunile care sunt emise de societatea in cauza. In plus valoarea acestor actiuni nu poate fi mai mica de 0.1 lei
 • Societate in comandita pe actiuni ( SCA ) – este o forma juridica in care intr-o societate apar doua tipuri de asociati: comanditati si comanditari. Comanditatii au calitatea de comercianti si raspund de datoriile firmei iar comanditarii raspund doar de datoriile in limita aporturilor aduse de ei.

Taxe platite la ONRC atunci cand se doreste infiintarea unei firme

 • Inmatricularea la Registrul Comertului 120 lei
 • Obtinerea cont unic de inregistrare 10 lei
 • Informatii cazier fiscal 10 lei
 • Verificare asociat unic 10 lei
 • Certificat constatator 30 lei
 • Publicarea legala a actelor la Monitorul Oficial al Romaniei 31.50 lei
 • Taxa judiciara de timbre 39 lei
 • Taxe la Ministerul Finantelor Publice pentru a obtine informatii cu privire la cazierul fiscal pentru administrator sau asociat 20 lei
 • Timbru judiciar 0.30 lei
 • Fond buletin este 5% din taxele de registru
 • Fond de lichidare reprezinta 20% din taxele de registru.

Lista Top 25 firme de constructii din Romania:

Nume Pozitie
Astaldi 1
STRABAG SRL 2
CONSTRUCTII ERBASU SA 3
BOG ‘ART SRL 4
Tehnostrade 5
Porr Construct 6
Con-A 7
Hidroconstructia 8
Tancrad 9
PAB Romania 10
Baupartner Construct 11
Danlin XXL 12
SSAB 13
DANYA CEBUS ROM SRL 14
Sagex 15
Concret Construct 16
Conest 17
Geiger Transilvania 18
Cezara Ideal Construct 19
Diamex 2000 20
Viarom Construct 21
Conarg 22
Build Corp 23
Consola Grup Construct 24
Tarr Const 25

Asaldi

Asaldi se numara printre cele mai puternice firme de constructii din Europa. Aceasta este cautata mai ales pentru structurile de infrastructura realizate. In tara noastra se bucura de o imagine foarte buna si este de cele mai multe ori recomandata pentru calitatea constructiilor realizate. Inainte de a colabora cu acestia nu ar fi rau sa te interesezi si sa descoperi cat de seriosi sunt dar si cat de bine realizeaza toate lucrarile.

Strabag

Este una dintre cele mai mari firme de constructii din tara noastra. Aceasta se afla pe piata din anul 1991 iar in anul 1992 si-a stabilit sediul la Bucurestui. Strabag respecta standardele de calitate riguroase asa cum ar fi : ISO 9001 ( managementul calitatii) , ISO 14001 ( managementul mediului ) ISO 27001 ( managementul securitatii), OHSAS 18001 ( managementul protectiei muncii) si SA 8000 ( managementul standardelor sociale).

Bog`Art

A fost lider pe piata din Romania in anul 2015. Bog`Art a avut o cifra de afaceri de aproximativ 130 de milioane de euro. Aceasta firma de constructii are mai mult de 21 de ani de activitate in domeniul constructiilor iar asta a ajutat sa isi creeze reputatia de care se bucura in prezent.

Bog`Art incaseaza anual din ridicarea cladirilor rezidentiale, a centrelor comerciale, a hotelurilor dar si a unitatilor sanitare. Cel mai mare avantaj al acestei firme de constructii este ca  iti ofera un pachet unic de servicii. Acesta este un grup din care fac parte mai multi furnizori precum firme specializate in  realizarea de fatade, firme de consultanta din domeniul constructiilor, firme producatoare de materiale de constructii, firme specializate in executia de structuri si finisaje dar si multe altele.

Constructii Erbasu SA

Constructii Erbasu SA este o companie care a fost infiintata in anul 1990. Aceasta are o experienta in domeniul constructiilor de mai bine de 30 de ani iar asta i-a asigurat succesul de care se bucura in prezent.

Calitatea lucrarilor realizate si profesionalismul de care au dat dovada a reusit sa aduca aceasta companie in topul celor mai bune firme de constructii din Romania.

Constructiile sunt un domeniu dominat de barbati

Industria constructiilor este un domeniu care este dominat de barbatii. Din ponderea realizata in Top 100 Antreprenori Generali a rezultat ca doar 27% dintre companii au cel putin o femeie in conducere in timp ce 73% dintre antreprenorii de top au in functiile de conducere exclusiv barbati.

Tot din acest top vom mai descoperi ca din totalul de 163 de administratori pe care ii au cele 100 de companii din  Top 100 Antreprenori Generali in Constructii din Romania doar 136, mai exact 83% din total sunt romani in timp ce 27, mai exact 17% sunt de alta nationalitate.

Acceseaza BCTR pentru a gasi cele mai competente firme de constructii

Pe BCTR vei gasi foarte multe firme de constructii care te vor ajuta in toate proiectele pe care doresti sa le realizezi.

BCTR te aduce mai aproape de firmele de constructii si de echipe specializate care iti ofere servicii calitative. In plus cei 12 ani de experienta de care are parte BCTR te vor face sa revii oricand. Tot ce ai de facut este sa te inscrii in sectiunea “ Inscriere client” si vei avea parte de foarte multe firme de constructii care te pot ajuta.