fbpx

“Tipul de design se mișcă în ritmul celui mai conservator cititor. Prin urmare, bunul designer de tip își dă seama că, pentru ca un nou material să fie de succes, trebuie să fie atât de bun încât numai foarte puțini să-și recunoască noutatea. “ Stanley Morrison.

Ce este stilul scandinav si cum il poti folosi in amenajarea locuintei taleStilul scandinav este la moda de cativa ani. Oamenii din toate colturile lumii isi amenajeaza locuinta in acest stil cu ajutorul specialistilor. Poti avea parte de amenajari interioare de succes daca vei stii sa faci cele mai bune alegeri. Nu este deloc usor sa iti decorezi locuinta in stil scandinav daca nu ai ajutor din partea unor specialisti.

Istoria stilul scandinav in amenajari interioare

Stilul scandinav este o combinatie de eleganta, rustic, practic si sofisticat iar asta il face sa fie un stil contemporan. Liniile simple si materialele naturale fac ca acest stil sa fie unul intim si mai potrivit pentru toate gusturile. In mod sigur stilul scandinav in amenajari interioare este unul de efect.

Influentele altor stiluri si culturi in stil scandinav

  1. Influenta romantica

Atat finalul secolului al-XIX –lea cat si inceputul secolului al-XX-lea aduce o schimbare in lume extrem de rapida. Revolutia industriala a transformat radical vietile oamenilor iar comertul se extindea. Oamenii socializau tot mai mult si mentineau legatura. Modernismul a captat atentia dar cu toate astea au existat voci ezitante care se declarau neimpresionante de lumea moderna si toate obiectele aduse. Inca se pastreaza detalii romantice care sunt tot mai aproape de natura dar si de stilul vechi pe care oamenii il stiau. Stilul scandinav pastreaza o legatura cu natura uimitoare si in acesta se pastreaza texturi sau forme din natura.

  1. Art Nouveau, Bauhaus si Constructivism

In stilul scandinav vom regasi decoratiunile, interioarele si arhitectura cu personalitate. Se vor afirma frumusetea unor interioare care nu au clase superioare ci sunt pentru toate lumea. Piesele de mobilier dar si decoratiunile interioare trebuie sa fie pentru toti.  Artele decorative prezente in Art Nouveau, au venit cu negarea stilurilor anterioare iar oamenii cautau expresia artistica.

  1. Al doilea razboi mondial si Modernismul

Cel de-al Doilea Razboi Mondial dilueaza diferentele sociale dar si mai multe de atat.  In aceasta perioada mai multe imperii puternice vor fi ruinate iar societatea se schimba. Toate aceste schimbari vor reflecta in mod deosebit si in locuintele oamenilor. Nu se vor vedea diferente intre clasele sociale in functie de mobila aleasa.

Ce este specific stilului scandinav

  • Lagom

Hyge este un concept cunoscut care desemneaza lumea scandinava. “ Lagom” este un termen care reprezinta nici prea mult, nici prea putin. Acesta desemneaza, mai exact o viata echilibrata, sanatoasa.  In societatea noastra se cauta un echilibru in lifestyle si sa gasesti exact ce si cat ai nevoie.

  • Stilul tech – freeCe este stilul scandinav si cum il poti folosi in amenajarea locuintei tale

Atunci cand ne gandim in stilul scandinav in amenajari interioare vom avea parte de spatiile calde, personalizate, fara telefoane, televizoare sau internet care te vor ajuta sa te reconectezi cu tine dar si cu frumusetea casei tale. In dormitoare vom avea parte de o paleta cromatica de griuri, alburi, texturi naturale dar si lana sau inul.

  • Decorul redescoperit al atelierelor si spatiilor de depozitare

In stilul scandinav spatiile de depozitare nu sunt ascunse. Acestea ies in evidenta intr-un mod cu totul uluitor si reusesc sa devina un produs aparte. Vei vedea ca vei reusi cu ajutorul unei echipe de profesionisti vei reusi sa transformi aceste spatii de depozitare intr-un centru de interes al decorului tau.

  • Culorile stilului scandinav

Stilul scandinav in amenajari interioare iti va oferi locuinta calda la care visezi. Albul este o culoare prezenta peste tot: pe podele, pe pereti, tamplarie si piesele de mobilier sunt in aceleasi nuante deschise de alb. Albul face ca toate aceste interioare sa capete un aer mai proaspat si mai curat. Paleta cromatica a stilul scandinav este compusa din culori deschise si nuante pastel precum: culoarea untului, tonuri de bej, crem, galben pai si gri deschis.

  • Piesele de mobilier in stil scandinav

Mobilierul este exact ceea ce vrei, nici cu foarte multe ornamente dar nici foarte masiv. Totul va fi in culori deschise dar si pastelate. Ecologia este foarte importanta in stilul scandinav si trebuie sa ai posibilitatea de a recicla absolut orice.

In stilul scandinav sunt prezente mesele din lemn, corpuri cu sertare din metal, multe rafturi dar si o organizare mai buna. Liniile si formele organice ale pieselor de mobilier sunt destul de simple si nu aduc aminte de minimalismul rece si clinic. Vei avea in acest mod amenajari interioare in care va exista senzatia de spatialitate.

Piesele de mobilier sunt usor de manevrat si intretinut. Culorile pieselor de mobilier sunt in nuante de alb, crem sau bej care sunt specifice acestei teme nordice.

Din punct al designului, piesele de mobilier se pot accesoriza cu usurinta prin adaugarea unor elemente decorative de efect. Liniile cursive care sunt folosite incep de la arhitectura si ajung pana la mobilier. Scopul acestora este acela de a da camerei senzatia de unitate.

Nu iti aglomera casa cu mobila chiar daca se potriveste perfect in decor. In stilul scandinav se va folosi o canapea confortabila, perne colorate si mobilier care nu se demodeaza. Canapeaua trebuie sa ofere locuintei un aer tineresc si pentru asta trebuie sa alegi o canapea colorata si extravaganta.

  • Iluminatul in stil scandinav

Iluminatul este esential pentru bunastarea noastra iar lumina naturala este tot mai prezenta. In stilul scandinav iluminatul ocupa un loc foarte important.

Lumina naturala trebuie sa patrunda din toate partile, asa ca este recomandat sa renunti la draperiile opace, grele si intunecoase ce impiedica raspandirea luminii naturale si este mult mai bine sa te orientezi catre perdele vaporoase, fluide si diafane. In continuare se pastreaza nunatele deschise care nu vor face decat sa iti deschida locuinta si sa induca o atmosfera calda si primitoare. Cele mai importante surse de iluminat sunt: lampadarele, veioze, aplice, abajururi din sticla sau panza si candelabra bogate.

Ce este stilul scandinav si cum il poti folosi in amenajarea locuintei taleStilul scandinav este pus in valoare doar de specialisti

Poti avea parte de cei mai buni specialisti in materie de amenajari interioare. Pe BCTR vei gasi firmele care iti vor oferi sfaturile de care ai nevoie pentru a avea parte de o locuinta mult dorita in stil scandinav.

Pe BCTR vei gasi expertii de care ai nevoie pentru a avea parte de o locuinta in stil scandinav care se va descrie prin orginalitate, caldura si veselie.

Alte articole recomandate:

Povestea casei tale in stil vintage

Amenajare in stil minimalist. Descopera tot ce implica