fbpx

“Se pot da multe exemple de construcţii fără sens. Cea mai reuşită este construcţia unui gard de cimitir. Cei care sunt înăuntru oricum nu mai pot ieşi afară, cei de afară oricum nu vor să intre.” Mark Twain.

Ce este un deziv si la ce foloseste in domeniul constructiilorStii ce este devizul? Acesta este modul in care se poate face un management al costurilor eficient pentru un proiect de constructii.  Acest deviz este obligatoriu pentru proiectele de fonduri publice dar il poti folosi cu incredere si in proiectele de fonduri private. In functie de ce tipuri de oferte lucrari constructii primesti poti alege ce tip de deviz sa faci.

Intregul proces pleaca de la beneficiar si acesta trebuie sa isi identifice foarte bine nevoile dupa care sa la prioritizeze in functie de: complexitate, urgenta, durata  de viata si nu in ultimul rand fonduri.

   Descopera tot ce implica un deviz in domeniul constructiilor

Cum se realizeaza un deviz? Asta este destul de simplu, prima etapa pe care un deviz o contine este realizarea antemasuratorilor, o etapa care este reprezentativa si care are o importanta fundamentala. Dupa care se intocmesc listele cu cantitatile de lucrari.

Cea mai simpla metoda prin care poti intocmi un deviz este utilizarea unui program de contabilitate care iti va permite sa realizezi o situatie clara asupra unei lucrari pe care urmeaza sa o realizezi si in care se va indica pretul acesteia si materialele care sunt necesare. Atunci cand obtii mai multe oferte lucrari servicii trebuie sa realizezi devize pentru fiecare dintre acestea.

Componentele unui deviz sunt:

  1. Antemasuratorilor, mai exact evaluarea cantitativa din cadrul unei lucrari care urmeaza sa fie executata
  2. Formalarele de deviz, care poti fi urmatoarele:

– Formular F1- Centralizatorul care include cheltuielile pe obiectiv
– Formular F2- Centralizatorul care include cheltuielile pe categorii de lucrari, obiect
– Formular F3- Lista cu cantitati de lucrari pe categorii de lucrari
– Formular F4- Lista care cuprinde cantitatiile de utilaje si echipamente tehnologice, inclusiv dotari
– Formular F5 Fisele tehnice privind echipamentele
– Formular F6- Grafic fizic de executie

– Formular C1 Grafic fizic de executie
– Formular C2 Centralizatorul care include cheltuielile pe obiectiv
– Formular C3 Centralizatorul care include cheltuielile pe categorii de lucrari, obiect
– Formular C4 Lista care cuprinde cantitatile de lucrari
– Formular C5 Lista care cuprinde cantitatile de lucrari (detaliate)
– Formular C6 Lista completa care trebuie sa cuprinda consumurile de resurse materiale
– Formular C7 Lista completa care trebuie sa cuprinda cu mana de lucru
– Formular C8 Lista care cuprinde consumurile de ore de functionare a tuturor utilajelor de constructii
– Formular C9 Lista care cuprinde consumurile transporturilor
– Formular C10 Fisele tehnice privind echipamentele
– Formular C11 Lista cu numarul de utilaje si echipamente tehnologice care sunt prezente, inclusiv dotari

  1. Baze de pret care sa contina preturi unitare
  2. Legislatia de profil si normative de devize

Atunci cand ai oferte de lucrari constructii trebuie sa te ocupi personal de realizarea devizurilor.  Analiza financiara  a unui proiect de constructii trebuie sa aiba la baza devize de lucrari care vor avea costurile defalcate pe categorii de lucrari : material, manopera, utilaj si nu in ultimul rand transport.

Devizul generalCe este un deziv si la ce foloseste in domeniul constructiilor

Acesta este un centralizator al cheltuielilor care este structurat pe capitole si subcapitole de cheltuieli.  In cadrul acestui deviz avem doua tipuri de capitole/subcapitole, mai exact:

Cele care sunt de tipul C+M ( constructii plus montaj ) si care sunt formate din obiecte de investitii si au in spate devize cu norme de constructii

  • capitolele 4 si bineinteles 2
  • subcapitolele 1.2 , 1.3, 3.1, 5.1 sunt cele de tipul C+M

Capitole sau subcapitole de cheltuieli generale care se incadreaza in functie de natura cheltuielilor

  • de exemplu, 3.5 proiectare sau 5.2 din care va reiesi comisioane, cote, taxe

Devizul obiect sau obiectul de investitie

Devizul este un centralizator ar fiecarui obiectiv distinct de constructie. Actul contine devizele care includ listele de lucrari si echipamentele care sunt absolut necesare investitiei.

Delimitarea obiectelor care sunt dinstincte din cadrul fiecarui proiect de constructie. Aceasta delimitare este realizata de catre architect sau de catre proiectant. Spre exemplu, atunci cand discutam de obiectele din cadrul unei investitii de constructie scoala, aceasta demilitare ar putea fi realizata dupa cum urmeaza:

  • Corp scoala
  • Un teren de sport
  • Imprejmuire

Devizul – lista cu cantitati de lucrari pe categorii de lucrari

Devizele sunt centralizatoarele de operatii pentru fiecare etapa care este cuprinsa in executarea unui proiect.  Daca vrei sa relizezi o casa ai nevoie de urmatoarele devize: infrastructura – care  contine sapaturi si turnarea fundatiei, suprastructura – care contine partea de fier si de beton de la structura casei, arhitectura – care contine zidaria, finisajele si acoperisul, instalatiile electrice si nu in ultimul rand instalatiile sanitare.

Toate aceste acte sunt formate din norme de deviz, incadrate sau neincadrate si contin: material, manopera, utilaj si transport.

Dezivul de infrastructura este format din norme pentru: turnarea betonului, confectionarea armaturii otel beton si nu in ultimul rand cofraje pentru beton.

Oferte lucrari constructii in care ai nevoie de deviz

Tocmai ai obtinut cele mai bune oferte lucrari servicii? Atunci trebuie sa fii fericit, inseamna ca echipa ta de muncitori a dat dovada de profesionalism si de seriozitate in tot ceea ce au realizat. Bineinteles ca toate aceste lucrari obtinute au nevoie si de actele aferente.

O companie profesionala de constructii iti va oferi devize pentru: lucrari arhitectura, structura de rezistenta, amenajari interioare, amenajari exterioare, devize lucrari instalarii in constructii, pentru licitatii publice dar si pentru licitatii private.

BCTR iti pune la dispozitie ofertele de constructii de care ai nevoie

Daca vrei sa obtii mai multe oferte lucrari constructii atunci BCTR este solutia problemelor tale. BCTR este singura companie care te poate pune in legatura directa cu potentialii clienti. Ai nevoie de o platforma pe care sa iti poti inscrie afacerea si care sa te puna direct in legatura cu potentialii tai clienti. Tot ce ai de facut este sa iti inscrii firma in sectiunea “  Inscriere echipe” si vei avea parte de tot succesul pe care il doresti.

Apeleaza cu incredere la BCTR si vei avea parte de succesul pe care il doresti. De pe acest site poti obtine cele mai potrivite oferte lucrari constructii care sa te propulseze direct in topul celor mai bune companii din domeniul constructiilor prezente pe piata din Romania.

                                            Siguranta pentru client – Promovare pentru firma – BCTR

Alte articole recomandate:

Informatii utile despre izolarea termica a cladirii

Pasii necesari pentru realizarea unei firme de constructii