fbpx

“Arhitectura este alfabetul giganţilor; este cel mai mare set de simboluri realizate vreodată pentru a întâlni privirile oamenilor.” G.K. Chesterton

Domeniul constructiilor este destul de complex si include numeroase aspecte pe care trebuie sa le ai in vedere la fiecare proiect.  Un element important in orice lucrare este prezenta unui manager de proiect in constructii. Acesta iti va putea asigura niste constructii de calitate de care te vei putea bucura o perioada cat mai mare de timp.

Ce face un manager de proiect in constructii?  Ce insemna un manager de proiect in constructii

Asa cum se cere si in cazul multor altor domenii sau proiecte care se doresc a fi implementate in aria constructiilor este nevoie de o persoana care sa ii asigure bunul demers. Cu ajutorul unui manager de proiect vei avea parte de constructii de calitate realizate in cel mai scurt timp posibil.

Managerul de proiect este persoana care supravegheaza derularea constructiei dinainte de inceperea ei si pana la finalizarea acesteia.

Rolul principal al managerului de proiect este acela de a se asigura de indeplinirea tuturor fazelor care tin atat de etapa de preconstructie a cladirii cat si de etapa constructiei efectiva. Acesta trebuie sa identifice si sa elimine potentialele riscuri in tot intervalul alocat anterior derularii constructiei.

Mangerului de proiect verifica intotdeauna respectarea bugetului alocat. In plus acesta trebuie sa se asigure ca se ofera constructii de calitate de fiecare data. Pe langa toate astea managerul de proiect are obligatia de a se asigura ca intregul proiect este functional.

   Atributiile managerului de proiect in constructii

Atributiile managerului de proiect sunt diverse si includ caracteristici specifice mai multor arii de activitate precum: managementul costurilor, managementul timpului, managementul calitatii, sigurantei si administrarea contractului. Acesta are urmatoarele sarcini:

 • Supravegheaza realizarea constructiei de la inceput si pana la finalizarea ei
 • Se asigura ca intreaga documentatie a proiectului este completa
 • Este necesar sa identifice din timp care sunt resursele necesare executiei constructiei
 • Constata care sunt aspectele de design si de constructie care nu sunt adecvate proiectului
 • Gestioneaza bugetul si asigura respectarea standardelor de calitate si de siguranta
 • Creeaza echipele de lucru si aloca sarcini individuale
 • Are obligatia se a supraveghea procesul de constructie conform planificarii
 • Colaboreaza cu persoanele responsabile de realizarea fiecari etape a constructiei
 • Are obligatia de a coordona partile implicate in proiect precum: arhitecti, consultanti, contractori, sub-contractori, muncitori
 • Monitorizeaza activitatile de constructie si organizeaza intalniri periodice cu echipele implicate in proiect.

Cele mai importante caracteristici ale unui bun manager de proiect

 • Idei originale
 • Integritate
 • Entuziasm
 • Abilitati bune de comunicare
 • Empatie fata de membrii echipei
 • Expertiza
 • Orientarea spre echipa
 • Capacitatea de a stabili prioritatile
 • A se descurca bine sub presiune
 • Capacitatea de a rezolva anumite probleme care apar inopinat in mod eficient

  De ce ar trebui sa apelezi la un manager de proiect in constructii?

Cel mai mare avantaj pe care un manager de proiect ti-l ofera este ca vei avea parte de un proiect sigur. Cu ajutorul acestuia vei avea parte de proiectul Ce face un manager de proiect in constructii?mult visat si care va fi in conformitate cu planul constructiei. Pe langa astea, managerul de proiect iti va oferi suportul necesar astfel incat proiectul de constructie sa fie realizat in timp util si sa indeplineasca standardele normale in vigoare.

Managerul de proiect poate lua masurile necesare in cazul in care apar anumite probleme astfel incat tu sa fii scutit de griji suplimentare.

Managerul de proiect mai trebuie sa stabileasca datele de livrare pentru fiecare etapa sau subetapa pe care echipa trebuie sa le respecte la timp dar si in bugetul alocat.

Iata care mai sunt cateva din sarcinile acestuia

Aprovizionarea

Constructiile se aseamana destul de mult cu bucataria. Atunci cand trebuie sa realizezi o constructie trebuie sa urmezi o reteta simpla ca si in bucatarie. Este necesar sa te asiguri ca ai parte de toate produsele esentiale care ti-ar putea asigura constructia pe care o doresti.

Rolul unui manager de proiect este acela de a intocmi necesarul de materiale si de a asigura lista produselor de care constructia in sine are nevoie. Este foarte important ca aprovizionarea si depozitarea materialelor si a echipamentelor sa se faca cu constiinciozitate dar sa nu atraga costuri suplimentare.

Realizarea in timp util a lucrarilor

Rolul managerului de proiecte este acele de a planifica intreaga constructie in plus acesta este responsabil nu doar cu activitatea de planificare ci si cu realizarea lucrarilor si supravegherea echipelor de executie. Practic acesta trebuie sa coordoneze si dirijeze toate eforturile lucratorilor din constructii si utilizarea optima a tuturor resurselor.

Urmarirea obiectivelor de timp si bani

Rolul cel mai important al managerului de proiect in constructii este acela de a se asigura ca toate lucrarile sunt realizate conform normelor de timp si in limitele costurilor proiectate.

Predarea la timp  a unor constructii de calitate este cel mai mare atuu. Asa cum stii in constructii timpul inseamna bani, predarea la timp a lucrarii este unul dintre obiectivele cheie deoarece orice mica intarziere atrage dupa sine o serie de penalizari.  Managerul de proiect trebuie sa se asigure ca proiectul este monitorizat zilnic si ca echipa sa avanseaza in timp util. In cazul in care apare o incetinire a lucrarilor, managerul de proiect trebuie sa revada planul si sa faca schimbarile necesare astfel incat sa se asigure sa intarzierile sunt mici.

Inainte de a se incepe lucrarea propriu zisa trebuie sa se faca anumite estimari de costuri care vor include salariile, echipamentele, utilajele si materialele. Managerul de proiect trebuie sa faca un raport zilnic de costuri previzionate versus realizate astfel incat lucrarea sa se poata incadra in bugetul stabilit.

  Cum poti avea parte de un bun manager de proiect in constructii?

Ce face un manager de proiect in constructii?Ei bine, pentru asta poti accesa intotdeauna https://bctr.ro/ si vei gasi cele mai pregatite firme de constructii care sa iti ofere proiectul la care visezi. Managerul de proiect pe care il vei gasi pe BCTR iti va asigura constructii de calitate.

Poti avea parte de cele mai calitative companii de constructii din tara noastra doar daca te vei inscrie pe BCTR. Cu un simplu cont poti intra in legatura cu cele mai mari companii de constructii care sa iti asigure calitate si siguranta mai presus de orice.

 

Alte articole recomandate:

Cum alegi cea mai buna firma de constructii pentru locuinta de vis pe care ti-o doresti?

 

 

Cum poti sa obtii o finantare Start-up Nation pentru o firma de constructii