fbpx

“Ce trebuie sa realizeze proiectarea noastra? Trebuie sa avem o privire critica rapida, sa o facem inteleasa. Trebuie sa ne uitam dincolo de obiectivul ingust si sa ne intrebam: Care ar putea fi consecintele ecologice?” Sir Ove Arup

Ce implica contabilitatea unei firme de constructiiTocmai ti-ai infiintat o firma de constructii? Atunci trebuie sa stii ca ai nevoie de foarte mult ajutor sa poti avea parte de o companie de succes. Trebuie sa faci inca de la inceput cele mai bune alegeri iar bursa de contructii te poate ajuta.

Informatii utile cu privire la contabilitatea unei firme de constructii

Bursa de constructii te poate ajuta in orice moment sa gasesti mai usor alte companii tot din domeniul constructiilor care sa te ajute sa ai parte de succesul pe care il doresti.

Legislatia specifica aplicabila

Modificarile fiscale care au avut loc in anul 2019 au supus domeniul constructiilor unor noi reguli pe care trebuie sa le respecte intocmai. Se vor aplica anumite scutiri speciale. Mai exact, trebuie sa stii ca salariul minim in domeniul constructiilor este de 3.000 lei pentru un program cu norma intreaga.

Facilitatile de care firmele de constructii se pot bucura in orice moment sunt:

  • Scutire pe impozit pe venitul din salarii
  • CAS redus cu 3,75%, mai exact se va reduce cu contributia la pilon II de pensii
  • Scutirea de CASS la nivelul angajatylui
  • CAM redus la 0,3375%

Care sunt conditiile pe care trebuie sa le indeplinesti pentru a se putea aplica aceste scutiri

Angajatorul trebuie sa desfasoare activitati in sectorul constructiilor  care cuprind activitateea de constructii definita la codul CAEN 41.42.43 – sectiunea F dar si domeniile de producer a materialelor de constructie care sunt definite de urmatoarele coduri CAEN:

2312 Prelucrarea si fasonarea sticlei plate

2331 Fabricarea placilor si dalelor din ceramic

2332 Fabricarea caramizilor, tiglelor si produselor din argila arsa

2361 Fabricarea produselor din beton pentru constructii

2362 Fabricarea produselor din ipsos pentru constructii

2363 Fabricarea betonului

2364 Fabricarea mortarului

2369 Fabricarea unor produse realizate din beton, ciment si ipsos

2370 Taierea, fasonarea si finisarea pietrei

2223 Fabricarea unor produse realizate din material plastic

1623 Fabricarea unor elemente de dulgherie si tamplarie

2512 Fabricarea de usi si ferestre care sunt realizate din metal

2511 Fabricarea unor constructii metalice dar si anumitor parti componente ale structurilor metalice

0811 Extractia pietrei ornamentale si a pietrei pentru constructii

0812 Extractia pietrisului si nisipului

2351 Fabricarea cimentului

2352 Fabricarea varului si ipsosului

2399 Fabricarea anumitor produse realizate din minerale nemetalice

711 Activitati de arhitectura, activitati de inginerie dar si servicii de consultanta tehnica

Angajatorul trebuie sa realizeze cifra de afaceri din activitatile mentionate mai sus dar si din alte activitati care sunt specifice domeniul contructiilor intr-un procent de cel putin 80%.Ce implica contabilitatea unei firme de constructii

Aspectul cel mai important pe care trebuie sa il retii este ca in domeniul constructiilor nivelul salariului de baza minim brut este de 3.000 lei si se va aplica indiferent ca firma indeplineste sau nu conditiile care sunt impuse pentru a aplica facilitate.

Documente financiar contabile

Documentatia care este necesara pentru acordarea facilitatilor este declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale pe venit dar si pe evidenta nominal a persoanelor asigurate. Bursa de constructii este platforma pe care poti gasi alte firme de constructii cu care poti discuta si de la care poti afla mai multe detalii despre ce implica contabilitatea unei firme de constructii.

Firmele de constructii trebuie sa aiba ca documente financiar contabile cele ce urmeaza:

  • Facturi emise cu devize de lucrari
  • Facturi de achizitie cu note de receptie
  • Bonuri de consum
  • Procese verbale de finalizare si receptie lucrari

Particularitati fiscale pe care trebuie sa le stii

Ca sa poti intelege in totalitate ce reprezinta serviciile legate de bunurile imobile, normele Codului fiscal le detaliaza sperata, dupa cum urmeaza:

Prestarea de servicii dar si supravegherea sau securitatea la fata locului

Edificarea unei constructii pe in teren

Elaborarea unor planuri pentru o constructie sau parti ale unei constructii care este destinata sa fie edificata pe un anumit lot de teren

Lucrari executate pe terenuri inclusiv cele agricole precum aratul , irigarea sau feritilizarea

Intretinerea, renovarea dar si repararea unei cladiri

Instalarea si montarea unor masini sau echipamente

Modul de realizare a platilor dar si a incasarilor

De cele mai multe ori in domeniul constructiilor, din cauza sumelor mari de bani cu care se lucreaza, incasarile dar si platile au loc prin banca. Documentul justificativ pentru inregistrarea incasarilor si a platilor este extrasul de banca. Toate incasarile si platile care se realizeaza in numerar trebuie sa respecte reglementarilor Legii 70/2015.

Indicatori de performanta

Pe Bursa de constructii vei avea parte de foarte multe informatii care iti vor fi de-a dreptul utile. Mai exact, in domeniul constructiilor este bine sa urmareste amuniti indicatori dupa cum ar fi:

Marja neta a profitului

Este un indicator financiar de probabilitate care ne arata in procente cat de profitabila este activitatea totala a unei companii.

Circuitul numerarului in firma dar si calculul ciclului operational

Se refera la iesirile dintr-o firma urmate de intrari de numerar. Iesirile de numerare sunt destul de importante si de cele mai multe ori generate de plati catre furnizori, salariati, bugete, intrari care apar de fiecare data ca urmare a incasarilor de la clienti.

Ce implica contabilitatea unei firme de constructiiBursa de contructii iti ofera informatiile necesare

Bursa de constructii este cu siguranta locul de unde vei putea obtine toate informatiile de care ai nevoie pentru ca firma ta sa fie una de succes. Contabilitatea unei firma de constructii este un aspect pe care trebuie sa il iei calcul daca vrei sa ai parte de o companie de succes si care sa functioneze conform legii.

Apeleaza cu incredere la Bursa de constructii si vei avea parte atat de serviciul de contabilitate mult dorit dar si de proiectele de care ai nevoie pentru a avea parte de succes.

Poti cumpara unul dintre cele trei pachete disponibile din cadrul sectiunii “ Inscriere echipe” si in acest mod vei avea parte de acea promovare care iti va aduce succesul si care iti va face compania mai cunoscuta in mediul online. Mediul online iti va asigura acea clientela de care ai nevoie la inceputul afacerii sa te faci mai cunoscut si sa ai parte de mai multe proiecte.

Bursa Constructii Tale Romania – alegerea pentru constructii sigure

Alte articole recomandate:

Avizele si autorizatiile necesare pentru construirea unei case

Un ghid util pentru realizarea zidariei de caramida