fbpx

“O cladire mareata trebuie sa inceapa cu nemasurabilul, trebuie sa treaca prin mijloacele masurabile atunci cand este proiectata, iar la final trebuie sa fie nemasurata.” Louis Kahn.

Ce implica izolarea termica -materiale si costuriIzolarea termica este un proces prin care se reduce transferul de cladura intre doua medii sau doua materiale. O izolatie termica face ca o locuinta indiferent ca este noua sau nu sa fie confortabila din punct de vedere al temperaturilor din interior. Daca vrei sa ai parte de o izolare termica corecta si calitativa atunci trebuie sa tii cont de materialele pe care le folosesti si care te vor ajuta sa te bucuri de caldura pe timpul iernii si de racoare pe timpul verii.  Izolarea locuintei implica utilizarea unor materiale termoizolante care se vor folosi atat la interior cat si la exterior. Pentru asta trebuie sa apelezi la cele mai bune firme de constructii Romania care te vor ajuta sa ai parte o locuinta sigura.

   Firme de constructii Romania care iti pot oferi izolare termica pe care o doresti

Trebuie sa iei legatura cu cele mai bune firme de contructii Romania care sa iti ofere lucrarea de care ai nevoie. Izolarea termica este un aspect foarte important si trebuie sa fie realizata in cea mai perfecta modalitate inca de la inceput.

  Lucurile de care trebuie sa tii cont inainte de a avea parte de izolarea termica

Bineinteles ca inaine de a realiza izolarea termica trebuie sa tii cont de multe alte lucruri. Termoizolarea locuintei este la fel de importanta ca procesul de construire al acesteia. Care este motivul pentru care izolarea termica este atat de importanta? Ei bine, o casa izolata in mod corect iti va oferi confortul mult dorit o perioada cat mai mare de timp.

Iata ce trebuie sa stii pentru a avea o locuinta izolata in mod corect

 1. Zonele prin care locuinta pierde caldura

O constructie pierde caldura prin diverse zone precum: pardoseli, tavane, pereti, usi, acoperis si horn. Aproape 80% din caldura unei locuinte se pierde prin pereti, acoperis si ferestre. Este necesar ca toate zonele prin care locuinta ta poate pierde caldura sa aiba parte de o izolatie termica de calitate. Din aceasta cauza apar puntile termice. O punte termica este locul unde doua materiale se intalnesc, acestea au capacitati diferite de retinere a caldurii.

 1. Coeficientul de conductivitate termica dar si de rezistenta termica

Materialele de constructii care sunt folosite la izolatie termica exterioara si la cea interioara au doi parametrii foarte importanti si anume: coeficientul de conductivitate termica si rezistenta termica.

 1. Calitatea materialelor termoizolante principale

Materialele care sunt utilizate la constructia locuintei precum caramida, BCA si cele folosite la termoizolare interioara cat si la cea exterioara a casei sunt esentiale. O locuinta realizata din BCA are nevoie de o izolare termica din vata minerala, polistiren sau spuma poliuretanica.

 1. Calitatea accesoriilor folosite pentru izolarea termica

Eficienta unei izolari termice nu depinde doar de materialele principale care sunt folosite in procesul de termoizolare dar si de accesorii. Ce inseamna toate aceste accesorii: diblurile, plasa de armare, adezivul, coltarele si diversele profile.

 1. Montarea in mod corect a materialelor termoizolatoareCe implica izolarea termica -materiale si costuri

Firma cu care vei colabora trebuie sa stie cum sa iti monteze toate materialele in mod corect. Pentru ca totul sa se desfasoare cat mai bine posibil este necesar ca acestia sa respecte anumite etape. Trebuie sa gasesti firme de constructii Romania care sa lucreze calitativ si care sa iti ofere izolarea de care ai nevoie.

 1. Ferestrele si usile

Atat ferestrele cat si usile au un important rol in procesul de izolare termica. Cu cat acestea au o calitate mai buna cu atat locuinta ta va fi mai confortabila. O tamplarie de top va reduce transferul termic realizat prin ferestre si prin usi.

 1. Alegerea celor mai bun firme de constructii Romania

Daca vrei sa ai parte de rezultate ireprosabile atunci trebuie sa apelezi la cele mai bune firme de constructii Romania. Inainte de a alege o companie trebuie sa te interesezi in privinta lor. Poti chiar sa ii rogi sa iti prezinte un portofoliu de lucrari si sa le ceri sa iti faca o oferta de pret atat pe manopera cat si pe materialele pe care le implica.

 1. Protejarea izolatiei exterioare

Orice material are nevoie sa fie finisat cu o tencuiala decorativa. Rolul acesteia este de a infrumuseta locuinta dar si de a proteja peretii impotriva razelor ultraviolete, umezerii sau a ciupercilor.

 1. Materialele termoizolatoare pentru constructia peretilor

Materialele pe care le poti utiliza in constructia unei case si care sa aiba un rol termoizolant sunt: caramida, BCA-ul si lemnul.

Materialele care se folosesc la izolarea locuintei

 • Polistirenul

Polistirenul este cel mai utilizat material pentru izolarea termica. Acesta se bucura de un succes rasunator deoarece este ieftin si este preferat de marea majoritate a firmelor de constructii din Romania asta pentru ca se monteaza simplu si rapid.

 • Vata minerala

Vata minerala este la fel de populara ca si polistirenul. Acesta poate fi utilizata pentru izolarea termica a unei case din caramida sau din BCA. Mai mult de atat vata minerala protejeaza locuintele impotriva zgomotelor, sunt incombustibile si rezista la apa.

 • Spuma poliuretanica

Este un alt material care se utilizeaza cu succes in izolarea termica. Sumpa poliuretanica iti ofera o izolatie usoara si este cel mai adesea recomandata pentru izolarea subsolurilor, pardoselilor, peretilor, acoperisurilor si a teraselor.

 • Celuloza

Este un alt material inedit pe care il poti folosi pentru a izola termic locuinta. Celuloza o vei putea gasi disponibila doar in vrac sau sub forma de panouri. Aceasta se utilizeaza de cele mai multe ori pentru izolarea mansardelor.

 • Pluta

Este un material ecologic care este comercializata sub forma de placi. Pluta izoleaza atat termic cat si acustic iar placile de plute se utilizeaza cu precadere la izolarea peretilor sau a pardoselilor.

Ce implica izolarea termica -materiale si costuriCat costa izolarea termica a unei locuinte?

Izolarea unei locuinte depinde foarte mult de supratafa locuintei pe care doresti sa o termoizolezi. Un alt factor care va determina pretul acestui proces sunt materialele pe care le utilizezi. Daca acestea sunt de calitate atunci si costul va fi mai ridicat.

Ia legatura cu mai multe firme specializate prin BCTR

Cum poti gasi firme de constructii Romania? Este foarte simplu, iti postezi proiectul pe BCTR si vei primi oferte din partea mai multor companii.

Poti discuta mai multe detalii cu o singura companie care ti-a inspirat mai multa incredere.

Alte articole recomandate:

Acoperisul casei – sfaturi, modele si tipuri

Ce include o constructie de casa la cheie