fbpx

“Dacă vă aduceți aminte de forma lingurii la masa de prânz, trebuie să fie forma greșită. Lingura și litera sunt instrumente; unul pentru a lua mâncare din castron, cealaltă pentru a lua informații de pe pagină … Când este un design bun, cititorul trebuie să se simtă confortabil deoarece scrisoarea este atât banală, cât și frumoasă.” Adrian Frutiger

Ce implica procesul de constructie al unei caseCasele sunt constructii de calitate care au nevoie de toata atentia ta. Daca vei apela la o echipa de muncitori atunci vei avea sanse mai mari sa ai parte de o locuinta rezistenta si calitativa care sa se ridice la inaltimea asteptarilor.

O casa este o investitie care renteaza si de care te vei bucura o perioada cat mai mare de timp. In cele ce urmeaza vei gasi mai multe informatii despre ceea ce implica procesul de constructie al unei case.

Iata ce implica realizarea unor constructii de calitate

Procesul de constructie al unei case nu este deloc simplu. Aceasta constructie in sine necesita atentia unor specialisti si este de preferat sa te pregatesti din timp pentru tot ce implica astfel incat sa ai parte de constructii de calitate.

Realizarea proiectului

Toate constructiile se formeaza intr-un birou de arhitectura, intr-un loc in care expertii vor stabili datele tehnice ale proiectului. In aceasta etapa se va realiza proiectul constructiei tale si este foarte important sa specifici care va fi compartimentarea acesteia.

Tot in aceasta etapa vei primi si autorizatiile necesare de constructie. Vei putea avea parte de constructii de calitate daca vei alege o echipa buna care sa se ocupe de proiectul tau.

Autorizatia de constructie

Ca lucrarile pentru constructia ta sa fie demarcate ai nevoie de autorizatii. Autorizatia de constuctie este un document absolut necesar pentru ca tu sa poti avea parte de locuinta pe care o doresti.

Contractarea unei firme de constructii

Contractarea unei firme de constructii este o etapa foarte importanta. Este de preferat sa iei legatura cu o companie care sa te poata ajuta sa ai parte de cele mai bune rezultate. Vei putea analiza proiectul pe care firma de constructii ti-l realizeaza si vei putea vizualiza locuinta pe care o doresti.

Demararea lucrarilor

Realizarea constructiei unei case trebuie sa se realizeze in functie de mai multe criterii.  Indiferent de materialele pe care le vei utiliza pasii de constructie ai unei case sunt aceeasi.

  • FundatiaCe implica procesul de constructie al unei case

Echipa de muncitori va realiza sapaturile pentru fundatie. Casele din lemn pot avea parte de o fundatie pe cuzineti dar cele din beton armat sau cele pe structura metalica au nevoie de o fundatie continua. Odata ce sunt realizate santurile se va trece la armarea si la turnarea betonului. Trebuie sa tii cont ca toata presiunea casei va fi preluata de fundatie.

  • Structura de rezistenta

Dupa ce fundatia s-a intarit se va proceda la montarea sau la realizarea structurii de rezistenta. Aceasta va reprezenta scheletul casei si este responsabila cu presiunea catre fundatie.

  • Zidurile

Ridicarea zidurilor se va face cu ajutorul mai multor materiale. Pentru structurile din beton va fi necesara zidaria clasica iar pentru structurile usoare fatedele se pot realiza din panouri sandwich.

  • Sarpanta

Sarpanta se poate realiza din cherestea in cazul caselor din caramida sau a celor din BCA. In aceasta etapa este necesara invelirea cu astereala. Doar asa vei putea avea parte de constructii de calitate de care care sa dea dovada de rezistenta si de care sa te bucuri o perioada de timp.

  • Tamplaria

Tamplaria consta in ferestre si usi iar montajul acestora este asigurat de firma de constructii cu care vei colabora. Acestia trebuie sa iti asigure si acest lucru care este absolut esential pentru ca tu sa ai o locuinta confortabila.

  • Izolatiile

Izolatiile sunt cele care iti vor asigura constructii de calitate, mai mult de atat acestea asigura rezistenta casei pe termen lung. Intreaga locuinta trebuie sa fie izolata ca tu sa poti avea parte de o atmosfera placuta. Casa va fi anvelopata cu polistiren expandat peste care se va aplica un strat de tencuiala. Podul sau mansarda vor fi si ele izolate cu vata minerala.

  • Instalatiile

Montarea instalatiilor este una dintre cele mai complicate etape deoarece ai nevoie de persoane specifice in domeniul instalatiilor electrice dar si a celor sanitare. In aceasta etapa este necesara trasarea cablurilor si a conductelor de alimentare.

  • Finisajele

Finisarea casei trebuie sa se faca atat la interior cat si la exterior. La exterior implica vopsirea fatadelor si invelirea acoperisului cu materialele preferate. La interior se vor turna sapele, monta pardoselile si se vor tencui peretii si tavanele.

  • Accesoriile

Se va monta centrala termica si accesoriile. Pentru instalatia electrica se vor monta lustre, prize si intrerupatoare care sa ofere confort si o ambianta placuta. Pentru instalatia sanitara se vor monta cabinele de dus, chiuvete dar si multe altele.

Toate aceste asigura constructii de calitate de care te vei bucura o perioada cat mai mare de timp.

Care este timpul de construire al unei case

Timpul mediu de construire al unei case depinde foarte mult de structura pentru care ai optat. Factorii de mediu sunt si ei un factor important dar si dimensiunea casei.

Daca vrei sa afli o perioada estimativa in care locuinta ta va fi finalizata cel mai bine este sa discuti cu o companie de constructii care sa iti ofere mai multe informatii. Cu siguranta acestia vor stii sa iti ofere un termen in care vei avea parte de locuinta la care visezi.

Pretul este si el un factor important dar acesta este dat de materialele utilizate. Complexitatea proiectului este un factor care este foarte important atunci cand se stabileste pretul locuintei.

Ce implica procesul de constructie al unei caseBCTR te ajuta sa ai parte de constructii de calitate

Apeleaza la BCTR daca vrei sa ai parte de constructii de calitate de care sa te poti bucura o perioada cat mai mare de timp.

Pe BCTR vei gasi cele mai bune companii cu ajutorul carora sa iti realizezi locuinta mult dorita. Vei putea avea parte de un proiect complex care sa reflecte locuinta pe care o doresti. O echipa de muncitori va stii sa iti ofere o locuinta care sa se ridice la inaltimea asteptarilor.

 

Bursa Constructiilor Tale Romania – calitate mai presus de orice

Alte articole recomandate:

Tipuri de tencuiala si etapele aplicarii acesteia

 

Informatii utile despre casele sustenabile