fbpx

“In mod ciudat, arhitectura este cu adevarat un lucru neterminat, intrucat chiar daca o cladire este finalizata, ea ia o noua viata. Ea devine parte a unei noi dinamici: in ce fel oamenii o vor ocupa, o vor folosi, vor gandi despre ea.” Daniel Libeskind.

Ce include o constructie de casa la cheieTermenul de “ casa la cheie” face referire la o locuinta care este gata de mobilat si de utilat. In aceasta faza este foarte important ca tu sa alegi finisajele pe care le doresti astfel incat sa ai parte de constructii de calitate. Un alt aspect la fel de important este bugetul in care vrei sa te incadrezi.

  Ce presupune procesul de constructiii casa la cheie

Ca sa poti avea constructii de calitate este necesar sa intelegi ca realizarea se va face fie de la 0 fie etapizat.  In cazul etapizarii, trebuie sa stii ca ultima faza a investitiei  presupune pregatirea locuintei pentru a putea fi locuita.

In cazul in care casa se realizeaza de la 0 trebuie sa stii urmatoarele:

 • Realizarea documentatiei aferente locuintei, asa cum ar fi: proiectul tehnic sau schemele instalatiilor
 • Realizarea fundatiei care implica: trasare, sapare sau turnare
 • Realizarea structurii de siguranta a casei care implica: stalpi, grinzi, placi intre niveluri
 • Ridicarea zidurilor dar si a peretilor interiori
 • Montarea completa a acoperisului, care implica: sarpanta, invelitoare, hidroizolatie si izolatie
 • Instalarea tamplariei PVC care include usi si ferestre
 • Montarea sistemului de termoizolatie, precum polistiren la exterior sau vata minerala in mansarda sau pod
 • Realizarea finisajelor interioare si exterioare asa cum ar fi tencuiala, glet sau vopsea
 • Montarea instalatiilor asa cum ar fi cele electrice, termice sau sanitare
 • Montarea accesoriilor pentru instalatii precum prize, intrupatoare, tablou electric, chiuvete, baterii, cabine de dus, centrala termica sau calorifere
 • Realizarea fosei septice daca aceasta este prevazuta in proiect

Care sunt cele mai potrivite metode de constructii case

Constructiile de casa se pot realiza in regie proprie sau prin contractarea unei firma specializate.  Cel mai bine este totusi sa apelezi la o firma care sa faca toata munca pentru tine.

Constructiile de case in functie de structura

Niste constructii de calitate vor avea de fiecare data structuri cat mai bine realizate. Firma de constructii cu care colaborezi va stii ce sfat sa iti ofere astfel incat sa ai parte de o locuinta rezistenta.

 • Structura din beton

Casa realizata pe structura din beton este cea mai populara alegere a constructorilor din Romania si asta din cauza rezistentei de care da dovada. Cu toate astea si pretul acesteia poate fi mult mai mare.

In general casele pe structura din beton au un raport termic mult mai eficient iar asta inseamna un consum mai mic de energie.

Aceasta nu isi modifica forma atunci cand temperaturile se schimba, totodata casele din beton pot rezista cu brio in fata celor mai extreme conditii meteorologice.

O structura din beton nu are nevoie de tratamente speciale pentru a-si pastra forma la fel de perfecta.

 • Structura din lemnCe include o constructie de casa la cheie

Amenajarea unei case din lemn este mult mai rapida  dar si mai economica. Lemnul este un material care este disponibil din abundenta in tara noastra dar casele din lemn nu rezista foarte bine in timp daca nu sunt ingrijite corespunzator. Iata care sunt caracteristicile unei astfel de structuri:

Costurile pentru realizarea unei structuri din lemn sunt mult mai mici.

Acestea se monteaza rapid mai ales daca lemnul este de buna calitate si uscat.

 • Structura metalica

Constructii de calitate poti avea daca vei opta pentru case pe structura metalica. Acestea sunt relativ nou aparute in tara noastra dar au o popularitate pe masura. Se monteaza cu usurinta si nu au nevoie de anumite interventii pentru a putea rezista in timp.

Casele pe structura metalica au peretii prefabricati din materiale termoizolante astfel incat schimbul de energie va fi mai mic.

Metalele sunt elastice si iti ofera siguranta ca structurile nu vor fi afectate de seismele care au loc in tara noastra.

Casele pe structura din metal sunt foarte usor de reamenajat. Daca peste cativa ani te decizi sa mai adaugi o camera sau poate mai multe o poti face cu cea mai mica usurinta.

Avantajele oferi de constructii la cheie

 1. Amortizarea investitiilor

Casele la cheie sunt de cele mai multe ori cu 30% mai scumpe decat cele la gri. Diferenta de pret nu este foarte mare avand in vedere ca oricum acea suma de bani o investeai tot in finisaje. In cazul in care nu vrei sa te mai complici si sa te ocupi tu de finisaje, alegerea unei case la cheie reprezinta cea mai buna solutie pentru tine. Poti avea parte de constructii de calitate daca vei alege ca firma cu care colaborezi sa se ocupe in intregime de locuinta ta. Gandeste-te ca in acest mod si procesul in sine va dura mult mai putin.

 1. Mutare rapida

Atunci cand vei opta pentru o casa la cheie trebuie sa te astepti ca mutarea sa aiba loc destul de repede. Acesta este cel mai mare avantaj pe care o casa la cheie ti-l poate oferi. Gandeste-te ca nu vei mai cheltui sume impresionante de bani pe chirie si ca te vei putea muta in locuinta ta mult mai repede decat te astepti. Daca in schimb ai fi optat pentru o casa la gri atunci procesul ar fi durat mult mai mult.

 1. Solutie personalizata

Atunci cand nu cumperi o casa deja construita si o vei realiza tu cu ajutorul unei companii de specialitate si ai ocazia sa o realizezi asa cum iti doresti. Pana la urma o casa trebuie sa se ridice la inaltimea asteptarilor tale. Pe langa multe aceste beneficii vei stii ca poti avea parte de constructii de calitate deoarece vei fi mereu la curent cu fiecare etapa a locuintei tale.

Ce include o constructie de casa la cheieCum poti obtine mai usor toate informatiile de care ai nevoie?

Foarte simplu pe BCTR vei gasi toate informatiile de care ai nevoie pentru a avea parte de constructii de calitate.

Vei putea intra in legatura cu cea mai mica usurinta cu firme specializate care te vor ajuta sa ai parte de constructia la care visezi. In plus ai ocazia sa discuti cu reprezentantii mai multor companii astfel incat sa faci cea mai potrivita alegere pentru tine.

Alte articole recomandate:

Care sunt pasii in realizarea unei case

Cat de importanta este reabilitarea termica