fbpx

“Casa la care te-ai uitat astăzi şi la care vrei să te gândeşti până mâine poate fi aceeaşi casă pe care cineva a privit-o ieri şi o va cumpăra astăzi.” – Koki Adasi.

Informatiile cele mai importante despre o casa la calcanVrei sa stii ce inseamna un proiect de casa la calcan? Ei bine, acesta inseamna un proiect de casa construita in imediata apropiere a unei alte case. Terenurile au ajuns sa coste sume colosale de bani si din acest motiv oamenii vor sa profite de fiecare petic de pamant. Casele cuplate sau insiruite au ajuns sa fie o normalitate iar oamenii se folosesc de toate metodele care le permit sa aiba locuinta la care viseaza.

O casa la calcan este mult mai economica decat cea individuala si asta datorita alipirii a cel putin unui perete denumit calcan sau perete comun. In functie de cum este realizat acest perete asa va fi si structura de rezistenta a imobilului.

Ce implica un proiect de casa la calcan

Un proiect de casa la calcan este mult mai complex decat ne putem imagina. Ca sa putem realiza o astfel de locuinta avem nevoie de indemanarea unor specialisti. Cel mai indicat este sa apelezi la serviciile unui profesionist care sa iti ofere un rezultat perfect.

In plus un specialist va reusi sa iti explice tot ce trebuie sa intelegi si iti va oferi suport in fiecare pas al constructiei. Lucrurile nu sunt atat de simple in cadrul unui proiect de casa la calcan. Aspectele tehnice pe care o casa cu alipire la calcan le implica nu sunt simple si din acest motiv ai nevoie de ajutorul unor profesionisti.

Ce implica expertiza tehnica pentru alipirea la calcan

Construirea unei case la calcan implica o expertiza tehnica relativa la calcan dar si la constructia propriu zisa. Orice proiect de casa la calcan se bazeaza pe o astfel de expertiza si trebuie sa se ia in calcul toate observatiile dar si toate cerintele mentionate de expertul tehnic.

Casa vecina care este deja construita pe limita de proprietate nu trebuie sa sufere deloc deteriorari.  Proiectantul imobilului este obligat sa ia toate masurile de protectie care se impun atat pentru calcan cat si pentru casa vecina. Expertiza tehnica a calcanului se hotaraste pe baza unui studiu geotehnic.  Este foarte posibil ca in urma expertizarii tehnice sa fie necesare subzidiri partiale sau chiar totale ale cladirii vecine in zona calcanului acesteia.

In cazul in care vorbim de o cladire veche se recomanda consolidarea partiala sau chiar cea totala a structurii acesteia in functie de existenta unui regim de inaltime diferit sau de eventulalele schimbari de preluare a apelor meteoritice.

Care este limita de proprietate  pentru un proiect de casa la calcan

Loturile de casa au de cele mai multe ori o forma patrata sau dreptunghiulara in functie de cum a fost posibila dezmembrarea initiala a terenului. In cazul oraselor, terenurile sunt mult mai mici si mai inguste iar lucrurile se schimba radical.

Un specialist in domeniul constructiilor va stii ca trebuie sa respecte retragerea minima a casei conform legii de minim 60 cm doar daca pe peretele lateral al cladirii nu este pozitionata nicio fereasta.

Cum influenteaza forma si dimensiunea terenuluiInformatiile cele mai importante despre o casa la calcan

Forma si dimensiunea terenului pe care doresti sa construiesti o casa la calcan sunt foarte importante. Nu putem vorbi de un proiect de casa la calcan daca pe peretele lateral catre vecin se afla ferestre transparente sau unele cu deschidere.  In acest caz distanta minima dintre limita de proprietate si de casa este de 1.9 metri obligatoriu.

Care sunt avantajele oferite de un proiect de casa la calcan

Avantajele pe care un proiect de casa la calcan ti le ofera sunt incredibile, printre acestea putem enumera:

  • Construirea pe un lot mai ingust este posibil iar pretul terenului va fi mai bun
  • Vei avea parte de o intimitate mult mai mare pe latura inchisa
  • Cladirea va avea parte de o securitate mai buna
  • Curtea ramasa va fi mult mai mare fata de situatia in care vorbim de o locuinta individuala
  • Deschiderea va fi mult mai mica, terenul frontal stradal va fi mult mai redus

Cum se poate proteja calcanul de intemperii si frig

Atunci cand optezi pentru o casa cu alipire la calcan ai nevoie de mai multa siguranta decat de obicei.  Spatiul dintre cele doua case trebuie sa fie protejat de intemperii.  Intre cele doua constructii se va realiza un rost care sa permita deplasari relative intre cele doua constructii. Bineinteles ca acest spatiu nu trebuie sa fie mai mare de 5 metri si trebuie sa fie ferit de infiltratii. In acest spatiu nu trebuie sa permiti acumularea gunoaielor, de foarte multe ori s-a intamplat ca intre calcane sa se adune frunze moarte care sa se aprinda si astfel cele doua case sa fie incendiate.

Impiedicarea apelor pluviale este absolut esentiala. In acest mod  vor avea loc infiltratiile , degradarile de produse, mucegaiuri dar si multe altele. Calcanul trebuie sa fie izolat iar cea mai buna solutie este realizarea izolatiilor cu ajutorul unor materiale neinflamabile.

Cosurile de fum in cadrul constructiilor cu alipire la calcan

Daca vrei sa ai parte de o constructie sigura si solida si care sa iti prezinte siguranta trebuie sa acorzi o atentie majora cosurilor de fum. Este obligatorie inaltarea cosurilor de fum a casei mai scunde care sa ajunga peste coama casei inalte.  Trebuie sa faci asta deoarece fumul si gazele care sunt evacuate au temperaturi care pot ajunge si la 1000 de grade Celsius. Daca nu ai grija la acest aspect este destul de riscant deoarece foarte multe incendii au pornit de la cosurile defecte de fum sau cele care nu au fost intretinute corespunzator.

Informatiile cele mai importante despre o casa la calcanPe BCTR vei gasi expertii de care ai nevoie

O locuinta este o constructie care trebuie sa fie realizata in mod profesionist. Este destul de greu sa construiesti o casa de unul singur, din acest motiv este recomandat sa apelezi la un ajutor din partea unor profesionisti.

Apeleaza cu incredere la serviciile oferite de o companie de constructii si vei ramane placut surprins de calitatea si de siguranta constructiei realizate.  Pe BCTR vei gasi companiile cu o experienta vasta in domeniul constructiilor si care iti pot oferi rezultatele pe care le doresti.

                         Banca Constructii Tale Romania – alegerea pentru constructii sigure

Alte articole recomandate:

Cele mai bune si cele mai neinspirate pardoseli pentru spatii umede

Cat costa si ce implica o autorizatie de constructie