fbpx

“Soluțiile bune de proiectare grafică a problemelor de comunicare pot îmbunătăți fluxul de informații în societate și, prin urmare, pot afecta substanțial și pozitiv educația, bunăstarea socială și bucuria zilnică a vieții. În plus, soluțiile bune de design grafic pot avea, de asemenea, un impact economic pozitiv.” Jorge Frascara

Ce sunt buiandrugii si cand se pot folosi in constructiiAtunci cand ne gandim la constructii civile ne gandim la aceste locuinte care sunt realizate calitativ. Orice constructie cu usi si geamuri are nevoie de instalarea unor elemente auxiliare care poarta denumirea de buiandrugi. In cele de urmeaza vei descoperi ce sunt aceste, cate tipuri exista dar si care este rolul lor in constructii. Vei putea afla cum se monteaza si cum sa alegi dimensiunea potrivita.

Ce sunt buiandrugii si care sunt materialele din care sunt fabricati?

Buiandrugii sunt elemente de constructie auxiliara si sunt montate transversal in partea superioara a fiecarui gol din zidarie. In marea majoritate a cazurilor este vorba despre golurile usilor si ferestrelor.

Buiandrugii se pot realiza din lemn, din metal, din caramida, din BCA sau din beton. Acestia se pot folosi in orice constructii civile calitative si care sa dea dovada de rezistenta in timp. Buiandrugii din beton se impart la randul lor in buiandrugi prefabricati, care sunt realizati din beton armat si invelis ceramic si buiadrugi din beton armat care sunt turnati  direct pe santier.

Cel mai des utilizati sunt buiandrugii din beton armat si cei pregabricati deoarece sunt foarte simplu de utilizat. Buiandrugii din metal se vor utiliza in cazul incarcaturilor grele dar si a golurilor de mari dimensiuni.

Care este rolul buianfrugilor in constructii

Buiandrugii au un rol important in rezistenta zidariei in zona golurilor de usi dar si de ferestre. Acestia preiau incarcarile gravitationale superioare ale golurilor din pereti si actiunea montantilor adiacent si functioneaza similar grinzilor.

Buiandrugii sunt recomandati oricarui tip de cladire, precum: rezisdentiale, de birouri, comerciale sau industriale. Mai exact, ii vei putea folosi cu incredere in orice tip de constructii civile si iti vor asigura o locuinta pe care sa te bazezi o perioada cat mai mare  de timp. Cu cat constructia este mai calitativa cu atat va da dovada de rezistenta si de confort o perioada mai mare.

Cate tipuri de buiandrugi exista

  • Buiandrugii din beton

Buiandrugii din beton sunt tot mai des folosit in constructiile din caramida. Capacitatea acestora de rezistenta la o greutate mai mare iar asta ii face sa fie ideali in mai multe situatii.

Cel ma mare avantaj al acestui tip de buiandrugi este ca se pot ajusta dupa marimea ferestrelor si a usilor. Acestia sunt foarte durabili si vor evita infiltrarea apei si ruginirea armaturii.

  • Buiandrugi din cherestea

Acest tip de buiandrug este utilizat in zonele in zonele in care cheresteaua este mai accesibila. Constructorii prefera sa utilizeze de cele mai multe ori materiale moderne astfel incat constructia de care vor avea parte sa fie una perfecta.

  • Buiandrugi din otel

Buiandrugii din otel sunt cei mai rezistenti. Acestia nu sunt afectati de rugina dupa montare si se pot folosi cu incredere in cazul cladirilor masive, mai exact acolo unde incarcatura de deasupra nu este foarte grea. Se mai pot folosi cu incredere si acolo unde marimea usilor sau cea a geamurilor este mai mare.

  • Buiandrugi din caramidaCe sunt buiandrugii si cand se pot folosi in constructii

Buiandrugii de caramida sunt cel mai des utilizati in cazul locuintelor unde deschizatura din perete  este mai mica de 1 metru.

  • Buiandrugi din caramida armata

Acesti tip de buiandrugi se folosesc in acele constructii civile in care incarcatura de deasurpa este mult prea mare pentru buiandrugii de caramida simpla. Acestia se mai folosesc si atunci cand deschizatura din perete este mai mare de un metro pentru ca structura este una rezistenta si nu va cauza probleme.

Cum se pot monta buiandrugii?

Buiandrugii se pot monta cu cea mai mare usurinta in orice constructii civile indiferent de dimensiunea acestora. Acestia trebuie sa fie pastrati in forma pe care o au din fabrica.

Care sunt materialele necesare pentru montaj

  • Buiandrugi prefabricate
  • Mortar de zidarie

Care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi

  1. Verificarea integritatii fiecarui buiandrug

Se va verifica pana la cele mai mici detalii daca exista defecte pe buiandrugi sau alte semne de deteriorare. In cazul in care se va constata de orice neregula sa va anunta proiectantul iar acesta este cel mai in masura sa hotarasca daca buiandrugii respectivi pot fi utilizati sau nu.

  1. Aplicarea unui pat de mortar

Stratul de mortar se va aplica exact acolo unde va urma sa fie aplicat buiandrugul.

  1. Fixarea buiandrugului

Buiandrugul se va monta in plan, pe patul de mortar si este recomandata rezemarea de 25 de cm pe fiecare parte. Rezemarea acestuia se va face pe lungimea mentionata in proiectul tehnic de executie.

Sunt important buiandrugii pentru izolarea termica?

Atunci cand alegi buiandrugii pentru constructii civile trebuie sa fii atent si la aspectul izolarii termice. Un buiandrug prefabricat foloseste de regula beton de o calitate superioare si are o sectiune redusa. Cu cat mai mult din suprafata peretelui este din caramida cu atat agentul termic din interior va fi pastrat mai bine.

Stratul de izolare termica care este montat pe exterterior al tuturor acelor constructii civile ajuta ca izolarea termica sa se realizeze. In acest mod riscul de pierderea seminificativa a caldurii sau de aparitie a condensului sau a mucegaiului va fi mult mai redus.

Ce sunt buiandrugii si cand se pot folosi in constructiiOpteaza pentru BCTR pentru constructii civile sigure

La BCTR vei gasi cele mai bune echipe de muncitori care sa iti asigure constructii civile pe care sa te poti baza o perioada cat mai mare de timp. Daca vrei sa ai parte de o locuinta perfecta atunci trebuie sa colaborezi cu o companie de cea mai buna calitate. Cu totii avem nevoie de constructii civile sigure si rezistente de-a lungul timpului.

O locuinta nu se poate realiza de pe o zi pe alta. Trebuie sa dai dovada de rabdare dar si de multa intelegere pentru ca muncitorii sa pot parcurge toti pasii care sunt necesari. Alege de fiecare data tot ce este mai bun pentru casa ta.

Bursa Constructii Tale Romania – alegerea pentru constructii sigure

Alte articole recomandate:

Ghid pentru utilizarea ipsosului in constructii

Tot ce trebuie sa stii despre casele modulare