“Ingineria nu este stiinta. Stiinta studiaza evenimentele particulare pentru a gasi legi generale. Proiectarea inginereasca ne determina sa folosim legile pentru a rezolva o problema particulara. Acest lucru este mai apropiat de arta sau mestesug.” Ove Arup
Balconul face parte din acele constructii civile de care avem nevoie pentru a avea parte de o locuinta completa si sigura. Nevoia de a suplimenta spatiul locuintei in care traim a devenit prezenta in orice familie. Este foarte important sa avem parte de un balcon in care sa ne putem depozita produsele de care avem nevoie periodic.
Este foarte important sa tii cont de izolatie, cel mai bine este sa apelezi la o echipa specializata in domeniul constructiilor care te va ajuta sa ai parte de rezultatele mult dorite.
Cum se realizeaza izolatia balconului
Fie ca vorbim de constructii civile noi sau vechi este nevoie sa ai in vedere izolatia pentru balcon. Aceasta este o actiune independenta de orice alta actiune de constructii si poate fi realizata in orice moment dupa finalizarea lucrarilor de construire.
Ca sa poti beneficia de cele mai bune avantaje oferite de acel spatiu din balcon, proiectul tau de izolare ar trebui sa cuprinda urmatoarele:
- Izolarea fonica
- Izolarea termica
- Hidroizolarea
Izolarea termica a balconului
Izolarea termica a balconului a devenit mai ales ca sunt anumite perioade ale anului in care ne confruntam cu temperature scazute. Izolarea termica va actiona ca o punte termica prin care se va pierde caldura si din acest motiv ai nevoie de o izolare termica eficienta.
Izolarea termica a balconului se poate face folosind vata minerela, polistiren sau spuma poliuretanica.
Izolare termica cu vata minerala
Izolarea cu vata minerala sau vata de sticla repreiznta cea mai buna alegere atunci cand vine vorba despre pastrarea confortului termic in interiorul balconului. Ambele materiale au caracteristici mari de izolare iar performantele lor termice le recomanda ca fiind cele mai bune materiale pentru realizarea izolatiei.
Placile sau rulourile de vat ate vor ajuta sa ai parte de constructii civile cu o conductivitate termica buna. Pe timpul iernii caldura se va pastra mult mai bine la interior iar pe timpul verii razele de soare vor incalzi puternic balconul iar disconfortul termic nu se va simti si la interior.
Daca optezi pentru izolarea balconului folosind vata minerala atunci vei avea de ales intre doua materiale foarte calitative, si anume: vata bazaltica sau vata de sticla. Vata bazaltica este un izolator termic care are o rezistenta foarte buna la foc si care izoleaza foarte bine incaperea din punct de vedere acustic.
Aceasta rezista la aproximativ 850 de grade Celsius, un maxim pe care niciun alt material folosit pentru izolare nu il poate atinge. Vata de stica este un material care izoleaza destul de bine la foc dar maximul de temperatura care este suportat este de 250 de grade Celsius.
Vata minerala se monteaza pe profile metalice care izoleaza foarte bine bine zonele de imbinare ale marginilor astfel incat sa nu existe pierderi de caldura. In anumite cazuri se poate utiliza vata bazaltica cu filie de aluminiu deoarece impiedica razele soarelui sa incalzeaca foarte tare suprafete.
Izolarea termica cu polistiren
Polistirenul este folosit de foarte multi ani pentru realizarea termosistemelor cladirilor. Costul acesteia este unul avantajossi reuseste sa se apropie ca performanta termica de vata minerala bazaltica.
Acesta se poate folosi cu incredere la exterior deoarece este un material foarte usor ca structura dar si de pus in practica.
Polistirenul are un coeficient foarte mic de conductivitate termica si se poate folosi cu incredere in constructii civile.
Izolarea cu spuma poliuretanica
Aplicarea de spuma poliuretanica pe suprafetele de izolat este un mod special de a izola balconul. Spuma poliuretanica are avantajul aplicarii facile si a durabilitatii. Aceasta are o structura aerate dar compacta si are rolul de a mentine o temperatura constanta la interior.
Spuma poliuretanica are un coeficient de conductivitate termica foarte mic si reusest sa acopere cu succes suprafete mari la nivel de aplicare in decurs de doar cateva ore.
Izolarea fonica a balconului
Atunci cand balcoanele sunt inchise insa zgomotul ambiental continua sa fie o problema poti alege solutii pentru izolarea acustica care trebuie sa fie implementata in mod eficient. Pot alege sa izolezi in prima faza doar prin schimbarea tamplarieir si poti alege tamplarii de termopan, cu foi de geam tratate special si izolate astfel incat zgomotul sa nu poata trece. Mai poti incerca sa izolezi suprafete folosind vata minerala bazaltica, un produs care are inalte caracteristici de izolare atat la nivel fonic cat si termic.
Vata minerala este un produs care poate realiza o izolatie eficienta la nivelul balconului.
Hidroizolarea
Balconul este campera cu zonele cele mai expuse la imperii. Ploaia este cea mai mare problema deoarece apa se infiltreaza cu usurinta in capilaritatea betonului si a zidariei. Ca sa poti depasi acest aspect este important sa hidroizolezi suprafete de beton mai ales daca balcoanele nu sunt inchise sau sunt structurate sub forma de terase.
Ca sa poti hidroizola balconul trebuie sa respecti pasii urmatori:
Reparatii la nivelul substratului
Hidroizolarea se realizeazala constructii civile atat pe partea pozitiva a suprafetelor cat si pe cea negative. Pregatirea substratului inseamna indepartarea prafului si reparatii la nivelul betonului in cazul in care exista fisuri. Se va face si o inspectare termica a suprafetelor in vederea identificarii fisurilor.
Fisurile din beton pot fi injectate cu lapte de ciment sau cu rasini poliuretanice care au un rol de hidroizolare.
Aplicarea solutiiilor de impermeabiliare
Aceasta etapa implica utilizarea hidroizolatiilor care se regasesc sub forma de cimenturi si mortare sau sub forma de bitum, membrane elastic sau hidroizolatii flexibile sau lichide polimetrice.
BCTR te poate ajuta sa iti izolezi balconul asa cum iti doresti
Daca vrei sa ai parte de constructii civile calitative atunci trebuie sa apelezi la BCTR. Aici vei gasi companiile care iti vor putea oferi constructii civile realizate in mod calitativ si de care te vei bucura o perioada cat ma mare de timp.
O companie specializata in domeniul constructiilor te va ajuta sa ai parte de constructia mult dorita.
Bursa Constructiilor Tale Romania – calitate mai presus de orice
Alte articole recomandate:
Confirmări/Notificări