fbpx

“O cladire mareata trebuie sa inceapa cu nemasurabilul, trebuie sa treaca prin mijloacele masurabile atunci cand este proiectata, iar la final trebuie sa fie nemasurata.” Louis Kahn

Ce trebuie sa stii despre renovarea locuinteiBursa de constructii este platforma care te poate ajuta sa gasesti cea mai buna companie care sa iti ofere serviciile de care ai nevoie pentru a-ti renova locuinta. Pentru foarte multe persoane renovarea locuintei sau a apartamentului este o adevarata corvoada si din aceasta cauza  prefera sa angajeze o firma care sa se ocupe de lucrari si care sa nu ii solicite prea mult.

Compania care se va ocupa de renovarea locuintei tale va stii care sunt etapele corecte pe care trebuie sa le urmeze astfel incat sa ai parte de o renovare ca la carte.

Bursa de constructii te ajuta sa iti renovezi locuinta

Specialistii sustin ca o locuinta are nevoie o data la 15 ani de o renovare completa. Chiar daca pe parcursul anilor s-au mai facut lucrari de intretinere sau daca au mai fost schimbate anumite lucruri prin casa.

Reparatiile totale ale apartamentului sau ale casei tale au mai multe scopuri, si anume:

 • Confort sporit
 • Mai multa siguranta
 • Cresterea valorii locuintei
 • Eficienta energetica sporita

Mai inainte de toate evalueaza starea locuintei

Mai intai de toate pe Bursa de Constructii vei gasi cele mai bune companii care te vor ajuta sa ai parte de constructiile la care visezi. Ai nevoie de oameni specializati si de echipe conduse de ingineri.

Aceasta echipa iti poate face o evaluare profesionala a necesarului de materiale si poti incheia un contract cu acestia care ii va responsabiliza pe lucratori.

Dupa ce ai luat decizia de a colabora cu o anumita companie, inginerul constructor trebuie sa vina si sa verifice care este starea locuintei.  Ca intreaga locuinta sa aiba parte de un aspect mult mai ok trebuie sa se verifice:

 • Starea peretilor
 • Reteaua electrica
 • Parchetul, gresia si podelele
 • Ferestrele
 • Caloriferele, conductele de gaz si de apa
 • Obiectele sanitare

Aceasta persoana trebuie sa fie atent si la eventualele inflitratii sub cada, in spatele lavoarelor sau a vasului de toaleta si chiar si in spatele peretilor falsi. Igrasia si mucegaiul au nevoie de un tratament special daca nu vrei sa mai ai probleme dupa renovare.

Echipa cu care colaborezi trebuie sa iti estimeze costurile

Una dintre cele mai importante reguli este ca echipa cu care vei lucra sa iti estimeze costurile. Pe Bursa de constructii vei gasi intotdeauna companii care sa se ridice la inaltimea asteptarilor si care sa iti ofere rezultatele pe care le doresti. In privinta costurilor suportate pe Burse de constructii vei gasi transparenta. Orice persoana cu care vei lucra iti va comunica care sunt preturile exacte si ce este de facut.

Pe langa toate materialele pe care lucrarea le implica mai trebuie sa iei in calcul si anumite subcontractari sau taxe.  Este o buna idee sa te astepti la costuri mult mai mari, mai exact cu 40% fata de cat estimezi deoarece chiar si in timpul renovarii pot apare diverse costuri sau tu poti sa constant ca vrei sa  schimbi putin proiectul iar asta va implica alte costuri.

Decide daca vei renova toata locuinta sau doar o parte a eiCe trebuie sa stii despre renovarea locuintei

Atunci cand stabilesti care sunt costurile necesare pentru renovarea locuintei nu trebuie sa uiti de suma de bani de care dispui. In cazul in care dispui doar de o anumita suma de bani atunci este mult mai bine sa renovezi doar o anumita camera.

Orienteaza-te intotdeauna catre renovarea elementelor de baza ale locuintei tale asa cum ar fi: peretii, podelele, reteaua electrica si conductele, sistemul de incalzire.  Atunci cand incepi cu ferestrele sau cu obiectele sanitare trebuie sa le demontezi din nou daca iti vei dori sa reface tencuiala peretilor sau sa schimbi gresia.

Materialele si echipamentele care sunt necesare pentru renovare

Pe langa toate acele ferestre noi, obiecte sanitare, parchet, gresie si faianta ca sa iti poti renova locuinta asa cum doresti mai ai nevoie si de o serie de materiale si de echipamente. Toate aceste echipamente ti le va pune la dispozitie compania de constructii cu care vei colabora.

Materialele necesare sunt:

 • Glet de incarcare
 • Glet de finisaj
 • Amorsa
 • Plasa de armare din fibra de sticla
 • Coltari din aluminiu
 • Hartie abraziva sau smirghel
 • Vopsea lavabila

Echipamentele necesare

 • Bormasina
 • Spaclu
 • Cutter
 • Foarfeca de taiat metalul

Etapele lucrarilor de renovare

Ordinea lucrarilor este recomandat sa fie stabilita de firma de constructii. Aceasta este cea mai in masura sa iti comunice cum vor decurge lucrarile.

Ordinea lucrarilor incepe de obicei de la interior catre exterior.  Discuta cu reprezentantii companiei de constructii si vei stabili cu acestia ce este exact de facut.

Depozitarea mobilei

Atunci cand vrei sa faci renovare trebuie sa gasesti o solutie cat mai buna pentru depozitarea mobilei. Cel mai potrivit ar fi sa transporti mobila temporar mobila impreuna cu bunurile casnice la o ruda sau la un prieten.

Avantajele unui spatiu de depozitare de inchiriat sunt:

 • Poti inchiria suficient spatiul pentru nevoile tale
 • In unele cazuri bunurile sunt asigurate
 • Centrele de depozitare sunt dotate cu detectoare de fum si alarme
 • Bunurile sunt asigurate

Demontarea instalatiilor sanitare si verificarea conductelor

Nu uita ca si demontarea instalatiilor sanitare. Daca sunt in stare buna nu le arunca pastreaza tot ce poti folosi in continuare si valorifica tot ce este in stare buna.

Verifica conductele si magistralele de apa calda si apa rece.  Daca instalatiile sunt ruginite sau sunt prost instalate conductele se pot sparge cu usurinta si vor duce la inundatii masive in locuinta ta.

Ce trebuie sa stii despre renovarea locuinteiBursa de constructii locul de unde poti gasi cea mai buna firma

La Bursa de constructii ai siguranta ca faci cele mai bune alegeri. Aici vei gasi companiile cu care poti colabora pentru a avea rezultatele pe care le doresti. Pana la urma trebuie sa colaborezi cu o buna companie astfel incat sa ai parte de o renovare care sa se ridice la inaltimea asteptarilor.

Apeleaza cu incredere la BCTR si vei avea parte de o locuinta perfecta din toate punctele de vedere.

Siguranta pentru client – Promovare pentru firma – BCTR

Alte articole recomandate:

Casa din lemn – o sursa de inspiratie

 

Cum poti avea parte de o izolare fonica perfecta