fbpx

“Viața unui designer este o viață de luptă. Lupta împotriva urâțeniei. La fel ca un medic care luptă împotriva bolii. Pentru noi, boala vizuală este ceea ce avem în jur și ceea ce încercăm să facem este să-l vindecem cumva cu designul.” Massimo Vignelli

Cele mai bune si cele mai neinspirate pardoseli pentru spatii umedeUmiditatea crescuta intr-o incapere iti va afecta pardoseala. Acest lucru se va putea observa cu ochiul liber deoarece fiecare placa va risca sa se dilate pe masura ce absoarbe umezeala care exista in aer. Ca sa poti avea parte de constructii de calitate trebuie sa stii ce tip de pardoseala sa alegi pentru locuinta ta.

In momentul in care stabilesti cum trebuie sa arate locuinta ta si camerele din care aceasta va fi compusa trebuie sa alegi si tipul de pardoseala pe care il doresti. Pe bursa de constructii vei gasi toate companiile care te pot ajuta sa ai parte de un rezultat pe masura asteptarilor. Este esential sa alegi inca de la inceput o companie cu experienta in acest domeniu care sa iti ofere cele mai bune sfaturi si care sa te ajute sa iti construiesti casa mult visata.

Implicarea ta in tot acest proces este esentiala deoarece tu esti persoana cea mai in masura sa stabilesti designul locuintei tale si cat de mult esti dispus sa investesti in calitatea acesteia.

     Constructii de calitate cu ajutorul unor pardoseli potrivite

Pardoselile care sunt realizate din materiale anorganice asa cum ar fi materialele plastice sau sintetice sunt mult mai bune fata de pardoselile care contin materiale organice.

Atunci cand facem referire la materiale organice ne gandim la acele materiale care sunt pe baza de lemn tare, lemn prelucrat sau bambus. In momentul in care materialele organice sunt supuse umezelii incep rapid sa se descompuna si pot deveni gazda mucegaiului sau a bacteriilor.

Materialele anorganice sunt produse fabricate din substante chimice rafinate sintetic si de cele mai multe ori sunt imune in fata umezelii.

Bambusul este un material bun pe care il poti folosi cu incredere intr-o zona cu umezeala mare, in schimb, parchetul laminat ar fi o alegere neinspirata. Bineinteles ca toate aceste informatii te vor ajuta sa ai parte de constructii de calitate iar o companie buna in domeniul constructiilor va fi capabila sa iti ofere consilierea de care ai nevoie pentru a avea parte de o locuinta rezistenta.

  1. Pardoseli recomandate pentru spatiile cu umiditate mare

Toate pardoselile care fac parte din aceasta categorie ofera o buna protectie impotriva umezelii. Acestea pot fi utilizate cu incredere in bucatarii, in bai dar si in subsoluri. Poti avea siguranta ca sunt 100% impermeabile si ca nu vei avea probleme pe masura ce timpul trece.

Gresie portelanata

Placile de portelan reprezinta acea forma de placi ceramice care sunt cel mai des utilizate in dusuri, piscine dar si alte zone cu umiditate mare. Acest tip de material este foarte rezistent la apa deoarece este realizat din argile foarte fine la temperaturi ridicare de ardere.

Aceste tipuri de placi de portelan au o rata de absortie a apei de 0.5 la suta sau chiar mai putin. Sunt cea mai buna solutie pentru locatiile cu umezeala intensa dar trebuie sa fie intretinute intr-un mod adecvat, doar asa vei putea avea parte de constructii de calitate.

Placi ceramice

Placile ceramice te vor ajuta sa ai parte de constructii de calitate si reprezinta o alegere perfecta in zonele cu umiditate foarte mare. Poti avea siguranta ca ai luat cea mai buna alegere dar punctul slab al acestora este chitul dintre placi care poate determina infiltratia apei.

Vinilul sau PVC-ulCele mai bune si cele mai neinspirate pardoseli pentru spatii umede

Acest tip de pardoseala este potrivit pentru bai sau bucatarii. Este o alegere economica si este usor de intretinut si de montat. Daca apelezi la o companie calitativa si aceasta este bine instalata atunci rezultatul final va fi total impremeabil.

Nu are nevoie de o ingrijire suplimentara, trebuie sa stergi sau sa aspiri pardoseala si vei avea parte de locuinta confortabila pe care o doresti.

Beton

Daca betonul este aplicat in mod corect atunci va da dovada de rezistenta in fata umiditatii. In plus il poti colora in functie de dorintele tale astfel incat sa ai parte de locuinta mult visata.

Pardoseala din cauciuc

Este o pardoseala rezistenta la contactul cu umezeala dar si cu focul. Aceasta reduce zgomotele si o poti folosi cu incredere in bucatarie. Se curata foarte usor si te poti baza oricand ca iti va asigura constructii de calitate.

  1. Pardoseli care nu sunt recomandate pentru spatiile cu umiditate mare

Pardoselile care fac parte din aceasta categorie nu trebuie sa le folosesti in zonele cu multa umezeala deoarece iti va afecta calitatea locuintei.

Lemn masiv finisat la fata locului

Pardoselile realizate din lemn masiv tare nu pot reprezenta o buna solutie pentru locurile cu multa umezeala. Nu este recomandat sa folosesti acest tip de pardoseala in spatii precum baie sau subsoluri deoarece nu ti-ar oferi rezistenta pe care o doresti.

Lemn masiv predefinit

Lemnul masiv nu este o solutie buna pentru spatiile cu un nivel mare de umezeala. Nu poti folosi lemnul masiv in incaperi precum bucatarie, baie sau subsol.

Mocheta

Nu te poti folosi de mocheta in bai sau in orice alte locuri in care exista umezeala. In momentul in care mocheta se uda se usuca foarte incet si creste aparitia mucegaiului. Indiferent de ce tip de material este realizata mocheta nuCele mai bune si cele mai neinspirate pardoseli pentru spatii umede o poti instala in zone umede sau semi-umede deoarece vei avea de suferit.

Apeleaza cu incredere la Bursa Constructiilor Tale Romania

O firma care se respecta trebuie sa ofere constructii de calitate. Asta nu inseamna ca doar constructia propriu-zisa trebuie sa fie calitativa conteaza foarte mult si alegerea unor pardoseli potrivite, alegerea usilor si a ferestrelor ideale. Pentru a avea parte de o locuinta calitativa dar si cu un design impresionant trebuie sa colaborezi cu o companie care sa se ridice la inaltimea asteptarilor. Accesand Bursa Constructiilor Tale Romania vei avea parte de  o companie care sa iti ofere servicii ireprosabile.

Colaboreaza cu o firma din domeniul constructiilor care sa iti inteleaga nevoile si care sa iti transpuna in realitate dorintele cele mai arzatoare.

                                                            Banca Constructiilor Tale Romania – calitate mai presus de orice

Alte articole recomandate:

Cele mai bune sfaturi pentru realizarea unei case

 

Acoperisul casei – sfaturi, modele si tipuri