fbpx

“Soluțiile bune de proiectare grafică a problemelor de comunicare pot îmbunătăți fluxul de informații în societate și, prin urmare, pot afecta substanțial și pozitiv educația, bunăstarea socială și bucuria zilnică a vieții. În plus, soluțiile bune de design grafic pot avea, de asemenea, un impact economic pozitiv.” Jorge Frascara

Cele mai bune sisteme de incalzire a locuinteiSistemul de incalzire a locuintei este foarte important mai ales in perioada sezonului rece.  Pentru a ne bucura de un mediu cald si placut in locuinta noastra avem nevoie de un sistem de incalzire calitativ. Daca nu excelezi in domeniul constructiilor cel mai bine este sa lasi o echipa de specialisti sa iti ofere constructii de calitate pe care sa te poti baza in orice moment.

Cel mai  important aspect este modul in care iti vei izola casa, dar, mai intai de toate chiar inainte de a o proiecta trebuie sa te gandesti la metoda de climatizare pe care o doresti pentru a putea dimensiona corect sistemul de incalzire. Poti chiar sa te consulti cu un specialist astfel incat sa iei cea mai buna alegere. O firma specializata este cea mai in masura sa iti ofere constructii de calitate pe care sa te poti baza o perioada mare de timp.

Metode de incalzire pentru constructii de calitate

 1. Incalzire cu centrala termica pe gaz

Este cea mai intalnita modalitate de incalzirea a unei case. Cerntrala termica pe gaz este raspandita mai mult in zonele urbane, acolo unde concentratia populatiei este mult mai mare iar numarul locuintelor este mai ridicat.  Cu ajutorul acestei centrale termice dar si cu o instalatie pe masura se poate incalzi foarte usor o locuinta. Costurile bineinteles vor fi destul de ridicate deoarece pretul gazelor naturale este intr-o continuare crestere.

Principiul de functionare este destul de simplu, mai intai trebuie sa ai o instalatie de calorifere si conducte prin care sa circule apa. Apa este incalzita cu ajutorul centralei termice dupa care aceasta incalzeste caloriferele in timp instant si in acest mod vei avea parte de o casa calda si primitoare.

 1. Incalzire cu centrala termica pe lemne/ carbuni sau peleti

In mediul rural foarte multe persoane opteaza pentru centralele termice pe lemne, carbuni sau peleti. Aceste tipuri de centrale au principii de functioanare similare cu cele pe gaz.  Singura diferenta majora dintre cele doua este combustibilul utilizat si dimensiunile echipamentului. Centrala termica pe lemne are nevoie de un spatiu mult mai mare care poarta denumire de camera tehnica. In acel loc centrala este amplasata si conectata la energia electrica dar si la sursa de combustibil. Aceste centrale au diferite principii de functionare dar si ce tip de combustibil utilizeaza.

 1. Incalzirea locala a casei

Incalzirea locala a unei case este cea mai veche metoda de climatizare a unei case. Aceasta este utilizata inca din cele mai vechi timpuri in diverse forme si locuri. Aceasta metoda se refera la sobe sau la seminee care sunt utilizare pentru incalzirea unor incaperi. Acest sistem este cel mai simplu sistem de climatizare deoarece totul se petrece intr-un mod termomecanic si nu ai nevoie de nicio instalatie auxialiara, nici de apa sau de panouri radiante.

Materialele pe care le vei folosi pentru realizarea acestor sisteme de incalzire difera de la argila , la caramida termica, beton sau piatra.

Aceasta metoda de incalzire este perfecta pentru casele cu o suprafata mica si cu putine camere deoarece acestea degaja caldura doar in zonele in care sunt instalate.

Cele mai bune exemple de sisteme de incalzire locala sunt:Cele mai bune sisteme de incalzire a locuintei

 • Sobe din caramida simpla
 • Sobe din caramida cu lut
 • Sobe din teracota
 • Sobe prefabricate din fonta sau din metal
 • Sobe cu tiraj direct sau indirect
 • Seminee
 • Termoseminee
 • Sobe racheta
 1. Incalzire cu panouri radiante

Panourile radiante sunt dispozitive care genereaza caldura cu ajutorul radiatiilor infrarosu si utilizeaza in acest proces energia electrica. Nu este cea mai ieftina metoda de incalzire a unei case insa face parte din metodele high-tech deoarece are un aspect placut si este usor de integrat in orice incapere.

Cel mai mare avantaj al acestui sistem de incalzire este ca este 100% ecologic, emisia de noxe este zero si nu creeaza umiditate in casa. In plus nu  emana mirosuri neplacute si sunt usor de intretinut. Vei vedea ca nu necesita interventia unui personal autorizat si are o garantie de pana la 15 ani in conditii normale de functionare.

 1. Incalzirea cu panouri solare

Este o varianta nu tocmai de neglijat deoarece este o modalitate ieftina prin care iti poti incalzi locuinta. Vei avea nevoie de o investite mai mare la inceput insa aceasta modalaitate iti va amortiza investitia intr-un termen relativ scurt in comparativ cu celelalte metode.

Poti avea parte de constuctii de calitate si complet ecologice daca vei apela la o companie specializata. Pe BCTR vei putea gasi toate companiile profesionale care iti pot oferi rezultatul mult dorit.

 1. Incalzire cu pompe de caldura

Pompele de caldura sunt ecologice si sunt perfecte pentru a-ti incalzi locuinta. Principiul de functionare a acestora este destul de simplu. Pompa de caldura utilizeaza un fluid care poarta denumirea de agent frigorific, fluidul este in stare gazoasa si este circulat prin sistem cu ajutorul unui compresor.

Pompa de caldura este utilizata pentru incalzirea si pentru racirea incaperilor. Aceasta mai poate produce si apa calda menajera.

 1. Incalzirea in pardoseala

Este cea mai perfecta modalitate de incalzire a caselor mari. Principiul este destul de usor, se utilizeaza o spirala pe sub suprafata dorita iar prin acea spriala circula o apa la o temperatura de 40 de grade Celsius. In mod sigur este o modalitate moderna prin care sa iti sporesti confortul in locuinta.

Sitemele de incalzire sunt cele care iti ofera constructii de calitate. Inca din faza de proiect alege cel mai bun sistem de incalzire pentru tine. Cu ajutorul unor specialisti poti avea parte de locuinta la care visezi mai repede decat crezi.

Cele mai bune sisteme de incalzire a locuinteiGaseste echipa de care ai nevoie pe BCTR

Ca sa poti avea parte de constructii de calitate trebuie mai intai sa gasesti o echipa specializata. Constructia unei case nu este un subiect pe care sa il tratezi cu superficialitate. Ai nevoie de un ajutor specializat care sa iti ofere rezultate pe masura asteptarilor.

Pe BCTR vei gasi compania care iti poate oferi constructii de calitate si care te va ajuta sa alegi cel mai bun sistem de incalzire pentru locuinta ta.

Alte articole recomandate:

Cum se construieste fundatia casei – sfaturi , idei si reguli

Se poate construi o casa fara autorizatie de constructie?