fbpx

“Ornamentatia a fost, este si va fi policroma. Natura nu ni se arata intr-un obiect monocrom, total uniform in privinta culorii – nici in vegetatie, nici in geologie, nici in topografie, nici in regatul animalelor. Intotdeuna contrastul coloristic este mai mult sau mai putin vivace, si pentru acest motiv trebuie sa coloram total sau in parte fiecare element arhitectural.”  Antoni Gaudí

Cele mai importante sfaturi pentru amenajari interioare in stil barocPoti avea parte de amenajari interioare in stil baroc mai usor decat crezi. Este necesar sa apelezi la ajutorul unei echipe de designeri de interior pentru ca locuinta ta sa fie una perfecta.

Barocul este in stil de lux care demonstreaza bogatia si care accentueaza cel mai mult simtul stilului si statutul inalt al proprietarului. Stilul baroc a aparut in anul 1850, fiind un stil de palat care era capabil sa incante toti privitorii. In acea perioada toate castelele erau decorate in stil baroc. Dupa care, la o perioada buna de timp stilul a inceput sa se schimbe dramatic si sa devina mai feminine si mai pompos.

Caracteristici ale stilului baroc in amenajari interioare

Locuintele care se bucura de amenajari interioare in stil baroc sunt foarte simplu de caracterizat. Cu ajutorul unei echipe profesioniste vei reusi sa ai patre de cele mai interesante interioare.

Caracteristicile stilului baroc

Spatiu mare

Stilul baroc este potrivit pentru casele cu dimensiuni mari. Este ideal pentru apartamente mari dar si pentru case. Te poti folosi de sculpture sau de figuri geometrice pentru a avea parte de o imagine completa.

Multe forme decorative

Stilul baroc este capabil sa atraga atentia oricui. Acesta este realizat din diferite culori si solutii de iluminare. Liniile pot crea o anumite tensiune si va fi destul de dificil sa atragi atentia de la ele.

Elemente volumetrice

Elementele volumetrice pot acticiona precum un décor principal si suplimentar si se vor putea integra intr-un alt decor si va crea o dimanica deosebita a incaperii. Balconul trebuie sa aiba si el parte de toata atentia astfel incat sa fie amenajat in cel mai perfect mod posibil.

Picturi

Pentru decorarea peretilor si a tavanului se poate folosi pictura. Daca vrei ca locuinta ta sa aiba un dinamism este recomandat ca peretii sa fie doar pe jumatate imbracati. In acest mod vei avea parte de amenajari interioare in stil baroc care sa reflecte luxul si perfectionismul.

Gama complexa de culori

Paleta cromatica este destul de variata si vei  putea remarca nuanta aurului combinat cu cele mai interesante culori astfel incat rezulatul obtinut sa fie cel dorit. Albul poate fi inlocuit cu bej sau cu piersic astfel incat incapere sa aiba o atmosfera mai diafana.

Vei mai putea folosi nuante de albastru catifelat sau de verde. Constrastul trebuie sa fie destul de accentuat astfel incat sa ai parte de atmosfera mult dorita. Albul este recomandat pentru tavanele joase.

Piesele de mobilier in stil barocCele mai importante sfaturi pentru amenajari interioare in stil baroc

Piesele de mobilier trebuie sa fie captusite cu catifea neteda si cu matase care poate fi uneori mult prea elaborata. Mobila este de cele mai multe ori incrustata cu pietre pretioase astfel incat aspectul acestora sa fie luxuriant. Pernele sunt brodate manual sau cel putin trebuie sa creeze o astfel de impresie.

Mesele mari sunt un caracteristic al acestui stil de amenajari interioare. Picioarele acestora  sunt rasucite si au blaturi masive care sunt decorate cu mozaicuri. Acest lucru ofera o atmosfera si mai luxurianta.

Mobila din living trebuie  sa fie la fel de luxurianta ca cea din restul camerelor. Poti folosi in aceasta camera scaune confortabile si canapele luxuriante. Picioarele pieselor de mobilier trebuie sa fie curbate, sculpture de art dar utilizarea de mozaicuri este oricand binevenita. Cantitatea de mobilier pentru care optezi este strict alegerea ta.

Cum poti avea un décor in stil baroc

Pentru a avea parte de amenajari interioare in stil baroc trebuie sa utilizeze obiecte decorative precum:

  • Vaze din portelan
  • Picture
  • Sculpturi peste tot in locuinta ta
  • Vase din portelan cu vopsea
  • Oglinzi cat mai diferite

Un rol foarte important il au peretiisi tavanul care de obicei sunt realizate  in culori clasice si care au elemente de accentuare. Vei putea utiliza stuc sau elemente aurite in interior. Pictura prezenta pe perete te va ajuta sa ai parte de locuinta la care visezi.

Living in stil baroc

Linvingul este camera in care  petrecem cel mai mult timp. Acesta trebuie sa fie cat mai frumos amenajat. Canapele si fotoliile trebuie sa fie alese cu mult grija iar micile detalii precum vaze sau sculpturi nu ar trebui sa lipseasca. Finisajul auriu este de interes iar catifeaua din sufragerie trebuie sa aiba o nuanta stralucitoare.

Din living nu trebuie sa lipseasca urmatoarele elemente:

  • Mobilier din lemn
  • Tesaturi grele scumpe
  • Candelabru inalt din cristal
  • Finisaje aurii pentru tavane si pereti
  • Antichitati vechi

Dormitorul in stil baroc

Dormitorul in stil baroc trebuie sa aiba foarte mult spatiu si sa aiba tavan inalt. Dimensiunea ferestrelor conteaza foarte mult deoarece lumina naturala este importanta.

Picturile si tablourile nu lipsesc nici din aceasta camera iar detaliile vopsite cu un aspect vechi sunt nelipsite. Materialele utilizate sunt rafinate, catifeaua si matasea sunt de cele mai multe ori utilizate in aceste amenajari interioare.

Bucatarie in stil baroc

Bucataria este si ea importanta si trebbuie sa fie decorata cu nuante de alb si bej. Luxul nu trebuie sa lipseasca nici din aceasta incapere asa ca poti folosi cat mai multe sculpturi si tablouri.  Mai poti folosi si un candelabru lung deoarece iti va completa imaginea in mod perfect.

Cele mai importante sfaturi pentru amenajari interioare in stil barocGaseste echipa de care ai nevoie doar pe BCTR

Cu siguranta pe BCTR vei gasi o echipa de designeri de interior care sa te ajute sa ai parte de cele mai interesante amenajari interioare. Vei avea parte de locuinta la care visai doar cu ajutorul unor specialisti in materie de design interior.

In plus, pe BCTR vei putea discuta direct cu compania de design interior si le vei putea comunica acestora care sunt dorintele tale. Este foarte important sa poti discuta cu o echipa de specialisti inainte de a incepe colaboarea si de a alege designul potrivit.

Bursa Constructiilor Tale Romania – calitate mai presus de orice

Alte articole recomandate:

Cum iti poti amenaja locuinta in stil rococo

 

Cum iti poti amenaja locuinta in design interior african