fbpx

“Se pot da multe exemple de construcţii fără sens. Cea mai reuşită este construcţia unui gard de cimitir. Cei care sunt înăuntru oricum nu mai pot ieşi afară, cei de afară oricum nu vor să intre” Mark Twain.

Constructii pentru care nu trebuie autorizatieAutorizatia de construire este un document obligatoriu atunci cand se doreste construirea, consolidarea sau reparatia unei constructii care este deja existenta. Daca trebuie sa realizezi o astfel de constructie atunci nu ar trebui sa omiti sub nicio forma procurarea autorizatiei. Lipsa autorizatiei de constructie atunci cand este obligatorie poate fi sanctionata conform Legii nr 59/1991 cu o amenda cuprinsa intre 1.000 si 100.000 de lei. Cel mai bine este sa apelezi la BCTR pentru a primi toate informatiile de care ai nevoie si pentru a solicita oferte lucrari constructii astfel incat sa iti poti face o imagine completa.

Legea cu nr. 50 /1991 prevede ca se pot realiza lucrari fara autorizatie de construire atunci cand acestea sunt de reparatii. Este absolut firesc sa indeplinesti anumite conditii, cum ar fi:

 1. Sa pastrezi finisajele existente, mai exact culoarea acestora
 2. Sa pastrezi culoarea si conformatia tamplariei exterioare
 3. Sa pastrezi forma si materialele din care este realizat acoperisul
 4. Constructia nu trebuie sa fie monument istoric
 5. Constructia nu trebuie sa fie situata intr-o zona protejata

Lucrarile pentru care nu mai ai nevoie de autorizatie de construire

 • Reparatii la la imprejmuiri, in momentul in care nu se schimba forma acestora dar si materialele din care sunt executate
 • Reparatii la acoperisuri, invelitori sau terase in momentul in care nu se schimba forma acestora
 • Reparatii si inlocuiri de tamplarie interioara
 • Reperatii si inlocuiri de sobe de incalzit sau a cosurilor de fum
 • Reparatii si inlocuiri de tamplarie exterioara, atata timp cat se pastreaza forma constructiei, dimensiunile golurilor si a tamplariei chiar si in acele situatii in care se schimba materialele din care sunt realizate toate acele lucruri
 • Tencuieli, zugraveli, vopsitorii, placaje dar si alte finisaje interioare
 • Pardoseli interioare
 • Reparatii la tencuieli, zugraveli, vopsitorii, placaje si finisaje interioare
 • Reparatii sau inlocuiri la instalatii precum si reparatii la bransamente si racordurile exterioare care au loc in limitele proprietatii
 • Montarea sistemelor locale de incalzire si de preparare a apei calde menajere dar si montarea aparatelor individuale de climatizare sau de contorizare a consumurilor de utilitati
 • Lucrari de reparatii, inlocuiri sau reabilitari dar fara modificarea calitatii si formei arhitecturale a elementelor de fatada, precum: trotuare, ziduri de sprijin sau scari de acces sau terase exterioare
 • Lucrari de intretinere periodica sau de reparatii curente la infrastructura de transport si la instalatiile aferente
 • Lucrari de bransamente aeriene chiar si in zonele in care nu sunt interzise prin regulamentul local de urbanism
 • Lucrari de bransamente dar si racorduri executate pe domeniul public la infrastructura tehnico-edilitara existenta in zona
 • Modificari de compartimentare nestructurala, demontabila care este realizata din materiale usoare
 • Lucrari de constructii funerare si supraterane cu avizul cimitirului
 • Reparatii sau inlocuiri la trotuare, ziduri de sprijin si la scari de acces

Se mai pot executa fara autorizatia de construire lucrari pentru amplasarea de tonete, pupitre acoperite sau inchise in functie de nevoile fiecaruia si care sunt destinate difuzarii si comercializarii presei, cartilor sau florilor. Acestea sunt amplasate direct pe sol, fara fundatiii sau platforme dar si fara racorduri sau bransamente la utilitati urbane.

Pe BCTR vei putea intra in legatura cu reprezentantii celor mai mari companii din domeniul constructiilor care iti pot oferi informatii dar si oferte lucrari constructii care sa iti ofere siguranta pe care o doresti.

Casele care nu au nevoie de autorizatie de constructie

 1. Locuintele pe rotiConstructii pentru care nu trebuie autorizatie

Locuintele pe roti nu pot fi comparate cu rulotele. Acestea au dimensiuni mult mai mari si sunt mai usor de intretinut. In aceasta situatie rotile sunt cele care servesc ajutarii pozitionarii pe teren a casei. Dupa ce casa este pozitionata, rotile pot fi inlocuite cu picioare. Principalul scop al rotilor sau a picioarelor nu este deplasarea ci lipsa fundatiei.

Acest tip de cladire nu are nevoie de autorizatie de constructie deoarece nu are nevoie de planuri arhitecturale si nu vei plati impozit pentru ea. Beneficiile cele mai mari aduse de acele roti este ca le permit proprietarilor sa aiba o casa chiar si pe terenurile pe sub care trece o conducta si unde nu se acorda autorizatii de constructie.

Suprafata este de cele mai multe ori mica pornind de la 6-7 mp si ajungand pana la 30-32 de mp. Cu toate astea acestea sunt modulare si pot gazdui fara probleme o intreaga familie. Acest tip de casa este ideala pentru o familie.

 1. Locuintele din containere

Au o rezistenta mare la cutremure si la inundatii. Riscurile ca acest tip de locuinta sa fie vandalizata sunt minime. Este o  locuinta pentru care nu ai nevoie de autorizatie de constructie iar legislatia in vigoare prevede ca inaltimea minima a incaperii sa fie de 2,55 metri.  Atunci cand optezi pentru acest tip de locuinta trebuie sa ai mare grija deoarece pe piata se mai gasesc containere cu o inaltime mai mare de 2,6 metri. Solicita pe BCTR informatiile pe care le doresti, in plus vei mai putea primi oferte lucrari constructii astfel incat sa iei cea mai buna alegere pentru tine.

Apeleaza la cea mai buna sursa de informatii

Pe piata actuala vei gasi fel de fel de surse de unde iti vei putea procura informatia dorita. Cu toate astea nu te poti increde in toate aceste surse. Ai nevoie de informatii corecte astfel incat sa nu intampini probleme si sa nu risti sa primesti amenda. Pe BCTR vei gasi cele mai complexe oferte lucrari constructii care sa iti ofere siguranta pe care o doresti.

Constructii pentru care nu trebuie autorizatieBursa Constructiilor Tale Romania reprezinta cel mai rapid mod prin care poti primi ofertele de care ai nevoie.  In momentul in care vei utiliza platforma noastra vei ramane placut surprins sa descoperi cat de usor poti obtine toate informatiile pe care le doresti. Vei avea acces la o baza de date bine organizata care te va ajuta sa alegi cat mai rapid si cat mai simplu tot ceea ce vrei. Colaboram doar cu firme de incredere, competente si cu o reputatie buna astfel incat toti clientii sa fie pe deplin multumiti.

 

 

Alte articole recomandate:

Unde gasesc lucrari de constructie?

Constructii ce se supun avizarii PSI