fbpx

“Arhitectii nu pot forta oameni sa se conecteze, ei pot doar sa proiecteze punctele de intalnire, sa inlature barierele si sa faca locurile de intalnire utile si atractive.” Denise Scott Brown.

Cum imparti responsabilitatea in constructiiTocmai ti-ai intemeiat o firma de constructii? Atunci trebuie sa stii cum sa imparti responsabilitatea astfel incat sa ai parte de o companie de succes. Cu cat imparti atributiile mai bine inca de la inceput  cu atat afacerea ta va fi mai profitabila. In acest mod vei avea parte de mai multe oferte lucrari constructii care sa iti aduca profitul pe care il doresti.

Orice firma de constructii trebuie sa aiba un plan de afaceri dar si oameni desemnati in anumite pozitii care sa asigure succesul firmei. Toti acei oameni trebuie sa stie foarte bine ce au de facut astfel incat firma ta sa functioneze de minune.

  Cum poti obtine cele mai bune oferte lucrari constructii

In primul rand trebuie sa imparti foarte bine toata responsabilitatea. In prezent, afacerile merg foarte bine daca sunt bine conturate. La nivel mondial se discuta despre Revolutia Industriala 4.0 care va schimba foarte mult modul in care se produc bunuri.

Aceasta revolutie va determina:

 • Mecanizarea cu ajutorul apei si a aburului
 • Crearea liniilor de productie care funtioneaza cu electricitate
 • Introducerea computerelor in productie

Industria constructiilor este in mod sigur intr-o continua dezvoltare si compania ta trebuie sa tina pasul cu aceasta. Ca sa ai parte de compania pe care o doresti trebuie sa certezi foarte bine piata dupa care trebuie sa iti organizezi foarte bine toti angajatii.

Responsabilitatea impartita intr-un proiect de constructii

Beneficiarul

Fie ca vorbim de un proiect privat sau de un proiect public, beneficiarul trebuie sa isi dimensioneze proiectul in functie de nevoile pe care le are.  Acesta trebuie sa inteleaga cat mai bine proiectul si care ii sunt nevoile astfel incat sa poata sa comunice cat mai detaliat cu tine. O buna companie de constructii are mai multe oferte lucrari constructii si poate comunica mai bine cu toti beneficiarii, intelegandu-le nevoile.

Beneficiarul mai are inca un rol foarte important acesta trebuie sa creeze o nota conceptuala. Nota conceptuala justifica oportunitatea si necesitatea realizarii unui proiect.  In cadrul acestei note conceptuale trebuie sa se specifice si un cost estimat.  Acest cost nu este insa si cel final din aceasta cauza  nu trebuie sa ii acorzi o mare atentie.  Rolul acestei note este acela de a analiza nevoia detaliata a beneficiarului.

Beneficiarul trebuie sa discute foarte amanuntit cu arhitectul astfel incat acesta sa ii  inteleaga nevoile si sa decida impreuna ce se va executa.

Proiectantul / Arhitectul

Arhitectul este foarte important atunci cand ai parte de oferte lucrari constructii. Acesta va ajuta la crearea studiului de fezabilitate unde se va realiza o documentatie tenico-economica care cuprinde solutiile functionale, tehnologice, constructive si economice.

Un architect te va ajuta sa eviti greselile de proiectare a casei.  Cele mai multe greseli de constructie ale unei case pleaca inca de la conceperea planului de casa.  O firma de cosntructii isi va ajuta orice client sa isi creeze un plan de afaceri cat mai bine pus la punct.

Un arhitect iti va da cele mai bune sfaturi si va stabili in detaliu care sunt nevoile clientului. Arhitectul va stabili care sunt nevoile clientului si care este gradul de functionalitate pe care trebuie sa il ofere noua locuinta.

Ce trebuie sa cuprinda o companie de constructiiCum imparti responsabilitatea in constructii

Fiecare companie de constructii trebuie sa aiba urmatorul set de documente:

 • Certificate de inregistrare de stat
 • Statutul intreprinderii
 • Tipar
 • Certificatul de inregistrare la organele fiscale
 • Coduri statistice
 • Decizia de a forma o intreprindere

Licentierea companiei include colectarea urmatoarelor documente:

 • Autorizatie de constructie care este eliberata de administratia locala sau de arhitectul sef
 • Licenta pentru lucrari de inginerie
 • Licenta pentru proiectarea structurilor si cladirilor

Angajarea personalului

Atunci cand te decizi sa iti realizezi o firma de constructii trebuie sa angajezi oameni care sa te poata ajuta. Reputatia companiei te va ajuta sa iei cat mai multe oferte lucrari servicii. Ai nevoie sa oferi cele mai bune rezultate astfel incat clientii tai sa te poata recomanda oricand altor persoane.

O firma de constructii trebuie sa cuprinda urmatorii angajati:

 • Manager de achizitii
 • Inspector HR
 • Arhitect
 • Lider de echipa
 • Avoccat
 • Contabil

Pentru a creste productivitatea companiei tale este recomandat sa le lui la dispozitie angajatilor tai cele mai bune echipamente. Toate aceste echipamente trebuie sa fie in stare buna si de cea mai inalta calitate.

Atragerea unor noi clienti

Aceasta este o etapa foarte importanta de care orice companie de constructii ar trebui sa o aiba in vedere. Incearca sa gasesti fel de fel de modalitati de promovare care sa iti asigure succesul pe care il doresti. Poti incepe prin a te promova asa cum trebuie pe o platforma online dar si in afara mediului online.

Promovarea companiei in mediul online iti poate aduce cu siguranta clientii pe care ii doresti. BCTR este platfoma care te poate ajuta sa ajungi mai aproape de clientii pe care ii doresti. Aici iti poti gasi clientii de care ai nevoie pentru a avea o firma de succes. In plus, poti pastra legatura oricand cu acestia astfel incat sa le oferi rezultatele mult dorite.

Cum imparti responsabilitatea in constructiiBCTR este platforma care te poate ajuta sa ai succes

Promovarea companiei pe o platforma precum BCTR te va ajuta sa ai parte de succesul pe care il doresti. Compania ta are nevoie de o astfel de promovare care ii va asigura mai multe oferte lucrari constrcutii. Doar aici vei putea discuta direct cu clientii care au un proiect de constructii si care au nevoie de o companie serioasa care sa le ofere rezultatul mult dorit.

Orice firma de constructii are nevoie de o promovare cat mai ampla pe motoarele de cautare. Cu cat esti mai prezent in mediul online cu atat sansele de succes vor fi mai mari. Profita chiar cum si inscrie-ti compania in sectiunea “ Inscriere echipe ”. Dupa ce iti vei inscrie compania pe aceasta platforma vei avea acces la foarte multe proiecte. Poti discuta cu mai multi potentiali clienti si le poti oferi acestora serviciile de care au nevoie.

Banca Constructii Tale Romania – alegerea pentru constructii sigure

Alte articole reocomandate:

Ce este un deziv si la ce foloseste in domeniul constructiilor

Informatii utile despre izolarea termica a cladirii