fbpx

“O greșeală obișnuită pe care o fac oamenii atunci când încearcă să proiecteze ceva complet lipsit de putere este să subestimeze ingeniozitatea nebunii întregi.” Douglas Adams

Cum iti poti crea o gradina Feng ShuiFeng Shui este o arta chineza care sustine ca formele si mediul ambiant pot influenta fluxul de energie dintr-un anumit spatiu. Starea de spirit a persoanelor din grasina si chiar si starea materiala a acestora va fi imbunatatita in mod vizibil. Gradina dar si locuinta ta au nevoie de amenajari interioare realizate in cele mai inedite moduri posibile.

O gradina in stil Feng Shui emana inca de la primii pasi o stare pozitiva, aceasta indemnand la odihna si la relaxare.  Daca vei aplica regulile Feng Shui cu ajutorul catorva metode de amenajare vei reusi sa te bucuri de o stare de bine permananta. Trebuie sa ai in vedere amenajarea unei gradini mici sau  amenajarea unei gradini cu dimensiuni generoase si poti adopta cu incredere principiile Feng Shui fara a-ti impune restrictii si trebuie sa te bazezi pe detalii.

Ce inseamna Feng Shui?

Feng Shui este un principiu de baza al culturii chineza conform caruia fiecare element din jurul nostrum ne influenteaza fluxul energetic prin forma dar si prin culoare sau prin orientare. Anemajarea gradinii Feng Shui pune mare pret pe detalii.

Atunci cand vrei sa ai parte de amenajari interioare in stil Feng Shui si o gradina in concordant trebuie sa ai in vedere un spatiu cat mai bine echilibrat dar si armonizat si care va crea o permanenta stare de bine.

Care sunt elementele Feng Shui pe care trebuie sa le stii

Daca ai in vedere sa realizezi amenajari interioare dar si gradina casei tale in stil Feng Shui trebuie sa porneste de la elementele de baza ale acestui stil, si anume: Feng inseamna apa iar Shui inseamna vant. Apa si cerul sunt punctele cheie pe care trebuie sa le integrezi in modul cel mai armonios si practice in ansamblul gradinii tale.

Elementele Feng Shui – apa

Daca vrei sa ai parte de amenajari interioare in concordanta perfecta cu gradina ta si sa ai parte de constructii de calitate atunci trebuie sa te asiguri ca ai un spatiu cat mai atent organizat.

Gradina ta trebuie sa fie dotata cu o fantana decorativa pentru exterior si trebuie sa te asiguri ca ai parte de o vedere nestingherita spre un lac care se afla in apropierea casei tale. Apa este o sursa de sanatate si de vitalitate. Poti spori beneficiile acestui element cu ajutorul unor mici flori, colorate care aduce si mai multa calmitate si relaxare.

Elementele Feng Shui – aerul

In ceea ce priveste aerul trebuie sa ai mare grija ca spatiul sa nu fie supraaglomerat, acelasi lucruri este valabul si in locuinta ta atunci cand realizezi amenajari interioarea tot in stil Feng Shui. Energia pe care stilul Feng Shui o ofera trebuie sa circule nestingherita in casa, in gradina si in viata ta si sa iti ofere sansa de a te bucura mai mult de mediul inconjurator in forma sa pura.

Niste amenajari interioare complete in stil Feng Shui trebuie sa aiba in vedere toate elementele precum: lemn, foc, pamanant sau metal.

Elementele Feng Shui – lemnCum iti poti crea o gradina Feng Shuiamenajari

Lemnul este un element de baza in gradina si trebuie sa il incluzi in amenajare. Poti alege in orice momebt o serie de copaci decorativi, arbusti sau pomi fructiferi care sa aduca natura in gradina ta si care sa iti ofere tie toate beneficiile pe care le doresti. O echipa specializata va stii intotdeauna ce sfaturi sa iti ofere atfel incat tu sa ai parte de ambianta pe care o doresti.

Lemnul atrage energia cresterii si a dezvoltarii  si ofera un suport imens in cresterea interioara, profesionala sau materiala. Plantele sunt cele care blocheaza energia negative mai ales daca le vei planta tinand cont de punctele cardinale.

Pomii fructiferi trebuie sa fie plantati in suds au in est deoarece vor atrage bogatia si prosperitatea. In nord este recomanda sa plantezi flori de culoare alb sau albastru. In zona de vest trebuie sa nu uiti ca poti planta perechi de copaci sau de flori pentru a nu risipi energia oferita de iubire, mai ales ca aceasta este zona familiei si a dragostei.

Copacii plantati trebuie sa se armonizeze cu intregul spatiul al gradinii. Evita plantarea copacilor in centrul gradinii deoarece va putea bloca atat lumina cat si circulatia aerului si a energiei.

Elemente Feng Shui – pamant

Pamantul este un element al stabilotatii si al receptivitatii, Acesta este statornic, este solid si este una dintre sursele principale ale vietii. Daca vei valorifica acest element te vei bucura de energia pe care o ofera.

Elementele Feng Shui pe care trebuie sa le ai in vedere sunt pietre ornamentale, vase ceramice sau statuette care vor aduce energia pamantului in gradina ta. Nu include prea multe elemente de pamant in gradina ta deoarece vei avea parte de o energie mult prea grea si inceata.

Elemente Feng Shui – metalul

Acest element aduce o energie care asigura finalizarea proiectelor avute in lucru si ofera mai multa intensitatea si mai mult farmec vietii de zi cu zi. Uneltele de gradinarit nu trebuie sa lipseasca din gradina ta si trebuie sa le mentii in permanenta curate.

Elemente Feng Shui – focul

Foccul inseamna entuziasm si pasiiune. Focul este cald si puternic care este potrivit pentru crestere si pentru dezvoltare. Acesta este un element definitor pentru entuziasmul noilor inceputuri. Energia focului este oferite prin decoratiuni cu detalii suggestive precum lampi sau alte elemente electrice sau lumari decorative.

Cum iti poti crea o gradina Feng ShuiBCTR te ajuta sa ai parte de o gradina in stil Feng Shui

Atunci cand te gandesti la amenajari interioare si la realizarea unei gradini in stil Feng Shui trebuie apelezi la cea mai buna companie. Pe BCTR vei gasi mai multe companii car sa iti asigure atmosfera mult dorita.

O gradina in stil Feng Shui are nevoie de indemanarea unor specialisti care sunt oricand pregatiti sa ofere un rezultat care sa se ridice la inaltimea asteptarilor. Ai nevoie de o gradina perfecta din toate punctele de vedere si pentru asta trebuie sa apelezi la o echipa de specialisti. Doar o echipa de designeri de interior iti va putea oferi amenajari interioare in stil Feng Shui.

Bursa Constructiilor Tale Romania – calitate mai presus de orice

Alte articole recomandate:

Cum sa amenajezi locuinta mult visata

 

Cum poti folosi policarbonatul in proiectul casei tale