fbpx

“Organizarea vizuală este prioritizarea deliberată a sensului în cadrul unui design vizual. Este procesul de aplicare a principiilor din spatele percepției – cum înțelegem ceea ce vedem – pentru a lumina relațiile dintre conținut și acțiuni.” Luke Wroblewski

Cum poti avea o casa eficienta din punct de vedere energeticO casa eficienta din punct energetic este o investitie pe termen lung. Din acest motiv este recomandat sa faci cele mai bune alegeri pentru a reduce costurile si pentru a avea parte de constructii de calitate. O casa este numita energetic atunci cand consuma cat mai putina energie pentru iluminare, incalzire sau racire deoarece este construita si mobilata in mod eficient.

Descopera cum se construieste o casa eficienta din punct de vedere energetic

Atunci cand ne gandim la o casa eficienta din punct de vedere energetic ne gandim la o casa care are un sistem de incalzire bine lucrat si care se bazeaza pe energie regenerabila. Cu ajutorul unui sistem de ventilatie se va extrage aerul viciat si se va filtra astfel incat sa nu se piarda caldura in tot acets process.

Ce inseamna eficienta energetica

Eficienta energetic inseamna sa faci cat mai mult cu cat mai putin, mai exact sa folosesti cat mai multa putere utila cu foarte putina energie. Becurile care au economie de energie creeaza aceeasi cantitate de lumina si acestea nu creeaza acea caldura irosita iar asta inseamna un consum mai putin de energie.

Un frigider eficient din punct de vedere energetic va consuma mai putina energie decat un model vechi. Termenul de eficienta energetic mai poate fi utilizat si intr-un sens mai larg.

De ce eficienta energetic importanta

Eficienta energetica joaca un rol foarte important in viata noastra. Putem avea parte de constructii de calitate atunci cand ne implicam in alegerile pe care le facem. O constructie eficienta din punct de vedere energetic este o constructie in care se investeste atat materiale de calitate cat si timp.

Iata de ce este eficienta energetica importanta pentru noi

MediulCum poti avea o casa eficienta din punct de vedere energetic

Cu cat consumam mai multa energie cu atat sunt emise mai multe emisii de carbon in atmosfera si cu atat rezervele noastre de resurse naturale precum carbine, petrol sau gaze naturale.  Este necesar sa reducem dependenta de aceste surse de energie si cea mai buna modalitate de a face asta este sa ne asiguram ca folosim cu totii energia intr-un mod cat mai eficient.

Economia globala

Economia globala  se bazeaza in mare parte pe petrol si pe gaze. Atunci cand aceste resurse scad costurile lor vor creste si se vor provoca dezechilibre financiare in intreaga lume. In acest mod se va duce la saracirea energetic in mai multe domenii.

Economia personala

Atunci cand ai parte de constructii de calitate nu mai trebuie sa investesti sume colosale de bani in necesitatile de zi cu zi precum cele cu inclazirea sau cu apa calda.

Cum se construieste o casa eficienta din punct de vedere energetic

Poti avea parte de constructii de calitate daca vei apela la o echipa de specialisti. Este foarte important sa stii inca de la inceput ce tip de constructie iti doresti si sa discuti cat mai multe cu echipa de constructori cu care vei colabora.

Ce trebuie sa stii pentru a avea patre de o casa eficienta din punct de vedere energetic

Alegerea locatiei pentru construirea casei

Lotul pe care este construita locuinta este foarte important. Atat pamantul cat si relieful pot influenta costurile pe termen lung. O casa la munte va consmua de fiecare data mai multe resurse decat una la campie. Alege oricand un loc insorit care o sa iti ofere ocazia sa ai parte de o casa cu un consum mai mic de energie.

Alegerea orientarii casei

Orientarea casei este un aspect important mai ales ca ai nevoie de constructii de calitate pe care sa te poti baza o perioada cat mai mare de timp. O casa care are o orientare spre nord va fi mult mai racoroasa si implicit aceasta va consuma mai multa energie. O casa are are orientarea spre sud va fi mult  mai economica si te va ajuta mai mult in economisirea anumitor costuri.

Dispunerea camerelor pentru cresterea eficientei energetic

Ca sa poti avea parte de constructii de calitate trebuie ca dormitoarele sa fie dispuse in partea de sud si de est. Pe nord ar trebui sa fie amplasate incaperile in care nu este necesara foarte multa caldura. Vei vedea ca in acest mod vei avea parte de o locuinta perfecta din mai multe puncte de vedere.

Alegerea materialelor de constructie

Materialele cele mai eficiente din punct de vedere energetic sunt otelul recilcat, placa de ciment izolata, panouri structurale izolate, geamuri low-e, panouri de izolare sub vid dar si multe altele.

Alegerea izolatiei termice si hidroizolatiei

Izolatia casei este impoartanta atunci cand vorbim despre o casa eficienta din punct de vedere energetic. Atunci cand se aleg materialele pentru izolatia casei se iau in considerare criterii precum conductivitatea termica si rezistenta termica. Polistirenul dar si vata minerala sunt optiuni viabile dar se mai poate opta si pentru alte variante ecologice precum spuma poliurentica realizata din materiale vegetale, baloturile de paie dar si lana de oaie.

Alegerea unui sistem de incalzire eficient

Pompele de caldura sunte cele mai economice sisteme de incalzire a locuintei. Poti oricand instala sisteme cu pompe de cladura, central termice, condensatie dar si aparte de aer conditionat care consuma putina energie.

Utilizarea surselor alternative de energie

Daca vrei sa ai parte de constructii de calitate atunci trebuie sa gasesti cele mai bune sisteme de energie electrica.

Cum poti avea o casa eficienta din punct de vedere energeticBCTR este platforma pe care o poti accesa oricand

Apeleaza la BCTR daca vrei sa ai parte de cele mai bune rezultate. Aici vei gasi cele mai bune companii din domeniul constructiilor care sa iti ofere locuinta mult visata. Domeniul constructiilor este foarte complex si ai nevoie de o intreaga echipa de specialisti care sa lucreze doar pentru tine si care sa te ajute sa ai parte de o casa eficienta din punct de vedere energetic.

BCTR este solutia ideala pentru toate acele persoane care vor sa aleaga inca de la inceput o companie specializata in domeniul constructiilor si care sa le ofere calitate si siguranta mai presus de orice.

Banca Constructiilor Tale Romania – calitate mai presus de orice

Alte articole recomandate:

Cum poate fi utilizata piatra naturala in amenajarile interioare

 

Cum poti folosi policarbonatul in proiectul casei tale