fbpx

“Domeniul imobiliar este cea mai bună investiţie pentru cei cu puţine economii. Din creşterea valorii imobilelor se fac mai mulţi bani decât din toate celelalte cauze combinate.” – William Jennings Bryan.

Cum poti avea parte de o izolare fonica perfectaCu siguranta te-ai plans macar o data de zgomotele din vecini. Ce poti face in aceasta situatie? Ei bine, tot ce ai de facut este sa cauti cele mai bune solutii de izolare fonica. In momentul in care o izolatie fonica este realizata in mod corespunzator vei avea parte de constructii de calitate pe o perioada indelungata de timp.

   Prezentarea generala a izolatiei fonice

Izolarea fonica este modalitatea prin care poti preveni patrunderea dar si dispersia undelor sonore. Mai este de mentionat faptul ca proprietatile de izolare ale unui material sunt direct proportionale cu densitatea materialului. Din acest motiv cu cat densitatea va fi mai mare cu atat materialele vor vibra mai putin.

Izolatia fonica  a unei incaperi se realizeaza cu ajutorul unor materiale fonoabsorbante pe cateva zone ale incaperii. O izolatie fonica buna trebuie sa impiedice orice tip de zgomot care este de cele mai multe cauzat de pasi, tras de scaune sau de piese de mobilier.

Iti vei da seama ca ai parte de o izolatie fonica buna atunci cand zgomotul este diminuat si atunci cand se reduce transmiterea sunetelor atat din exterior cat si din interior.

    Care sunt zonele care au nevoie de o izolatie fonica

Izolarea fonica in constructii de calitate este un proces care include acoperirea mai multor zone, cum ar fi de la pereti, tavan, pardoseala si pana la usi sau la ferestre.

In cele ce urmeaza iti vom prezenta pe rand fiecare aspect pe care o izolare fonica il cuprinde.

  1. Izolatia fonica a peretilor

Peretii amplifica foarte mult zgomot deoarece sunt conectati intre ei iar vibratia care este produsa de ciocnirea dintre unda sonora si acestia va rezona in toata incaperea. Ca sa poti avea parte de o izolare fonica realizata intr-un mod calitativ trebuie sa urmezi urmatoarele criterii:

Instalarea peretilor portanti – cea mai eficienta solutie pentru a obtine o izolare fonica este cea obtinuta de peretii falsi placati cu panouri de gips carton fonoacustic pe un cadru metalic. Acele placi de gips carton se insurubeaza pe un cadru metalic sau din lemn care este fixat in tavan si podea. Golul care este ramas este umplut de un izolant fonic si de unul termic ca de exemplu vata minerala. Pentru a imbunatati performantele izolarii fonice cea mai recomandata este placa de gips carton acustica.

Instalarea panourilor sandwich – panourile poarta denumirea de “ sandwich” sunt cele care au in centru o izolatie fonica si termica care sunt acoperite cu o placa de gips carton pe fiecare parte a izolatiei.

  1. Izolatia fonica a tavanului

Izolatia tavanului este o solutie mult mai potrivita si este cu adevarat eficienta, aceasta trebuie sa fie cuplata la izolarea fonica a peretilor. Metodele de izolare fonica a tavanului sunt:

Tavanul fals este suspendat pe un cadru metalic – este cea mai eficienta metoda de a izola sunetul tavanului. Totul se poate realiza cu usurinta prin fixarea placilor de gips-carton pe o structura metalica si care este suspendata de tavanul existent si integrarea izolatiei fibroase.

Tavanul fals este lipit sub plafon –  aceasta metoda consta  in lipirea unui material izolant direct pe tavan folosindu-se un pistol cu chit. Acest chit este compus de un lipici acrilic care este adaptat produsului.

  1. Izolatia fonica a pardoseliiCum poti avea parte de o izolare fonica perfecta

Prin izolarea fonica a pardoselii poti avea parte de constructii de calitate. Acest tip de izolare fonica limiteaza orice tip de zgomot mai ales cel al pasilor sau a scaunelor trase. In functie de tipul de zgomot se poate alege intre urmatoarele solutii:

Instalarea unei mochete sau a covorului – covorul gros sau mocheta te va ajuta sa reduci zgomotul dar in mod sigur nu va rezolva toate problemele, cum ar fi cele cauzate de zgomotul facut de TV, muzica sau voci.

Vata minerala sau polistiren – se aplica o membrana izolatoare pe podea si se monteaza un finisaj peste aceasta in functie de preferinte. Acest tip de membrana se poate monta atat peste placile ceramice cat si peste parchet.

Membrana fono-izolanta –  pentru suprafetele care sunt in curs de constructie poti opta pentru aplicarea unui izolant pe podea dar si turnarea unei sape din beton peste. Acest tip de izolant are un rol termic si contribuie foarte mult la imbunatatirea performantelor acustice.

  1. Izolatia fonica a ferestrelor

Izolarea fonica a ferestrelor este foarte importanta in realizarea unor constructii de calitate. Daca mediul din exteriorul casei este foarte zgomotos trebuie sa te orientezi catre un geam de 10 mm de sticla.

  1. Izolatia fonica a usilor

Zgomotul trece prin usa si este mai bine sa optezi pentru o usa completa care sa nu includa sticla. Cu cat usa este instalata mai bine cu atat izolarea va fi mai sigura. O usa care este instalata gresit va fi mai putin etansa si mai putin rezistenta la zgomot.

In functie de tipul usii exista diferite solutii pentru a avea parte de o izolare fonica:

Usa de intrare: te ajuta sa ai parte de o izolare fonica optima, trebuie sa alegi o usa de inalta calitate care sa iti ofere un confort austic si termic. Evita o usa din lemn deoarece este mai putin eficienta impotriva zgomotului.

Usa interioara: trebuie sa alegi o usa acustica sau izofonica pentru a avea parte de o izolatie fonica si termica. Mai trebuie sa stii ca o usa cu o izolatie acustica trebuie sa aiba cel putin 28 dB.

Beneficiile izolarii fonice in constructii de calitate:

  • Intimitate
  • Sanatate
  • Acustica
  • Comunicare
  • Poluare
  • Protectie
  • Legalitate

Cum poti avea parte de o izolare fonica perfecta  Descopera tot ce tine de constructii de calitate si de izolarea fonica

Daca vrei sa ai parte de constructii de calitate atunci trebuie sa apelezi la o companie pe care o vei gasi pe BCTR. Aceasta platforma online te pune in legatura cu foarte multe companii din domeniul constructiilor astfel incat tu sa faci cea mai buna alegere.

Atunci cand vei intra in legatura cu mai multe companii vei primi implicit si mai multe oferte de lucrarii constructii astfel incat sa poti alege cea mai buna solutie pentru tine.

                     Banca Constructii Tale Romania – alegerea pentru constructii sigure

Alte articole recomandare:

Cele mai bune sfaturi pentru realizarea unei case

Ce implica izolarea termica -materiale si costuri