“Arhitectura proasta este, in cele din urma, atat esecul psihologiei cat si al designului. Este un exemplu exprimat prin materiale cu aceleasi tendinte care il alte domenii ne fac sa ne casatorim cu oamenii nepotriviti, sa ne alegem slujbe nepotrivite si sa ne programam vacante dezastruoase: tendinta de a nu intelege cine suntem si ce ne satisface.” Alain de Botton, Arhitectura fericirii
Desingul interior in stil provence este perfect pentru persoanele pretentioase care isi doresc sa aiba parte de niste amenajari interioare perfecte. Vei observa ca in acest design predomina nuantele luminoase, estompate si delicate. Materialele naturale sunt si ele specifice acestui stil de interior.
Este un stil flexibil care se poate adapta in functie de gusturi si de nevoi. Nu este un stil tocmai opulent si poate fi o solutie perfecta de amenajare indiferent de buget.
Istoricul aparitiei stilului provence in amenajari interioare
Provence este un design interior care a aparut in secolulele XV – XVII. A aparut in Franta in regiunile nordice sau de sud. Acest stil s-a reflectat mai intai in arta, in poezie, pictura dupa care in designul interior.
Caracteristicile stilului provence
Trasaturile stilului de interior provence sunt nuantele pastelate, conturile elegante si naturale ale obiectelor. Vei vedea ca in stilul Provence se vor gasi caracteristicile vietii rurale din sud.
Profesionistii recomanda utilizarea urmatoarelor elemente in proiectare precum:
- Antichitate pe mobila
- Ipsos dur
- Prezenta obligatorie a materialelor naturale
- Piese din metal forjat
- Textile discret
- Grinzi brute de lemn sau tavan
- Motivele florale pe tesatura
- Imprimeuri florale
- Ghivece de flori cu buchete de camp
Designul interior in stil Provence nu reprezinta o locuinta umpluta cu piese de mobilier luxoase sau elaborate. Ca sa poti avea parte de amenajari interioare in stil provence trebuie sa ai simplitate si apropierea de natura. Piesele de mobilier din rachita, sfesnice din metal forjat pe capat, utilizarea de piatra salbateica sau caramizi arse pentru bucatarie si coridoare.
Pentru amenajarea interioare sunt preferate tonuri calde de albastru, maslin, galben, violet si portocaliu.
Decorarea peretilor in stil Provence
Daca vrei sa ai parte de amenajari interioare in stil Provence trebuie sa pictezi peretii in culori pastelate. Pe tencuieli poti utiliza amestecuri texturate. Indiferent de scopul camerei trebuie sa predomine nuantele blande de alb, laptos, bej, teracota, lavanda sau val de mare sau floarea-soarelui. Panourile din lemn sunt foarte bune.
Atunci cand vrei sa ai o casa in stil provence cel mai bine este sa apelezi la un specialist care sa te ajute sa ai parte de cele mai bune rezultate. Daca vrei sa ai draperii in ton cu restul casei cel mai bine este sa optezi pentru culori laptoase de culoare bej deschis.
Podeaua in stil provence
Ca locuinta ta sa fie una perfecta trebuie sa folosesti doar anumite tipuri de podele. Cele mai cunoscute tipuri de podele sunt:
- Parchet laminat
- Covor
- Parchet
- Faianta ceramica
Scandurile simple din lemn sunt cele mai potrivite pentru acest stil. Cel mai bine este sa pictezi podelele in nuante de gri inchis dupa care piesele de mobilier trebuie sa fie alese in aceste tonuri. Sobele de teracota sunt cele mai potrivite pentru bucatarie. Acestea pot fi sterse cu mici fisuri sau chipsuri mici.
Mobila in stil Provence
Atunci cand alegi piese de mobilier in stil Provence trebuie sa alegi produse cat mai aproape de natura. Trebuie sa poti utiliza doar materiale de cea mai buna calitate. Alege piese de mobilier facute la comanda sau poti opta pentru lucruri vechi care sunt mostenite de la generatiile anterioare.
Caracteristici importante
Toate piesele de mobilier in stilul Provence au forme simple fara lux si decoratiuni intrusive. Se mai pot folosi si manare pe mobila din fier sau capul patului realizat din fier. Lemnul natural se poate folosi in orice moment in care vrei sa ai parte de o locuinta perfecta.
Bucataria in stil Provence
Daca vrei sa ai parte de amenajari interioare in stil Provence cel mai bine este sa colaborezi cu o companie specializata in acest domeniu. Bucataria in stil Provence trebuie sa fie deschisa, cu o fatada mare din lemn, piatra sau caramida. Tavanele inalte pot fi decorate cu grinzi de lemn sau se pot fixa mai multe corpuri cu cralige forjate.
Piesele de decor de epoca sunt suficiente si poti avea parte de o amenajare perfecta din toate punctele de vedere. Perdelele de la geamurile bucatariei in stilul Provence trebuie sa fie realizate din materiale naturale iar culoarea trebuie sa fie una placuta. Forma perdelelor trebuie sa fie una variata . Poti chiar sa optezi pentru jaluzele usoare din lemn vopsite in tonul de baza al interiorului.
Semineele in stilul Provence
Semineele in stil Provence au parte de o simplitate si de o anumita istorie pentru a avea parte de un aspect pe masura. Semineul trebuie sa aiba matrita de stuc si nu trebuie sa fie voluminoasa si ornamentata. Ca sa ai parte de un interior perfect trebuie sa optezi pentru un semineu in culoare verde, albastra, bej sau gri.
Candelabre Provence in design interior
Candelabrele in stil Provence au parte de un design armonios si trebuie sa fie placute la vedere. Candelabrele trebuie sa aiba un design simplu si sa fie realizate din alama, bronz, nichel, negru si aur antic. In plus, sunt permise si nuantele tesaturilor din elemente din sticla.
Baia in stil Provence
Daca vrei sa ai parte de amenajari interioare in stil Provence atunci trebuie sa stii ca baia trebuie sa fie suficient de mare si de armonioasa. Cel mai bine este sa nu pui cada in apropierea peretelui ci din contra, in centrul incaperii.
BCTR te ajuta sa ai parte de amenajari interioare in stil Provence
BCTR reprezinta solutia ideala pentru toate acele persoane care isi doresc sa aiba parte de amenajari interioare in stil Provence. Cu siguranta vei reusi sa ai parte de locuinta la care visezi mai repede decat iti imaginezi.
Cu siguranta BCTR te va ajuta sa ai parte de amanejari interioare complete care sa te multumeasca pe deplin.
Bursa Constructii Tale Romania – alegerea pentru constructii sigure
Alte articole recomandate: