fbpx

“Tipul de design se mișcă în ritmul celui mai conservator cititor. Prin urmare, bunul designer de tip își dă seama că, pentru ca un nou material să fie de succes, trebuie să fie atât de bun încât numai foarte puțini să-și recunoască noutatea.” Stanley Morrison

Cum poti folosi policarbonatul in proiectul casei talePolicarbonatul este un material plastic, foarte rezistent si stabil pe care il vei putea folosi in constructii civile cu succes. Acesta este rezistent la impact, spargere si la deteriorare si in acelasi timp are o greutate foarte mica. In plus, permite transmisia luminii si este disponibil in placi de diferite grosimi, dimensiuni si culori.  Toate aceste insusiri ale policarbonatului l-au facut sa devina un material foarte utilizat in domeniul constructiilor. Cu ajutorul lui se pot realiza cladiri industriale, comerciale sau diferite proiecte. Se poate folosi cu succes in mai multe constructii civile astfel incat sa ai parte de rezultatul mult dorit.

Ce este policarbonatul si cum se poate folosi in constructii civile

Policarbonatul este un polimer thermoplastic, dur, amorf si transparent. Acesta are proprietati unice si este folosit intr-o gama cat mai variata de aplicatii.

Policarbonatul are abilitati de a indeplini simultan mai multe cerinte precum:

 • Rezistenta mare la impact
 • Rigiditate mare
 • Transparenta
 • Stabilitate dimensionala buna
 • Izolare termica

Placile de policarbonat se pot folosi in constructii civile in locul unor materiale precum: sticla sau acril. Policarbonatul este mult mai puternic decat sticla, vei descoperi ca acesta este de 250 de ori si de 30 de ori mai puternic ca acrilul. Acesta este utilizat si pentru sere, acoperisuri transparente , copertine, solarii, parapeti sau pereti despartitori.

O alta informatie importanta este ca placile de policarbonat sunt mai usoare decat foliile de sticla de aceeasi dimensiune.Acestea au o protectie mare impotriva radiatiilor UV si din acest motiv ofera cele mai buna rezultate. Policarbonatul este un material preferat de echipele de constructori din intreaga lume deoarece ofera constructii mai rezistente si mai calitative.

Tipuri de placi din policarbonat

Placile de policarbonat sunt atat de renumite si de folosite deoarece au diferite dimensiuni, grosimi, culori, opace sau transparente. Acestea mai pot fi celurare, compacte sau profilate.

Policarbonat celular

Are o izolare termica buna, transparenta si un raport bun greutate proprie – rezistenta mecanica. In plus, dozeaza trecerea luminii si ofera o buna protectie impotriva radiatiilor UV. Numarul de pereti al placilor celulare care exista in policarbonat pot diferi de la: doi, trei, partu sau cinci pereti. Placile la policarbonat celular se pot folosi cu incredere pentru copertine, garduri, tavane false,  verande, pereti despartitori in interior si multe altele.

Policarbonat compact

Este folosit de cele mai multe ori folosit in locul sticlei deoarece are un aspect asemanator cu al acesteia. Are o structura compacta, plina, rezistenta la impact, izolare fonica foarte buna si face fata radiatiilor solare.  Aceste tipuri de placi policarbonat se pot taia la dimensiunea dorita, se pot utiliza cu succes pentru verande, terase sau pentru suprafete vitrate in gospodarie.

Policarbonat profilatCum poti folosi policarbonatul in proiectul casei tale

Acest tip de policarbonat are o suprafata cutata. In plus, prezinta o rigiditate mare si o rezistenta foarte buna la conditii de vreme extrema precum: vant, ploaie sau zapada. Placile realizate din policarbonat profilat sunt utilizate cu precadere pentru acoperisuri datorita aspectului.

Avantajele si dezavantajele placilor din policarbonat

Policarbonatul poate fi folosit cu succes in mai multe constructii civile. Il poti folosi cu succes in proiectul locuintei tale pentru beneficiile oferite.

Avantajele oferite de placile din policarbonat

Are o rezistenta foarte buna la impact si un raport bun rezistenta – greutate. Placile din policarbonat au o transmisie excelenta a luminii si o putere mare.

Au o greutate scazuta si din acest motiv pot fi usor de transportat si de instalat si au o rezistenta mare impotriva radiatiilor UV. Aceste placi au o rezistenta mare la caldura si la lumina soarelui, in plus, mai au si o rezistenta la fel de mare la conditii extreme de vreme precum: vanturi puternice, furtuni, grindina sau la schimbari de temperatura.

In plus, aceste placi au o durata mare de viata. Sunt usor de prelucrat si sunt disponibile sub diferite variante de placi, precum: celulare, compacte si profilate.

Placile din policarbonat sunt disponibile in mai multe culori, precum: maro, verde, albastru, crem sau gri-cenusiu. Au un grad diferit de temperatura, mai mare sau mai mic in functie de scopul pentru care sunt utilizate.

Placile din policarbonat au o rezistenta buna la foc, au un raport calitate-pret foarte bun si nu sunt toxice. In ceea ce priveste utilizarea lor, placile din policarbonat se pot folosi pentru sere, acoperisuri, copertine, garduri sau pereti despartitori.

Nu se ingalbeneste odata cu trecerea timpului si este un material 100% reciclabil.

Dezavantajele oferite de placile din policarbonat

Placile din policarbonat au un pret mai mare ca al sticlei sau alte materiale plastic. Are o rezistenta redusa la zgarieturi si o sensibilitate foarte mare la substantele de curatare abrazive, la produsele de curatare alcaline si la solventi.

Zgomotul care este produs de picaturile de ploaie care cad pe material pot fi deranjante. Nu este recomandata expunerea la temperature foarte inalte si nici ca policarbonatul sa fie utilizate pe post de blat pentru mese.

Cum poti folosi policarbonatul in constructii civile

Policarbonatul este un material pe care il poti folosi cu incredere in proiectele tale din gradina sau in constructii civile. Il poti folosi atunci cand vrei sa ai o constructie solida de care sa te bucuri o perioada mare de timp.

Policarbonatul se poate folosi cu incredere in:

 • Acoperis pentru o veranda inchisa
 • Solar pentru legume
 • Copertina
 • Acoperis pentru piscina
 • Acoperis pentru foisor
 • Pergola
 • Acoperis pentru masina
 • Gard
 • Porti
 • Acoperis pentru cusca cainelui
 • Pereti pentru inchiderea pergolei
 • Pereti pentru inchiderea balconului
 • Usi glisante in interior
 • Paravan la dus
 • Polite
 • Perete despartitor
 • Fereastra de mansarda

Cum poti folosi policarbonatul in proiectul casei talePe BCTR vei gasi cele mai buna companii din domeniul constructiilor

Orice constructie are nevoie de o echipa de specialisti. Atunci cand te gandesti la constructii stii ca este un domeniu complex si ca vei avea nevoie de tot ajutorul posibil. O echipa de muncitori te va ajuta sa realizezi acele constructii civile pe care le doresti in timp util.

Pe BCTR vei gasi cele mai buna companii din domeniul constructiilor care iti vor oferi cele mai bune rezultate.

 

Banca Constructii Tale Romania – alegerea pentru constructii sigure

Alte articole recomandate:

Avantajele si dezavantajele incalzirii prin pardoseala

 

Cum sa amenajezi locuinta mult visata