fbpx

“Arhitectii nu pot forta oameni sa se conecteze, ei pot doar sa proiecteze punctele de intalnire, sa inlature barierele si sa faca locurile de intalnire utile si atractive.” Denise Scott Brown

Cum sa construiesti o casa rezistenta la seismeVrei sa iti construiesti o casa care sa fie rezistenta la seisme? Atunci trebuie sa apelezi la cea mai buna companie care sa iti ofere constructii civile de cea mai buna calitate si care sa se ridice la inaltimea asteptarilor tale.

Cu toate ca nu toate cutremurele care au loc in tara noastra sunt puternice, cladirile le resimt intr-un alt mod si treptat se degradeaza. Te poti trezi deodata ca ai pe peretii din locuinta ta crapaturi mari iar structura iti este afectata.

Acesta problema a seismelor nu exista doar in tara noastra, ci in multe alte locuri ale globului si tu trebuie sa gasesti cele mai bune solutii pentru a avea parte de constructii civile de cea mai buna calitate si care sa treaca testul timpului.

Reguli pentru a avea constructii civile rezistente la seisme

 1. Apeleaza la un architect sau la un inginer proiectant de structuri

Casa pe care o vei construi trebuie sa aiba centrul de greutate fix.  Doar un architect sau un inginer poate sa iti ofere un calcul al greutatei casei tale si sa iti dea cele mai bune sfaturi cu privire la structurile de rezistenta ale constructiei.

 1. Construieste locuinta pe un teren perfect nivelat

Terenul pe care iti construiesti locuinta trebuie sa fie nivelat dar si stabil. Cu cat terenul este mai inclinat sau mai instabil cu atat va creste riscul ca locuinta ta sa sufere pagube.  Se poate chiar sa se prabuseasca la un eventual cutremur.  Nu trebuie sa uiti ca fundatia sustine intreaga locuinta si din aceasta cauza trebuie sa fie una solida care sa sustina un echilibru perfect.

 1. Forma locuintei este foarte importanta

In ultima perioada se construiesc tot mai des cladiri neconventionale cu forme futuriste. Formele clasice sunt mult stabile decat cele neconventionale.  Centrul de greutate a locuintei tale este foarte important. O companie specializata te va ajuta sa iti realizezi locuinta intr-o forma in care sa fie perfecta pentru a face fata cutremurelor.

 1. Construieste cu materiale de constructie rezistente

Atunci cand iti construiesti o locuinta cel mai bine este sa optezi inca de la inceput pentru materiale rezistente pe care sa te poti baza si care sa iti ofere o locuinta trainica.

Ce materiale poti alege pentru a avea parte de constructii civile de cea mai buna calitate?Cum sa construiesti o casa rezistenta la seisme

 • Beton celular – are capacitatea de a reduce masa cladirii si poate reduce impactul unui seism puternic
 • BCA – este unul dintre cele mai usoare materiale care are o rezistenta foarte buna si care ofera stabilitate unei cladiri. Acest material mai ofera si rezistenta in timp si nu este afectat de fenomenele naturii sau de schimbarile de clima
 • Beton armat – este o solutie sigura mai ales ca beneficiaza de bare de otel pe post de schelet
 1. Evita coloanele si grinzile

Atat coloanele cat si grinzile pot ceda in timpul unui cutremur iar prin cedarea lor intreaga locuinta se poate prabusi. Daca totusi nu vrei sa renunti la ele, cel mai indicat este ca acestea sa aiba o distanta cat mai mica intre ele. In plus este recomandat ca grinzile sa nu fie mai lungi de 1 metru.

Ce conteaza cel mai mult in construirea unei case

Pentru a avea parte de o casa rezistenta trebuie sa apelezi la un inginer in constructii. Nu este deloc usor sa ai parte de constructii civile realizate in cel mai calitativ mod posibil trebuie sa apelezi la o companie specializata care sa iti ofere rezultatul mult dorit. Daca vei da dovada de rabdare si de perseverenta vei reusi sa ai parte de locuinta pe care o doresti.

 1. Fundatia

Fundatia este baza unei case. Aceasta sustine intreaga constructie. Daca nu este realizata intr-un mod calitativ vei folosi degeaba materiale de cea mai buna calitate.  O fundatie adanca ofera mai multa siguranta. In plus rezistenta acesteia depinde de calitatea materialelor pe care le vei folosi.

 1. Zidaria

La acest capitol ai nevoie de niste specialisti care sa iti ofere constructiile civile pe care le doresti. Poate ca nu stii ce tipuri de materiale sa alegi ca sa poti avea parte de o constructie rezistenta. Cu ajutorul unor specialisti vei reusi sa ai parte de constructii civile de cea mai  buna calitate. In plus alegerea materialelor de constructii este o misiune dificila mai ales pentru persoanele care nu cunostinte in acest domeniu.

Tot la capitolul zidarie intra si alegerea cimenturilor si a liantilor. Compania cu care vei colabora are obligatia sa verifice ca produsele utilizate sa nu fie expirate, sa fie preparate corect si sa fie aplicate intr-o cantitate optima. Constructia trebuie sa aiba parte de o simetrie in tot ce implica.

 1. Armatura

Armatura metalica este si ea foarte importanta. In acesta categorie intra toate elementele metalice care se folosesc la construirea unei locuinte, de la  stalpi si pana la fundatie, placa, centura sau chiar la armarea peretilor. Otelul beton este folosit sub forma de bare de fier, plase sudate sau stalpi metalici care conteaza foarte mult atunci cand vrei sa ai parte de constructii civile care sa dea dovada de rezistenta.

Otelul beton care este folosit sub forma de bare de fier, plase sudate sau stalpi metalici care conteaza foarte  mult in realizarea unei structuri rezistente.

 1. Acoperisul

Foarte multe persoane au impresia ca acoperisul unei case nu influenteaza in niciun fel rezistenta acesteia la cutremur. Greutatea dar si structura acoperisului conteaza mai mult decat te astepti.

Cum sa construiesti o casa rezistenta la seisme   Colaboreaza cu firme sigure si de incredere

Daca vrei sa ai parte de cele mai profesionale firme care sa te ajute sa ai parte de constructii civile realizate in cele mai sigure moduri trebuie sa apelezi la BCTR. Pe acest site iti vei putea posta proiectul si vei putea avea parte de siguranta in toate construciile pe care vrei sa le realizezi.

BCTR iti ofera siguranta ca toate persoanele cu care vei discuta au experienta in acest domeniu si ca serviciile oferite sunt de-a dreptul ireprosabile. Este o modalitate usoara prin care poti vedea care este costul perceput pentru proiectul de care ai nevoie.

Alte articole recomandate:

Ce implica izolarea termica -materiale si costuri

Acoperisul casei – sfaturi, modele si tipuri