fbpx

“Arhitectura proasta este, in cele din urma, atat esecul psihologiei cat si al designului. Este un exemplu exprimat prin materiale cu aceleasi tendinte care il alte domenii ne fac sa ne casatorim cu oamenii nepotriviti, sa ne alegem slujbe nepotrivite si sa ne programam vacante dezastruoase: tendinta de a nu intelege cine suntem si ce ne satisface.” Alain de Botton

Cum sa iti amenajezi locuinta in stil eclecticDe cele mai multe ori optam pentru amenajari interioare care sa ne puna locuinta in valoare si care sa ne faca sa ii oferim o anumita personalitate.

Stilul eclectic implica indrazneala, creativitate si un stil al proportiilor bine dezvoltat.

    De ce sa alegi stilul eclectic?

Stilul eclectic a aparut in amenajarile interioare la inceputul secolului XX. Eclectismul modern a venit in anii 90 ca o reactie la stilul minimalist care se baza pe forme simple, geometrice si linii drepte. In plus nu este deloc un lucru neobisnuit ca sfarsitul unui secol sa insufle o noua energie dar si o dorinta de aventura in toate formele sale de exprimare.

   Cum sa iti amenajezi casa in stil eclectic

La baza stilului eclectic nu sunt niste reguli stricte  dar este necesar sa creezi o estetica unica, armonioasa cu un impact puternic.

  1. Creeaza un fundal negru

Este mult mai usor si mult mai simplu sa identifici alaturari ingenioase de piese de mobilier atunci cand peretii nu iti atrag atentia. Poti creea un fundal folosind culori precum : alb, negru, bej sau gri dar si materiale cat mai naturale precum lemnul sau piatra pentru podea. Cu cat iti mentii o cromatica cat mai naturala cu atat locuinta ta va arata mai bine.

  1. Pastreaza un echilibru al elementelor

Echilibrul si simetria sunt foarte importante in orice amenajare. Orice incapere are nevoie de o atentie speciala daca vrei sa o mobilezi in stil eclectic. In plus mai trebuie sa stii ca trebuie sa acorzi o atentie marita proportiilor elementelor folosite.  De asemenea este bine sa armonizezi aspectul si sa utilizezi piese de mobilier astfel incat sa ai parte de aspectul mult dorit.

Poti alege oricand o canapea in stil clasic pe care sa o alaturi cu un fotoliu in stil modernist de la mijlocul secolului si cu o masuta rustica. Poti chiar sa folosesti o biblioteca in stil clasic pe care sa asezi cateva carti.

  1. Ordoneaz culorile folosite

O incapere in stil eclectic trebuie sa aiba parte de culori cat mai placute.  Alege o nuanta care sa predomine si foloseste-o in legatura cu acea multime de obiecte de diferite forme sau texturi. Poti chiar sa incluzi  un obiect colorat care sa iasa in evidenta. Ori de cate ori vrei sa ai parte de o locuinta inedita trebuie sa studiezi cat mai multe stiluri de amenajari interioare. Daca nu te temi de culorile puternice precum rosu, verde citron, galben, portocaliu sau violet atunci stilul eclectic este perfect pentru tine.

O bucatarie in stil eclectic trebuie sa fie vopsita intr-o nuanta deschisa de gri iar piesele de mobilier sa fie in nuante cat mai frumoase si intense, cum ar fi un brun-roscat.

  1. Alege un obiect care sa iasa in evidenta

In acest stil ai nevoie de o piesa statement, un obiect de mobilier sau o decoratiune care sa atraga toate privirile si care sa fie punctul central al incaperii. Cum sa iti amenajezi locuinta in stil eclecticAcesta poate fi un tablou, o canapea sau un obiect decorativ de perete si trebuie sa te asiguri ca acesta nu se repeta in nicio alta incapere. Atunci cand te gandesti la amenajari interioare, stilul eclectic este cel mai potrivit pentru persoanele care sunt moderne dar care doresc sa pastreze ceva din stilul traditional.

Stilul eclectic este singurul care iti poate pune cel mai bine in valoare atat personalitatea cat si creativitatea. Vei avea parte de o amenajare iesita din comun in care poti include doar obiecte handmade, suveniruri din calatoriile tale sau ornamente bizarre. Te poti juca oricand cu contrastele si poti miza pe elementul surpriza.

  1. Adauga accesorii din timpuri diferite

Ideea de modern versus clasic sau de modern versus traditionat in amenajari interioare inseamna sa fi mai aproape de traditie. Trebuie insa ai grija la produsele pe care le utilizezi in intregul decor. Ca sa poti avea parte de o idee mai buna asupra proportiilor sunt cateva combinatii pentru care poti opta. Langa fereastra care lumineaza incaperea poti aseza un fotoliu vintage pentru a crea un colt confortabil de lectura. Daca ai deja o canapea simpla, cu nuante placute cel mai bine este optezi pentru niste draperii indraznete sau pentru un covor colorat dar care sa aiba un stil traditional.

Ca sa poti face cele mai potrivite alegeri trebuie sa te orientezi catre piese in care sa existe cel putin doi ani vechime, cu cat acestea sunt vechi cu atat mai bine pentru stilul de amenajare interioara pe care l-ai ales.

  1. Decorul ecologic ofera un plus de eleganta

Poti obtine eleganta si rafinament cu ajutorul unor piese de decor obtinute din materiale reciclate. Reciclarea a devenit un subiect tot mai discutat in ultimii ani si persoanele isi doresc sa contribuie tot mai mult la salvarea mediului inconjurator. Poti opta oricand pentru o masuta de cafea realizata din lemn refolosit sau tabureti fabricati din pungi de panza reciclate.

Cum sa iti amenajezi locuinta in stil eclecticDescopera mai multe despre amenajari interioare

Daca vrei sa descoperi mai multe informatii despe amenajari interioare atunci tot ce ai de facut este sa accesezi BCTR si vei obtine toate informatiile de care ai nevoie. Aici vei avea siguranta ca vei colabora cu cei mai buni profesionisti din acest domeniu si ca iti vor oferi rezultatele la care visezi.

Pe bursa de constructii Romania vei gasi firmele cele mai sigure care te pot ajuta sa iti indeplinesti visurile. Cu cat investesti mai mult in planurile tale si cu cat aloci o perioada mai mare de timp pentru a reusi tot ce iti propui cu atat rezultatul va fi mai multumitor. In plus atunci cand ai parte de suportul unui profesionist vei vedea cum totul se va desfasura mult mai calitativ.

Bursa de constructii Romania iti pune la dispozitie o bogata baze de date care te va ajuta sa ai parte de cele mai bune amenajari interioare.

Cele mai recomadate articole:

Ce inseamna amenajari interioare

Vrei materiale de constructii rezistente? Iata cele mai importante criterii de alegere