fbpx

“Ca să ai succes în imobiliare, trebuie să urmăreşti întotdeauna şi în mod constant, să pui interesul clientului tău pe primul plan. Când faci asta, nevoile tale personale vor fi îndeplinite la un nivel superior celui pe care l-ai fi crezut vreodată.” – Anthony Hitt.

Cum sa iti organizezi firma de constructii pentru a avea succesFirmele de constructii sunt la mare cautare mai ales in acest moment. In tara noastra se construieste foarte mult iar oamenii apeleaza la aceste firme pentru a avea parte de cele mai bune rezultate.

Daca vrei sa iti infiintezi o firma de constructii atunci trebuie sa urmezi cativa pasi foarte bine stabiliti. Ca sa iti intemeiezi firma nu este nevoie doar sa spui doar “ Vreau sa deschid o firma de constructii” trebuie sa faci mult mai mult de atat. Trebuie sa iti deschizi o companie care sa se numere printre cele mai bune firme de constructii Romania.

Etapele infiintarii unei firme de constructii

 1. Inregistarea firmei

Documentele de care ai nevoie pentru infiintarea unei firme de constructii Romania

 • O copie dupa toate actele de identitate ale asociatilor tai
 • Dovada sediului social
 • Acordul asociatiei de proprietari din imobilul in care se regaseste sediul social
 • Cererea de inregistrare in Registrul Comertului
 • Dovada verificarii si rezervarii denumirii firmei
 • Anexa de inregistrare fiscal regasita pe site-ul pentru Registrul Comertului
 • Actul constitutiv
 1. Planul de afacere

Planul de afaceri trebuie sa cuprinda activitatile desfasurate pe viitoarea firma dar si o serie de obiective clare atat pe termen scurt, mediu si lung.

Obiectul de activitate se va selecta in functie de categoriile de activitati care sunt incadrate in urmatoarele coduri CAEN:

 • 41: Constructii de cladiri;
 • 43: Lucrari speciale in domeniul constructiilor;
 • 412: Lucrari de constructii pentru cladirile rezidentiale si pentru cele nerezidentiale;
 • 421: Lucrari de constructii speciale a drumurilor dar si a cailor ferate;
 • 422: Lucrari de constructii pentru proiectele utilitare;
 • 429: Lucrari de constructii a unor proiecte ingineresti;
 • 431: Lucrari de demolare dar si lucrari de pregatire a terenului;
 • 432: Lucrari de instalatii electrice si tehnico-sanitare si alte lucrari de instalatii pentru constructii;
 • 433: Lucrari de finisare;
 • 439: Alte lucrari speciale de constructii;

Bugetul si finantarea

Tot in etapa planului de afaceri trebuie sa atingi si subiectul buget. Inerca sa determini cat mai corect sumele de bani pe care trebuie sa le ai pentru a putea sustine firma pentru cel putin un an. In cazul in care nu ai buget personal pentru a face asta, sau in care cel de care dispui nu este suficient cel mai bine este sa apelezi la niste finantatori privati sau la niste institutii de stat.  Vei ramane placut surprins sa descoperi ca poti gasi cativa finantatori care te vor ajuta sa iti pui firma pe picioare. Cu ajutorul acestora vei putea avea parte de startul pe care il doresti.

 1. Promovarea companiei si obtinerea clientilorCum sa iti organizezi firma de constructii pentru a avea succes

Promovarea firmei tale este esentiala. Investeste foarte mult atat in promovarea acesteia in mediul online cat si offline. Doar asa te vei putea numara printre cele mai bune firme de constructii Romania. Este foarte important ca afacerea ta sa aiba un site pe care sa iti prezinte serviciile oferite. Totodata este recomandat sa investesti in marketing in toate sferele ca sa poti avea parte de clientii pe care ii doresti.

Ca sa poti avea parte mai repede de succes este bine sa faci parte dintr-un catalog de firme de constructii Romania. Bursa Constructiilor Tale Romania este catalogul online pe care iti poti inscrie firma pentru a avea parte de mai multi clienti. In acest mod vei putea intra mult mai usor in legatura cu potentiali clienti care au nevoie de serviciile tale. In plus comunicarea cu acestia are loc mult mai usor. Gandeste-te ca vei putea avea acces la mult proiecte de constructii si ca tu vei decide ce proiect poti onora sau nu.

Nu uita niciodata ca toate serviciile pe care le oferi trebuie sa se bazeze pe calitate. Ori de cate ori vei oferi o lucrare de calitate si rezistenta vei primi nu doar aprecierea clientului ci si recomandarea acestuia. Lucrul asta te va ajuta sa iti cladesti un renume de incredere iar oamenii vor aprecia mai mult modul in care lucrezi.

Domeniul constructiilor este unul in care profesionalismul este cel care primeaza si ar trebuie sa faci tot ce iti sta in putina pentru a lucra ca un profesionist.

 1. Formarea unei echipei

Intr-o firma de constructii angajatii sunt esentiali. Doar cu ajutorul unor angajati profesionisti te vei putea numara printre cele mai bune firme de constructii Romania.

Implica-te personal in alegerea oamenilor care vor face parte din echipa de constructii. Doar asa vei putea avea parte de o echipa armonioasa atat din punct de vedere profesional cat si personal. Poti angaja oameni din domenii diferite astefl incat sa acoperi toata gama de servicii de la zidarit si construit pana la zugravit.

 1. Achizitionarea echipamentelor si utilajelor adecvate

Pentru lucrarile de constructii angajatii tai vor avea nevoie de echipamente dar si de utilaje adecvate. In mod sigur toti angajatii tai vor ava nevoie de:

 • Ciocan
 • Surubelnite
 • Topor
 • Pumn sau burgiu
 • Set profesional de instrumente
 • Nivel
 • Taietor de tigla
 • Puzzle

Cum sa iti organizezi firma de constructii pentru a avea succesPromovarea adecvata pentru a te numara printre cele mai bune firme de constructii Romania

Daca vrei sa ai parte de o promovare accesibila si care sa te ajute sa te clasifici printre cele mai bune firme de constructii Romania atunci trebuie sa apelezi la Bursa Constructiilor Tale Romania.

Aici vei avea parte de catalogul online care iti va ajuta compania sa fie mult mai vizibila in mediul online. In plus vei putea discuta direct cu clientii tai si le poti comunica acestora care sunt punctele tale forte si care sunt motivele pentru care ar trebui sa colaboreze cu tine.

Inscrierea pe acest catalog este destul de usoara, tot ce ai de facut este sa accesezi rubrica inscriere echipe si iti vei putea inscrie cu succes compania. Ai la dispozitie 3 tipuri de abonamente si il poti selecta pe cel mai convenabil pentru tine. Este mult mai usor decat crezi si nu iti va ocupa foarte mult timp. Mai intai de toate stabileste care este bugetul de care dispui pentru promovare si alege cel mai bun abonament pentru afacerea ta.

Alte articole recomandate:

Cat costa sa deschizi o firma de constructii

Ce coduri CAEN intra la constructii