fbpx

“Viața unui designer este o viață de luptă. Lupta împotriva urâțeniei. La fel ca un medic care luptă împotriva bolii. Pentru noi, boala vizuală este ceea ce avem în jur și ceea ce încercăm să facem este să-l vindecem cumva cu designul.” Massimo Vignelli.

Cum se construieste o mansarda si care este rolul acesteiaO mansarda este cea mai eficienta modalitate de a-ti extinde spatiul in care locuiesti. Ca sa poti avea parte de constructii de calitate trebuie sa tii cont de mai multe astecte atat inainte cat si in timpul lucrarilor.

Ce este mansarda si care este rolul acesteia

Mansarda este o incapere mai inalta care este amplasata direct sub acoperisul casei si care poate fi locuita. O mansarda are o anumita inclinatie inspre interiorul camerei, mai exact in partea de sus a peretilor si din aceasta cauza poate fi recunoscuta cu usurinta.

Mansarda iti ofera constructii de calitate pe care sa te poti baza in orice moment. Daca te-ai gandit sa iti realizezi o mansarda din lemn atunci trebuie sa stii ca aceasta va depinde de forma acoperisului si modul de aranjare al peretilor.

Constructii de calitate – proiectarea mansardei

Mansarda se poate transforma in constructii de calitate cu cea mai mare usurinta. Trebuie sa contactezi o companie specializata in domeniul constructiilor pentru a avea parte de cele mai bune rezultate. Doar o astfel de companie te va ajuta sa ai parte de o mansarda calitativa si care sa reziste in stare perfecta o perioada cat mai mare de timp.

Pasii pe care trebuie sa ii ai in vedere

Evaluarea structurii

Daca vei construi o mansarda pe o cladire deja existenta ar trebui sa evaluezi structura de rezistenta a acesteia. Casele vechi pot fi destul de problematice in aceasta privinta.

Daca in schimb ai constructii de calitate vei reusi sa ai parte de mansarda de care ai nevoie. Cu cat locuinta este mai calitativa cu atat mansarda va fi mai rezistenta.

Proiectarea mansardei

Apeleaza la un profesionist care sa te ajute cu proiectarea mansardei. In baza unui proiect realizat de un architect vei putea obtine autorizatia de constructie de la autoritatile locale.

Etape constructie mansarda

Dupa ce ai finalizat proiectul de constructie mansarda si dupa ce vei obtine autorizatia de la primarie vei putea trece la demararea lucrarilor. Va trebui sa respecti etapele mentionate mai jos daca vrei sa ai parte de constructii de calitate.

Demolarea acoperisului

Primul pas pe care il reprezinta realizarea mansardei este demolarea vechiului acoperis. In cazul in care mai pot fi salvate cateva materiale pe care sa le refolosesti ulterior poti face asta, in caz contrar este recomandat sa scapi  in intregime de vechiul acoperis si sa te bucuri de noua ta lucrare.

Realizarea structurii de rezistentaCum se construieste o mansarda si care este rolul acesteia

Structura de rezistenta a mansardei va consta in toate acele elemente care vor prelua greutatea acoperisului si o vor transmite mai departe catre stalpii si grinzile casei. Vei proceda dupa cum urmeaza:

Grinzile –  grinzile se vor monta pe tot conturul casei la o distanta cuprinsa intre 30 si 60 cm

Stalpii –  elementele verticale ale structurii se vor monta dupa care, peste ele se va putea amplasa coama centrala

Capriorii –  se vor monta capriorii pe fiecare versant al acoperisului

Montarea astereala

Astereala este invelitoarea din lemn a acoperisului si se poate realiza atat din scanduri cat si din placi de OSB. Daca vrei sa ai parte de o mansarda mai calitativa atunci este recomanda sa utilizeze OSB-ul. Acesta este mai ignifugat si va permite o protectie mai buna impotriva infiltratiilor de apa. In plus, vei vedea ca este mult mai usor de montat si ca vei avea parte de constructia mult dorita.

Finisarea acoperisului

Ultima etapa a constructiei este montarea solutiilor de finisare precum: tigla ceramica, ardezie, sindrila bituminoasa sau table. Ca sa poti face asta trebuie sa procedezi dupa cum urmeaza:

Vei monta o folie special ape ambii versanti ai acoperisului

Vei monta rigle pentru a fixa folia si pentru a crea un strat de ventilatie a acoperisului

Vei monta cu succes membrane de hidroizolatie care va oferi protectie impotriva infiltratiilor

Vei monta invelisul respectand instructiunile din fisa tehnica a materialelor.

Montarea termoizolatiei

Termoizolatia iti asigura constructii de calitate dar pentru asta trebuie sa montezi materiale termoizolante intre capriori. Cea mai utilizata solutie de termoizolare este vata bazaltica sau cea minerala

Realizarea instalatiilor

Se pot masca circuitele instalatiilor in pereti, tot in aceasta etapa se pot trasa conductele de alimentare cu apa dar si cablurile de alimentare cu energie electrica. Apeleaza la electricieni profesionisti care sa iti asigure constructii de calitate.

Montarea peretilor si tavanului

Se vor instala profilele metalice pe toata suprafata mansardei peste care ulterior vei putea fixa placile de gips carton.

Finisarea tuturor suprafetelor

In aceasta etapa va trebui sa finisezi peretii si pardoseala. Aceasta este o etapa care sa iti asigure constructii de calitate. Parchetul este o solutie perfecta pentru tine si pentu nevoile tale.

Montarea sistemelor de incalzire

Sistemul de incalzire este intotdeauna important. Trebuie sa montezi caloriferele pe perete si sa le racordezi la instalatia de apa pe care ai montat-o anterior. Cu siguranta te vei bucura de rezultatul obtinut.

Cum se construieste o mansarda si care este rolul acesteiaApeleaza la BCTR pentru a avea parte de o mansarda solida

Daca vrei sa ai parte de o constructie solida si pe care sa te poti baza trebuie sa apelezi la BCTR. Pe aceasta platforma vei gasi cele mai bune echipe de muncitori care sa iti asigure constructiile mult dorite. O mansarda nu este un produs pe care sa il poti realiza tu, ai nevoie de ajutorul mai multor persoane astfel incat sa ai parte de cele mai bune rezultate.

Mansarda este o constructie care are nevoie de toata atentia ta. Colaborarea cu o companie specializata in domeniul constructiilor nu poate decat sa iti ofere cele mai bune si cele mai optime rezultate.

BCTR este solutia oamenilor care vor sa obtina mai mult si care apeleaza intotdeauna la cei mai buni specialisti din domeniul constructiilor. Mansarda este o constuctie in care se merita sa investesti mai ales ca vorbim de o constructie de care te poti bucura intreaga viata.

Banca Constructii Tale Romania – alegerea pentru constructii sigure

Alte articole recomandate:

Casele realizate pe structura metalica – avantaje si dezavantaje

Cand ai nevoie si cand nu ai nevoie de autorizatie de constructie