fbpx

„Cand construim, trebuie sa ne gandim ca o facem pentru totdeauna.” John Ruskin.

Oamenii se straduiesc sa gaseasca cele mai bune materiale pentru construirea caselor de mii de ani. Acestia vor ca locuintele lor sa fie rezistente dar si frumoase.

Atunci cand ne decidem sa contruim o casa trebuie sa acordam o atentie majora materialelor pe care le folosim, mai ales ca acestea au o pondere de 65%  restul pana la 100% sunt reprezentate de alte cheltuieli precum manopera.

In prezent, cele mai populare materiale folosite in intreaga lume pentru constructia unei case sunt: lemnul, caramida, piatra si nu in ultimul rand betonul.

   Hai sa descoperim care sunt caracteristicile celor mai populare materiale

Lemnul

Casele realizate din lemn implica mai putine costuri si sunt rezistente la cutremur. Lemnul este un material folosit de foarte mult timp si care nu si-a pierdut nici in prezent farmecul si calitatile. Casele din lemn sunt de cele mai multe ori construite in mijlocul padurii dar asta nu este o regula, ele pot fi realizate oriunde deoarece vor arata la fel de bine.

Casele din lemn au mai multe avantaje, pe langa aspectul lor cu totul unic acestea sunt flexibile si sunt foarte sigure in caz de cutremur. In plus sunt foarte usor de compartimentat si sunt cu pana la 40% mai ieftine decat casele din caramida.

Lemnul este un produs usor de prelucrat dar acesta trebuie sa fie tratat cu solutii speciale impotriva umezelii si a daunatorilor, in plus este recomandat sa fie ferit de foc.

Caramida

Este un material folosit inca din cele mai vechi timpuri. Caramida este realizata din argila, uscata la soare. Daca este bine realizata atunci va fi foarte rezistenta. Casele din caramida  se bucura de pereti foarte uniformi.

Caramida nearsa este folosita in zonele cu clima uscata, in schimb cea arsa se foloseste mai des in regiunile mai umede.  De cele mai multe ori caramida va avea nevoie de un tratament termic pentru a deveni rezistenta la foc.

Piatra

Putem spune ca piatra este cel mai rezistent material de constructie. Aceasta nu este afectata de umezeala, de foc sau de mucegai. Piatra se foloseste in orice design deoarece poate sustine o greutate foarte mare.

In prezent pe piata vei gasi foarte multe materiale sintetice care imita perfect piatra dar care sunt mai usoare si mai ieftine. Acestea sunt preferate de constructori deoarece sunt mai usor de manevrat si iti ofera o locuinta la fel de rezistenta.

Betonul

Betonul este cel mai folosit material in constructia unei case, acesta este un material modern care este realizat din combinarea mai multor materiale precum: piatra, nisip, apa si ciment.

Materialul este usor de realizat si poate fi obtinut chiar la fata locului. Betonul a fost folosit pe scara larga inca din anul 1860.

Poti obtine mai multe informatii direct de la o echipa de constructii. Acceseaza https://bctr.ro/ si intra in legatura cu niste specialisti care iti vor oferi toate informatiile de care ai nevoie. In plus poti avea parte de o firma de constructii cu care sa iti realizezi cea mai rezistenta locuinta. Poti gasi materiale de constructii aici.