fbpx

“Cand sunt intrebat in ce cred, spun ca in arhitectura. Arhitectura este mama artelor. Imi place sa cred ca arhitectura conecteaza prezentul cu trecutul si tangibilul cu intangibilul.” Richard Meier.

Descopera mai multe informatii despre termoizolarea cu vata mineralaTermoizolarea locuintei tale se poate realiza mai usor decat te-ai astepta. Pentru asta trebuie sa apelezi la o companie care sa iti puna la dispozitie cele mai bune oferte lucrari constructii. O echipa profesionista iti va putea oferi cele mai bune rezultate.

Un material precum vata minerala iti va oferi mai mult decat o izolare termica, acesta are proprietati fonoizolante si te ajuta sa pastrezi un nivel de umiditate optim in incapere.

   Ce implica procesul de termoizolare cu vata minerala

Procesul de termoizolare implica placarea pieselor unei constructii atat la interior cat si la exterior. Toate acestea au un scop precis, acela de a crea un strat termoizolator. O companie care este specializata in acest domeniu si care iti poate pune la dispozitie oferte lucrari constructii va stii ce material se va pune in aplicare pentru acea constructie.

Calitatile pe care materialul respectiv le prezinta trebuie sa fie sincronizate cu locul in care este folosit pentru ca lucrarea sa fie una de eficienta maxima.

Beneficiile pe care vata minerala le aduce constructiei

 • Limitarea pierderilor care sunt cauzate de schimbul de energie intre mediul exterior si interiorul cladirii
 • Impiedicarea raspandirii unui incendiu datorita calitatilor ingnifuge
 • Pastrarea unui procent optim pentru umiditatea aerului din incaperi
 • Ofera foarte multe proprietati pentru limitarea zgomului exterior
 • Durata de utilizare este foarte extinsa din cauza stabilitatii materialului
 • Structura constructiei nu este incarcata excesiv cu greutate in urma procesului de termoizolare cu vata minerala

Rolul termoizolarii cu vata minerala este acela de a proteja constructia impotriva efectelor caldurii si a frigului.  Colaboreaza cu o firma care sa iti prezinte cele mai bune oferte lucrari constructii . O lucrare care sa fie executata adecvat are nevoie o echipa de specialisti care sa lucreze corect si care sa foloseasca materiale adecvate.

Cate tipuri  de vata minerala exista

Vata minerala este un produs care este disponibil in doua variante.  Principala diferenta dintre aceste tipuri de vata minerala este densitatea materialului. Acest aspect este foarte important atunci cand vrei sa realizezi lucrari de termoizolare.

Iata care sunt cele doua tipuri de vata minerala

 1. Vata minerala de sticla

Este un material care are o densitate redusa. Principala sa componenta este faptul ca este aerata. Datorita acestei caracteristici constructorii sa ofere o constructie solida si imbuntatita. Se poate monta cu usurinta in spatii care sunt greu accesibile. Productivitatea acestui tip de material este foarte buna. In plus, echipa de profesionisti poate oricand alege o alta grosime pe care sa o foloseasca in anumite spatii. Vata de sticla are un rol bine stabilit de termoizolare dar si de fonoizoalre.

Vata minerala de sticla are o densitate redusa si acesta este motivul real pentru care nu se folosesti in zonele in care umiditatea anuala este ridicata. Atunci cand se monteaza aceasta vata sunt necesare masuri de protectie a lucratorilor din cauza resturilor fine de sticla care pot fi inhalate foarte usor in timpul montajului.

 1. Vata minerala bazalticaDescopera mai multe informatii despre termoizolarea cu vata minerala

Vata minerala bazaltica este realizata dintr-o roca maruntita si compactata. Placile au o densitate foarte mare datorita aglomerarii acestei component in procesul de productie.  Aceste placi au o densitate mai mare si sunt mult mai rigide. In plus, au o rezistenta mecanica mult mai mare.

Montarea acestor placi se face rapid din cauza faptului ca acestea acopera un spatiu larg  iar debitarea lor este usoara atunci cand se folosesc ustensilele potrivite.  Vata bazaltica este permeabila la vapori si asigura un efect extraordinar la fonoizolatie.

Avantajele si dezavantajele utilizarii termoizolarii cu vata minerala

Atunci cand vrei sa ai parte de o termoizolatie reustia trebuie sa apelezi la o echipa de specialisti. Acesti iti pot face oferte lucrari constructii care sa te multumeasca pe deplin si care sa iti ofere rezultatele mult dorite.

Avantajele folosirii vatei minerale

 • Atat vata minerala de sticla cat si cea bazaltica ofera productivitate
 • Vata minerala balzatica detine o rezistenta termica mult mai buna
 • Vata minerala de sticla cat si cea bazaltica au calitati fonoizolatoare
 • Vata minerala de sticla are o impermeabilitate mult mai buna
 • Vata bazaltica are o rezistenta mecanica mult mai buna
 • Rezistenta la foc este calitativa in ambele tipuri de vata minerala
 • Ambele tipuri de vata minerala sunt clasificate ca fiind materiale necancerigene

Dezavantajele utilizarii vatei minerale

 • Ambele materiale au nevoie de precautii speciale
 • Daca nu sunt protejate corespunzator ambele produse pot fi tinta daunatorilor
 • In cazul umiditatii excesive si prelungite pot aparea probleme reale in privinta dezvoltarii unor microorganisme
 • Este necesara atentia la montaj si folosirea unor materiale suplimentare pentru sustinerea panourilor dar si pentru acoperirea rosturilor

Este recomandata consultarea unui specialist care sa iti ofere cele mai bune solutii. Acesta poate aprecia destul de usor care vor fi cantitatile utilizate de material si care sunt cele mai bune solutii pentru cladirea ta.

Care este costul pentru o izolare cu vata minerala

Costul pentru o izolare cu vata minerala poate diferi de la o companie la alta. Ca sa poti avea parte de cele mai bune costuri trebuie sa apelezi la BCTR. Aceasta platforma ta va pune direct in legatura cu anumite companii care sa iti puna la dispozitie oferte lucrari constructii de cea mai buna calitate.

Costul este de cele mai multe ori influentat de: suprafata in metri patrati pentru care se solicita lucrarea de termoizolare, cat material este folosit, cantitatea materialelor auxiliare, protectia fizica a personalului dar si multe altele.

Descopera mai multe informatii despre termoizolarea cu vata mineralaPe BCTR vei gasi cele mai bune oferte lucrari constructii

Daca vrei sa ai parte de cele mai bune oferte lucrari constructii atunci BCTR este solutia ideala pentru tine. Doar aici vei gasi cele mai bune companii pentru nevoile tale. O firma de contructii este cea mai in masura sa iti ofere rezultatele pe care le doresti.

O lucrare de termoizolare este un proces care are nevoie de atingerea fina a unui specialist. Cu siguranta vei avea parte de cele mai bune rezultate daca vei apela la cea mai buna companie prezenta pe piata.

             Banca Constructiilor Tale Romania – calitate mai presus de orice

Alte articole recomandate:

Cat costa si ce implica o autorizatie de constructie

Informatiile cele mai importante despre o casa la calcan