fbpx

“Ornamentatia a fost, este si va fi policroma. Natura nu ni se arata intr-un obiect monocrom, total uniform in privinta culorii – nici in vegetatie, nici in geologie, nici in topografie, nici in regatul animalelor. Intotdeuna contrastul coloristic este mai mult sau mai putin vivace, si pentru acest motiv trebuie sa coloram total sau in parte fiecare element arhitectural.” Antoni Gaudí.

Descopera materialele rezistente la foc necesare in constructia casei taleNu poate avea nimeni siguranta impotriva incendiilor. Din acest motiv, atunci cand cauti firme de constructii Romania trebuie sa stii cu cine sa colaborezi. Ai nevoie de o companie care sa aiba experienta in domeniul constructiilor si care sa te ajute sa ai parte de o locuinta rezistenta.

Intotdeauna combustibilul este cel care provoaca si care agraveaza incendiul. Atat durata cat si temperatura focului sunt cele care decid marimea daunelor. Materialele care fac parte din constructie trebuie sa fie incombustible si sa nu produca un fum intens.

 Firme de constructii Romania care te ajuta sa ai materiale rezistente la foc

  1. Piatra

Piatra este un material de contructii cu o rezistenta mare la foc. Aceasta rezista la foc pana la 1300 – 1500 grade Celsius dupa care incepe sa se topeasca sau sa se sparga. Cu toate astea, utilizarea pietrei intr-o constructie ar trebui sa se limiteze la minimum.  Asa cum stim este un material rezistent la foc dar aceasta nu poate rezista la racirea brusca si se rupe in bucati.

Granitul spre exemplu se sfarama in nisip sau se fisureaza atunci cand este supus unei calduri excesive. Piatra naturala este foarte frumoasa dar este si  extrem de rezistenta si de versatila. Onix, marmura, granit, ardezie, travertin, quartit si sandstone sunt pietre naturale care nu sunt inflamabile.

  1. Caramida

Cele mai bune firme de constructii Romania iti vor spune ca produsele cele mai rezistente la foc sunt caramizile de prima clasa. Acestea pot rezista la expunerea la foc o perioada foarte mare de timp. Acestea sunt conducatori slabi de caldura si pot rezista cu brio la temperaturi ridicate de pana la 1300 de grade Celsius si asta fara a produce efecte grave. Ca sa poti avea parte de constructii de calitate atunci trebuie sa te folosesti de caramizi deoarece au o rezistenta incredibila la foc.

Punctul lor de topire este de aproximativ 2800 de grade Celsius. In plus gradul de rezistenta la foc a acestor caramizi depinde de mai multi factori precum: marimea caramizilor, compozitia argilei din caramida dar si metoda de constructie.

Caramida s-a dovedit a fi cel mai potrivit material de constructii pentru a proteja structurile locuintei impotriva incediului.

  1. Otelul

Cu toate ca otelul este un material incombustibil acesta are rezistenta in fata focului. La aproximativ 600 de grade Celsius, rezistenta otelului este redusa la o treime din valoarea sa la temperaturi normale.  Odata cu cresterea temperaturii, otelul se inmoaie si acesta are de suferit.

Poti folosi otelul in constructia casei tale daca iti doresti sa ai parte de o locuinta stabila si rezistenta.

  1. Fier forjat si fontaDescopera materialele rezistente la foc necesare in constructia casei tale

Fierul forjat se comporta foarte bine atunci cand este supus la foc. Cu toate ca acesta are o elasticitate mica si rezistenta sa la acoperire in compresiune si tensiune este mica in comparatie cu otelul.

Fonta este si ea un material bun care rezista in fata focului. Daca vei apela la cele mai bune firme de constructii Romania atunci vei afla ca acesta se contracta si se rupe in bucati la racirea brusca. Fonta se topeste la aproximativ 1100 de grade Celsius sau la 1500 de grade Celsius. Daca constructia ta are parte de fier turnat atunci acesta va trebui sa fie protejat de caramizi dar si de beton. Vei putea avea parte de constructii sigure si rezistente chiar si in fata focului daca vei apela la niste profesionisti.

Aluminiul este un alt produs pe care il poti utiliza cu succes. Acesta are o greutate usoara si punctul sau de topire este de aproximativ 660 grade Celsius. Il poti folosi in cazul in care vrei sa ai parte de o constructie rezistenta in fata focului dar asta inseamna ca va trebui sa il insotesti de multe alte materiale cu aceleasi proprietati.

  1. Betonul

Betonul este un material pe care te poti baza in caz de incendiu. Acesta nu are un punct exact de topire deoarece gradul real de rezistenta in fata focului este dat de densitatea acestuia. O structura din beton armat poate rezista cu succes la temperaturi de pana la 1000 de grade Celsius timp de o ora. Marile firme de constructii Romania afirma ca betonul obisnuit se deshidrateaza si are fisuri de contractie atunci cand este expus la foc.

  1. Sticla

Sticla este si ea un material foarte bun care este rezistent la foc. Aceasta sufera o modificare neglijabila a volumului in timpul expansiunii sau a contractiei. In plus mai trebuie sa stii ca sticla se topeste la aproximativ 1400 de grade Celsius si pana la 1600 de grade Celsius. Bineinteles ca schimbarile bruste de temperatura vor duce la fracturi sau la fisuri.

Sticla armata are un punct de topire ridicat si este folosita in fabricarea usilor sau a ferestrelor.

  1. Cimentul de azbest

Cimentul de azbest este un material rezistent la foc care este format prin combinarea mineralului fibros cu cimentul. In plus acesta are o rezistenta mare la foc iar punctul sau de topire este de aproximativ 871 de grade Celsius. Produsele realizate din ciment de azbest sunt utilizate pe scara larga pentru contructii rezistente la foc.  In plus acesta are o rezistenta foarte mare la fisurare, la umflare sau la dezintegrare atunci cand este supus focului.

Descopera materialele rezistente la foc necesare in constructia casei taleBCTR iti ofera toate informatiile necesare despre constructii

Ori de cate ori esti in cautare de firme de constructii Romania care sa se ridice la inaltimea asteptarilor, trebuie sa apelezi la Bursa Constructiilor Tale Romania. Aici vei gasi un portofoliu bogat de clienti care se vor ridica la inaltimea asteptarilor tale. Vei vedea cat de mult conteaza sa ai parte de colaborari fructuoase de pe urma carora vei obtine rezultatele mult dorite.

O constructie trebuie sa fie realizata in mod calitativ, sa fie rezistenta in fata intemperiilor si sa dea dovada de stabilitate. Ai nevoie de o constructie pe care sa te poti baza indiferent de ceea ce se petrece in jurul tau.

                                                 Banca Constructii Tale Romania – alegerea pentru constructii sigure

Alte articole recomandate:

Masuri de siguranta pe santier

 

Care este rolul devizelor in constructii