fbpx

“Nu trebuie sa ne uitam la frumusetea unei cladiri; constructia fundatiei va trece prin proba timpului.”
David Allan Coe

Vrei sa ai parte de o constructie solida, de care sa te bucuri o perioada cat mai mult de timp? Atunci este cazul sa te documentezi. Realizarea unei constructii este un proces anevoios pe care este recomandat sa il studiezi inainte de a trece la treaba.

    Documentatia necesara in realizarea unei constructii

  1. Stabilirea terenului pe care urmeaza sa realizezi acea constructie

Ca un teren sa poata fi folosit in scopul construirii trebuie sa indeplineasca mai multe conditii,  precum : sa fie in intravilanul localitatii, sa se afle in circuitul agricol, sa aiba o cale de acces auto si pietonala, sa aiba asigurate utilitatile, sa se incadreze intr-o zona care sa permita functiunea ce se da constructiei si nu in ultimul rand sa aiba forma si dimeniunile care sunt specificate in reglementarile urbanistice locale.

  1. Depunerea cererii pentru certificatul de urbanism la administratia locala

Asa cum stii ca sa poti construi ceva pe terenul pe care il detii ai nevoie de un certificat de urbanism la administratia locala. Ca sa poti primi acel certificat trebuie sa depui la primarie urmatoarele: cerere-tip pentru emiterea certificatului de urbanism completa care sa contina toate elementele de identificare si pe care sa fie precizat scopul solicitarii actului, plan de situatie elaborat pe suport topografic , extrasul de Carte funciara pentru imobilele proprietate privata si nu in ultimul rand documentul de plata a taxei de eliberare a certificatului de urbanism. Daca vei respecta toti acesti pasi vei avea parte de documentul necesar.

  1. Proiectul prin care se autorizeaza executarea lucrarilor de construire

Ca sa poti obtine autorizatia de construire nu trebuie sa depui un intreg proiect tehnic ci doar proiectul pentru autorizarea executarii lucrarilor de construire care se constituie din parti ale proiectului tehnic. Aceasta autorizatie de poate solicita la institutul de proiectare.

  1. Avizele si acordurile de amplasament

Cu siguranta stii ce sunt avizele de amplasament. Ei bine, acestea reprezinta raspunsul scris al operatorului de retea, mai exact de apa, de gaz sau de canalizare. Mai trebuie sa stii ca acestea se elibereaza doar de catre institutii specializate si poti avea siguranta ca sunt mentionate in certificatul de urbanism.

  1. Autorizatia de construire

Putem spune ca autorizatia de construire este cel mai important document din procesul de avizare si autorizare.  Aceasta se poate da atat pentru construirea propriu-zisa cat si pentru bransamentele la retelele de utilitati.

Ce este aceasta autorizatie de construire? Ei bine, este un act prin care autoritatea publica locala avizeaza proiectul propus si prin care certifica dreptul de incepere a lucrarii pe care tu o doresti. Aceasta autorizare o poti solicita de la primaria locala.

  1. Executia constructiei

In momentul in care ajungi in aceasta etapa trebuie sa apelezi la o firma de constructii care sa te ajute sa ai parte de cea mai rezistenta constructie.  Atunci cand alegi sa colaborezi cu o echipa de meseriasi trebuie sa se intocmeasca cartea tehnica a constructiei prin grija dirigintelui de santier.

Apeleaza cu incredere la BCTR si vei avea parte de contructia pe care o doresti. In plus aici vei gasi cele mai bune echipe de meseriasi.