fbpx

“Arhitectii nu pot forta oameni sa se conecteze, ei pot doar sa proiecteze punctele de intalnire, sa inlature barierele si sa faca locurile de intalnire utile si atractive.” Denise Scott Brown

Iata care sunt avantajele si dezavantajele acoperisurilor metaliceAcoperisurile metalice sunt foarte populare. Ori de cate ori vedem constructii civile acestea au parte de acoperisuri metalice. Acoperisurile metalice pot fi fabricate din diferite materiale precum: tigla din beton sau argila, sindrila de bitum, sindrila de lemn, panou metalic, stuf si multe altele.

Caracteristicile acoperisurilor metalice

Acoperisurile metalice sunt realizate dintr-un material de acoperis profilat sub presiune la rece. Baza acestuia este alcatuita din table la otel laminate la rece cu adaos de cupru si aluminiu. Partea superioara a foii este acoperita cu un stat protector de polimer. Otelul laminat la rece este mult mai durabil decat otelul laminat la cald. Statul de polimer protejeaza foaia de coroziune si contribuie la retinerea culorii.

Acoperisurile metalice se pot utiliza cu incredere pe constructii civile si le ofera cele mai bune rezultate atat estetice cat si functionale.

Primele coli de gresie au fost produse in anii 80 ai secolului XX de care compania finlandeza Rannila nu aveau toate caracteristicile placilor metalice moderne. In Rusia, metalul a aparut cu mai putin de 30 de ani in urma. Tehnologia a fost imbunatatita in mod repetat si a aparut astfel productia proprie.

Cea mai frecventa utilizare a placilor metalice este pentru acoperirea constructiilor civile.  Camera care este invelita este podul, care nu este locuit de cele mai multe ori.

Avantajele acoperisurilor metalice

Acoperisurile metalice sunt usoare

Acoperisurile metalice se pot folosi pe orice constructii civile si ofera siguranta. Acestea reduc foarte mult riscurile daunelor si pericolul miscarilor structural. In plus, acoperisurile metalice au o greutate mai mica si pot cantari intre 5 si 6 kilograme pe metru patrat comparative cu 35 sau 45 de kg pe metru patrat pentru tigla sau beton.

Acoperisurile metalice sunt usor de instalat

Materialele care sunt necesare pentru realizarea unii acoperis metalic sunt disponibile in placi de dimensiuni mici. Acestea sunt usor de manevrat si de instalat iar pretul total al manoperei va fi implicit mai mic.

Acoperisurile metalice sunt eficiente energetic

Investitiile intr-un acoperis metalic amortizeaza prin economiile lunare realizate cu facturile de racire sau cele de incalzire. Studiile realizate de-a lungul timpului au demonstrat ca acoperisurile metalice dimineaza consumul de caldura cu 10-25%.

Acoperisurile metalice sunt durabileIata care sunt avantajele si dezavantajele acoperisurilor metalice

Acoperisurile metalice sunt foarte sigure atunci cand sunt pozitionate pe constructii civile. Acestea pot rezista intre 40 si 70 de ani in functie de materialul din care sunt confectionate. Studiile realizate de-a lungul timpului au demonstrat ca 26% dintre proprietarii de locuinte au declarat ca durabilitatea este principalul motiv pentru care au investit intr-un acoperis metalic.

Acoperisurile metalice sunt ecologice

Acoperisurile metalice sunt consideratie o alternativa perfecta pentru a avea parte de constructii de calitate. Acestea sunt 100% reciclabile si se pot adapta cu succes la orice constructii civile.

Costurile de intretinere sunt minime

Acoperisurile metalica nu au nevoie de intretinere asa cum se intampla in cazul altor materiale. Acestea nu se vor rupe, sfarama sau sparge. Se vor mentine in stare perfecta chiar si in conditii meteo nefavorabile.

Acoperisurile metalice sunt estetice

Acoperisurile metalice se pot gasi in foarte multe culori sau nuante persoanlizate. Otelul si aluminiul sunt cele mai populare metale care sunt utilizate, acestea sunt alese deoarece sustin foarte bine vopseaua. Sunt estetice si vor oferi constructii civile cu o calitate iesita din comun. Vor reusi sa cresca valoarea unui imobil.

Acoperisurile metalice sunt rezistente la foc

Datorita materialelor din care sunt realizate acoperisurile metalice rezista foarte bine la foc. Marea majoritate a acoperisurilor din metal sunt incadrate in clasa de foc A, aceasta este si cea mai buna iar asta poate fi un avantaj major pentru constructiile civile aflate in zonele predispuse la incendii.

Acoperisurile metalice sunt impermeabile

Acoperisurile metalice fac fata mult mai bine in fata ploilor sau a zapezilor. Aceste sunt impenetrabile din cauza modului in care panourile si tiglele sunt realizate. In plus, acestea se incalzesc destul de repede de la soare si topesc zapada mult mai eficient.

Dezavantajele acoperisurilor metalice

Implica o investitie maire

Acesta este cel mai mare dezavantaj a acoperisurilor metalice, costurile sunt mai mari decat in cazul celorlalte tipuri de acoperisuri. Din acest motiv investitia unui acoperis metalic are sens doar daca beneficiarul doreste sa se bucure de acea constructie.

Ai nevoie de o companie specializata

Materialele unui acoperis metalic sunt scumpe si nu se merita sa risti ca in timpul constructiei sa deteriorezi vreo piesa. Din acest motiv este recomandat sa colaborezi cu cele mai bune companii din domeniul constructiilor care sa iti ofere cele mai bune rezultate. Trebuie sa stii exact ce ai de facut si trebuie sa dispui de cea mai buna companie care sa iti asigure o constructie solida si rezistenta.

Sunt mai zgomotoase

Acoperisurile metalice au un alt dezavantaj, acestea nu pot diminua zgomotul ploii. Acest lucru se poate remedia prin instalarea uneo izolatii fonice adecvate care poate insemna o cheltuiala in plus.
Se dilata si se contracta

Panourile mari au tendinta de a se dilate si contracta in functie de temperatura mediului. Sistemele moderne de acoperisuri din table sunt dotate cu sisteme de prindere astfel incat sa tii cont de acest fenomen si previn miscarea.

Iata care sunt avantajele si dezavantajele acoperisurilor metaliceApeleaza cu incredere la BCTR pentru acoperisuri metalica sigure

Daca vrei sa ai parte de constructii civile sigure si pe care sa te poti baza o perioada cat mai mare de timp trebuie sa apelezi la BCTR. Aici vei gasi cei mai buni specialisti care sunt in masura sa iti ofere rezultatele mult dorite.

Acoperisul este foarte important indiferent de tipul de constructie pe care dorim sa il realizam. Cu cat investim mai mult in acoperisul nostru, cu atat ne vom bucura de acesta o perioada cat mai mare de timp. Acoperisul metalic este in mod sigur o alegere perfecta pentru toate acele persone care vor o locuinta de care sa se bucure o perioada cat mai mare de timp. Acesta trebuie sa fie realizat cu cele mai bune materiale astfel incat sa ai parte de o locuinta perfecta.

Banca Constructii Tale Romania – alegerea pentru constructii sigure

Alte articole recomandate:

Cum poate fi utilizata piatra naturala in amenajarile interioare

 

Cum poti avea o casa eficienta din punct de vedere energetic