fbpx

“Padurile au fost primele temple ale lui Dumnezeu si in paduri oamenii au avut prima lor idee despre arhitectura.” James C. Snyder

Iata care sunt cele mai populare tipuri de pardoseli pentru dormitor. Avantaje si dezavantajeVrei sa ai parte de constructii de calitate? Pardoselile sunt foarte importante, acestea iti vor asigura confortul pe care il doresti. Dormitorul este o camera importanta si pardoseala aici este absolut importanta.

Exista mai multe criterrii de care te poti folosi atunci cand alegi un material  pentru pardoseala dormitorului. Unele dintre acestea pot fi destul de evidente, precum: senzatia pardoselii sau aspectul estetic al acesteia.

Mai exista si cateva probleme de ingirjire si de intretinere dar si de longevitate pe care trebuie sa le iei in considerare. Fiecare material de pardoseala are atat avantaje cat si dezavantaje si in cele de mai jos vei vedea care sunt acestea.

  Pardoselile pentru dormitor care iti ofera constructii de calitate

Mocheta

Mocheta este cea mai populara alegere pentru o pardoseala de calitate. Aceasta ofera o senzatie de moale si de caldura si este foarte avantajoasa mai ales ca de cele mai multe ori stam in picioarele goale in aceasta camera.

In diminetile reci de iarna te vei bucura de o camera mult mai calda. Mocheta este cea mai populara alegere pentru un dormitor.

  1. Avantaje

Izolatie termica

Este calitativa si poate oferi o buna izolare impotriva pierderilor de caldura. In plus, asigura o atmosfera calda in dormitor.

Izolatie fonica

In camera in care dormi, mocheta poate sa absoarbe zgomotele si poate mentine dormitorul mai linistit. Mocheta este cu siguranta cel mai bun tip de pardoseala.

Economica

Pretul este un alt factor favorabil. In ultimele decenii pretul acestui produs a devenit mult mai mic. Daca totusi vrei sa ai parte de un produs mai calitativ ar trebui sa incerci mocheta din lana.

Suprafata amortizata

Aceasta este o problema de siguranta in dormitoarele folosite de copii sau de adulti. Daca cel mic cade pe mocheta nu va avea vatamari asa cum s-ar intampla daca ai fi avut o pardoseala din lemn.

  1. Dezavantaje

Nu este reciclabila

Materialele sintetice care sunt utilizate la fabricarea mochetelor sunt de cele mai multe ori destinate depozitelor de deseuri.

Dificil de intretinut

Mochetele sunt dificil de intretinut deoarece petele lichide se pot adanci in mocheta si pot ramane permanente. Mocheta tinde sa atraga praful dar si organismele microscopic care pot compromite calitatea aerului in dormitor.

Atrage alergeni

Mochetele pot capta polen si alte particule care pot provoca alergii.  Mocheta este o alegere buna pentru dormitoarele persoanelor care sufera de alergii.

Parchetul din lemn masiv

Parchetul din lemn masiv asigura constructii de caliatte. Acesta este considerat unul dintre cele mai bune materiale pentru pardoseli.

Avantaje

Suprafata atractiva

Lemnul de esenta tare iti va oferi o frumusete naturala in dormitor. Aspectul final va varia in functie de tipul lemnului dar si de finisajele pe care le alei.

Este mai cald decat gresia si piatraIata care sunt cele mai populare tipuri de pardoseli pentru dormitor. Avantaje si dezavantaje

Parchetul  nu este atat de moale precum mocheta dar este mult mai calitativ. Lemnul tare poate fi combinat cu succes cu covoare pentru a face pardoseala mai amenajabila.

Este un material durabil

Daca parchetul este ingrijit corespunzator atunci acesta va rezista o buna perioada de timp. Este foarte putin probabil sa inlocuiesti acest tip de pardoseala, poate doar din motive estetice.

Dezavantaje

Are o intretinere mai dificila

Pardoselile din lemn de esenta tare pot fi destul de rezistente la pete si la daune dar atunci cand apare o dauna destul de serioasa poate fi destul de greu de reparat.

Nu izoleaza si este destul de zgomotoasa.

Pardoseli din pluta

Pardoselile din pluta naturala devin tot mai populare pentru dormitoare. Acestea ofera constructii de calitate si asigura o izolare fonica perfecta, in acelasi timp contribuie si la mentinerea caldurii si a aerului conditionat.

Avantaje

Este moale

Pardoselile din pluta sunt confortabile. Acestea alaturi de machete sunt cele mai buna pardoseli in cazul in care vrei sa ai parte de constructii de calitate. In plus, daca se intampla ca cineva sa cada pe ea sunt destul de confortabile si nu provoaca rani.

Se mentine calda

Pluta este un material care tine mai cald decat lemnul tare si iti ofera caldura de care ai nevoie pe timpul verii.

Ofera o buna izolare

Pluta este umpluta cu foarte multe bule de aer minuscule care ofera o izolare temica si o izolare fonica perfecta din toate punctele de vedere.

Se poate intretine usor

Pardoseala din pluta nu este deloc complicata si se poate intretine foarte usor. Materialulin sine este imun la pete si asta

Dezavantaje

Se zgarie usor

Pardoselile din pluta se zgarie cu usurinta mai ales de animalele de companies au de picioarele de mobilier. In plus, acestea se mai zgarie si de tocurile inalte.

Are o durata de viata mai mica

Pluta ar trebui sa fie inlocuita periodic. Daca totusi este ingrijita asa cum este recomandat o pardoseala din pluta poate sa dureze 25 de ani.

Pardoseli din vinil

Pardoseala din vinil este versatile pentru dormitoare. Aceatsa nu este o pardoseala rezervata doar bailor si bucatariilor se poate folosita cu incredere si in dormitor.

Avantaje

Sunt impermeabile

Din aceasta cauza pardoselile din vinil sunt potrivite in bai si in bucatarii. In plus, acestea sunt foarte usor de curatat.

Se intretin usor

Curatarea acestor tipuri de pardoseli este foarte usoara, totul se poate realiza cu usurinta doar prin maturare si spalare ocazionala.

Dezavantaje

Nu sunt o alegere verde

Cel mai mare defect al vinilului este ca este rau pentru mediul inconjurator.

Nu sunt reciclabile

Atunci cand o pardoseala din vinil nu mai poate fi utilizata si este indepartata aceasta ajunge cel mai probabil la un depozit de gunoi. Materialele sale sintetice vor dura foarte mult timp pana sa se descompuna.

Iata care sunt cele mai populare tipuri de pardoseli pentru dormitor. Avantaje si dezavantajeBCTR te ajuta sa ai constructii de calitate

Cu ajutorul platformei BCTR vei reusi sa faci cele mai bune alegeri pentru casa ta. Atunci cand vrei sa colaborezi cu o companie serioasa care sa iti ofere cele mai bune rezultate poti face aceasta selectie de pe o platforma calitativa. Vei avea parte de constructii de calitate doar cu ajutorul unor specialisti.

Banca Constructii Tale Romania – alegerea pentru constructii sigure

Alte articole recomandate:

Iata ce implica constructia unei case din lemn

 

Elementele de amenajari interioare din 2021 pe care trebuie sa le stii