fbpx

“Arhitectul care proiecteaza cu adevarat pentru o fiinta umana trebuie sa stie cu mult mai mult decat cele cinci canoane ale lui Vitruvius.” Richard Neutra

Iata care sunt etapele constructiei unei caseCa sa poti avea parte de constructii de calitate trebuie sa colaborezi din timp cu o companie specializata in constructia caselor. Aceasta echipa este cea mai in masura sa iti indrume pasii si sa te ajute sa ai parte de o constructie solida si care sa corespunda in totalitate cu dorintele tale. Din punct de vedere al documentatiei o casa incepe cu obtinerea certificatului de urbanism si se finalizeaza cu procesul-verbal de receptie a lucrarilor care este urmat de intabulare.

Vrei constructii de calitate? Iata care sunt etapele de realizare a acestora

Ca sa iti poti construi casa de care ai nevoie sa parcurgi mai multe etape. Cu toate astea, mai intai de toate trebuie sa se verifice terenul pe care casa va fi construita.  Astfel vei avea siguranta ca terenul pe care vei construi va fi unul sigur si calitativ iar constructia ta va fi una sigura care va rezista in timp.

Incepe prin a solicita certificatul de urbanism pentru a verifica regimul juridic, economic si tehnic al cladirii. Mai trebuie sa obtii si avizele necesare care vor trebui sa insoteasca cererea pentru autorizatia de construire dar si planurile casei.

Realizarea proiectului de constructie

Proiectul de constructie este cea mai imporanta etapa a lucrarilor propriu-zise. Atunci cand se va proiecta constructia  propriu zisa vei avea ocazia alaturi de arhitecti sa trasezi designul si functionalitatea cladirii la care visezi.

Planurile casei fac parte din documentatia care se depune pentru avizul de construire. Proiectul de constructie al unei case cuprinde proiecte arhitecturale, de rezistenta dar si de instalatii. Acesta mai trebuie sa cuprinda si planuri specifice ale cladirii si de amplasament.

Obtinerea autorizatiilor si avizului de constructie

Toate lucrarile incep dupa ce se obtine autorizatia de construire. Primul pas este acela de a obtine certificatul de urbanism care face parte din dosarul pentru autorizare.

Autorizatia de construire trebuie sa se elibereze pentru lucrari de constructie de orice fel extindere, consolidare dar si repararea constructiiilor.  In certificatul de urbanism sunt cuprinse avizele necesare emise de autoritatile de stat. Dosarul pentru obtinerea autorizatiei de construire trebuie sa fie depus insotit de o cerere tip, extras de carte cadastrala, toate avizele specifice potrivit CU, proiectele constructiei, schite de amplasament dar si dovada achitarii taxei pentru autorizatia de construire.

Acest document se elibereaza in 30 de zile de serviciul de urbanism al primariei.

Certificatul de urbanismIata care sunt etapele constructiei unei case

Certificatul de urbanism este un document care este emis de primaria locala si ofera informatii cuprinzatoare despre regimul juridic, economic si tehnic al imobilului sau a terenului.

Care sunt documentele necesare pentru a obtine certificatul de urbanism

  • Cerere tip
  • Planuri cadastrale
  • Copie a dovezii de achitare a taxei

Etapele de constructie a casei

Ca sa poti avea parte de constructii de calitate trebuie sa urmezi mai multe etape. O locuinta trebuie sa fie realizata inca de la inceput in mod perfect. Turnarea fundatiei este prima etapa si este temelia oricarei case. In aceasta etapa sunt ridicate zidurile si structura casei. Practic se va realiza parterul, etajul si mansarda in functie de proiect. Dupa care se va realiza sarpanta si putem spune ca intreaga constructie este ridicata.

Urmatorul pas este tencuirea zidariei exterioare si interioare, se vor pune gamurile, usa de la intrare, acoperisul, reteaua electrica si bineinteles sanitara de baza. In acest moment casa va fi la gri.

Detaliile, finisajele, instalatiile electrice dar si cele termice trebuie sa se realizeze pentru ca tu sa ai parte de constructii de calitate. Racordarea la utiliati este foarte importanta pentru o casa.

Turnarea hundatiei si realizarea hidroizolatie de la nivelul fundatiei

Turnarea fundatiei este o etapa importanta dar nu trebuie sa uitam ca locuinta trebuie sa fie deliminata prin balize si sa se traseze amprenta casei.

Urmatorul pas este efecturarea sapaturilor prin excavare pana la adancimea optima. Adancimea minima este de 1,2m dar este recomandat sa se stabileasca care este cota de adancime potrivita pentru tipul respectiv de sol.

Dupa toate astea, urmeaza turnarea betonului pentru indreptarea solului, fixarea stalpilor de sustinere dar si pentru amplasarea distantierelor din beton.

Cofrarea si armarea socului se va realiza conform proiectului. Betonul este lasat sa se usuce cateva zile dupa care urmeaza decofrarea, armarea fundatiei si turnarea placii.

Montarea acoperisului

Atunci cand se ajunge in aceasta etapa trebuie sa se aleaga materialul potrivit pentru acoperis.  Trebuie sa se tina cont de alegerea materialului potrivit pentru acoperis si se va tine cont de durata de viata a materialului. Ca sa poti avea parte de constructii de calitate trebuie sa alegi un material perfect.

Tigla ceramica este un material care are o durata mare de viata si care poate fi destul de greu de montat. Tigla de tabla este mult mai ieftina si mai usoara.  Cu toate ca table este o varianta mai ieftina dar si mai slab izolatoare.

Montarea instalatiei electrice si sanitare

Instalatiile electrice se pot monta cu succes prin perete, inainte de zidirea tencuielii de interior. Instalatia electrica nu trebuie sa fie amplasata in vecinatatea instalatiei sanitare sau de gaze.

Instalatiile sanitare sunt foarte importante si trebuie sa se respecte in totalitate proiectul initial. Canalizarea trebuie sa fie realizata in functie de dimensiunea tubului de scurgere si cat mai dreapta.

Finisarea interioara si exterioara a casei

Finisajele de baza costau in lucrari de tencuire, gletuire si vopsire cu lavabila.  Mai intai de toate se va realzia finisajele de afara , dupa care se va continua cu cele din interior. Abia dupa aceasta etapa complexa, casa poate fi locuita.

Iata care sunt etapele constructiei unei caseApeleaza la BCTR pentru a angaja cea mai buna companie

Daca vrei sa ai parte de cele mai bune rezultate atunci trebuie sa apelezi la BCTR. Doar aici vei gasi o echipa pregatita sa iti ofere constructii de calitate. Ai nevoie de oameni atenti pregatiti care sa iti ofere rezultatele pe care le doresti si care mai mult de atat sa te ajute sa realizezi cele mai bune constructii. Cu cat echipa de specialisti cu care colaborezi este mai pregatita cu atat vei avea parte de constructii mai solide.

Banca Constructiilor Tale Romania – calitate mai presus de orice

Alte articole recomandate:

Iata care sunt cele mai populare tipuri de pardoseli pentru dormitor. Avantaje si dezavantaje

Ce trebuie sa stii despre renovarea locuintei