fbpx

 

“Poti sa dai deoparte o carte proasta; poti evita sa asculti muzica proasta; dar nu poti sa treci cu vederea uratul bloc turn de vizavi de casa ta.” Renzo Piano

Informatii utile despre casele realizate din caramidaCasele din caramida reprezinta constructii de calitate. In acest articol vei descoperi cat de importante sunt constructiile din caramida si ce poti face pentru a avea parte de o locuinta sigura si calitativa.

Casele din caramida sunt constructii de calitate

In cadrul acestui articol vei descoperi care sunt principalele caracteristici ale caselor din caramida si ce fel de materiale se pot utiliza. Vei vedea cat de rezistente pot fi acestea si care sunt documentele necesare pentru demararea constructiei din caramida.

Avantajele oferite de casele din caramida

Durata de viata a caselor din caramida este destul de mare. In plus, costurile cu privire la mentenanta sunt destul de reduse. Daca vrei sa ai parte de o constructie de calitate, o casa din caramida poate rezista mai mult de 150 de ani.

Ce implica procesul de constructie a unei case din caramida

Realizarea unei case din caramida este un process relativ dificil si implica foarte multe interventii. Daca vei executa corect toate aceste etape vei avea parte de o casa rezistenta pe termen lung si de o investitie pe masura.

Ca sa poti intelegi mai bine ce presupune procesul de constructie a unei case din caramida trebuie sa stii care sunt etapele pe care trebuie sa le parcurgi.

  1. Proiectul de constructie

Poti avea parte de constructii de calitate daca vei apela la o echipa de specialisti. Proiectul de constructii trebuie sa fie realizat de o echipa de arhitecti. In baza acestui proiect vei putea obtine toate avizele si autorizatiile necesare.

  1. Fundatia

Primul pas pentru a avea parte de o constructie de calitate este realizarea unei fundatii perfecte din toate punctele de vedere. In primul rand se vor realiza sapaturi dupa care se va trece la turnarea betonului armat.

Fundatia trebuie sa fie una solida deoarece o casa din caramida este destul de grea. Stabilitatea acesteia va fi asigurata daca se respecta in totalitate raportul de fier si de beton recomandat de proiectant.

  1. Structura de rezistenta

Structura de rezistenta a caselor din caramida este data de stalpii si grinzile de sustinere care trebuie sa fie realizate din beton armant. Structura de rezistenta a casei trebuie sa preia presiunea materialelor si de a o transfera catre fundatie.

  1. Zidurile

Zidurile din caramida se ridica foarte usor si presupun amplasarea caramizilor una peste cealalta si fixarea acestora cu ajutorul unui mortat. In acest pas mai trebuie sa fie urmarita si verticalitatea zidului deoarece cea mai mica abatere poate avea efecte devastatoare.

  1. SarpantaInformatii utile despre casele realizate din caramida

Sarpanta acoperisului se realizeaza de cele mai multe ori din lemn. Aceasta este structura de rezistenta a acoperisului si este cea care preia greutatea materialelor pentru a o transfera catre structura de rezistenta a cladirii.

  1. Izolatiile

Un alt pas este aplicarea sistemelor de izolatie, mai exact una termica, fonica si hidroizolatie. Exteriorul este placat cu polistiren expandat iar in pod trebuie sa se monteze vata minerala pentru a se reduce transferul termic.

  1. Instalatiile

La interior se vor realiza toate traseele pentru curentul electric dar si cele pentru alimentare cu apa si cele de scurgere. Pentru toate asta se vor trasa canale direct prin ziduri pentru a se masca circuitele in perete.

  1. Finisajele

Finisalejele sunt incadrate in ultima etapa. La exterior se va aplica tencuiala iar la interior se va putea finisa direct cu placi de gips carton sau glet. Acoperisul poate fi realizat din tigla, sindrila sau din tabla. Parodselile pot fi acoperite cu parchet, gresia sau din pietre naturala.

Avantajele unei case din caramida

Casele din caramida sunt in mod sigur constructii de calitate. Acest lucru se datoreaza in mare parte din cauza calitatii caramizii care de-a lungul timpului s-au dovedit a fi foarte avantajoase.

Iata care sunt principalele beneficii aduse de casa din caramida

Caramida este dura si rezistenta

O constructie din caramida poate rezista cateva secole fara foarte multe interventii. Realizarea unei case din caramida este o investitie sigura in viitor si este garantata pentru cel putin 100 de ani.

Se intretine mult mai usor

Lemnul sau metalul sunt vulnerabile la diferiti factori si au nevoie de tratamente specifice cel putin la 10 ani. Casele de caramida in schimb sunt constructii de calitate si sunt mult mai usor de intretinut. Acestea trebuie sa fie in permanenta inspectate si trebuie sa fie reconditionate o data la 25 de ani.

Sunt bine izolate

Casele din caramida au parte de o izolatie mai buna. Acestea vor avea parte de mai multa racoare pe timul verii iar pe timpul iernii in case se va simti o atmosfera calda.

Rezista la foc

In cazul caselor din caramida riscul de incendiu este mult mai scazit fata de casele dn lemn. Acestea vor asigura un mediul optim pentru intreaga familie.

De ce sa alegi o casa din caramida?

Casele din caramida sunt constructii de calitate si reprezinta o solutie populara in Romania. Desi casele din caramida implica initial un cost mai mare vei vedea ca in timp acestea isi vor amortiza investitia.

Constructia lor se poate realiza etapizat astfel incat tu sa ai parte de locuinta pe care o doresti.

Informatii utile despre casele realizate din caramidaBCTR te pune in legatura cu cele mai mari companii

Daca vrei sa ai parte de constructii de calitate pe care sa te poti baza in timp atunci trebuie sa apelezi la o companie pe masura. Pe BCTR vei reusi sa gasesti companiile cele mai in masura sa iti ofere cele mai bune rezultate. Domeniul constructiilor este unul complex si trebuie sa apelezi la o companie specializata care sa iti ofere cele mai bune rezultate.

Atunci cand construiesti o casa trebuie sa investesti intr-o echipa care se va ocupa de constructia propriu zisa dar si de alegerea celor mai bune materiale. Poti avea parte de o constructie solida pe care sa te poti baza in orice moment si in care nu va trebui sa investesti o perioada buna de timp. Casele din caramida sunt in mod sigur locuinte de cea mai buna calitate.

Banca Constructii Tale Romania – alegerea pentru constructii sigure

Alte articole recomandate:

Iata care sunt etapele constructiei unei case

Plan de afaceri – firma de constructii