“Mama artei este arhitectura. Fara o arhitectura proprie nu avem un suflet al propriei noastre civilizatii.” Frank Lloyd Wright.
Izolarea termica a cladirii este in mod sigur o adevarata provocare. Bineinteles ca scopul final al acestui proces este acela de a avea constructii de calitate.
Izolatia termica a cladirilor este necesara in prezent pentru a putea economisi energia dar si toate costurile pe care aceasta le implica. Putem spune ca avem parte de o izolatie termica reusita atunci cand toate elementele constructiei pot produce punti termice care sunt rezolvate corect. Puntile termice sunt acele elemente din beton ale unei constructii care trebuie sa fie izolate corespunzator. Betonul este un material de constructie care are o transmisie termica foarte mare dar si vapori de apa.
Tot ce trebuie sa stii despre izolarea termica a unor constructii de calitate
Izolarea termica iti ofera in mod sigur constructii de calitate. Daca vrei sa ai parte de o izolare termica realizata intr-un mod calitativ atunci poti solicita mai multe oferte lucrari constructii astfel incat sa faci cea mai buna alegere pentru tine.
Cum alegem materialul potrivit pentru izolatia termica
Materialul pe care il poti folosi pentru izolarea termica a cladirii poate fi clasificat dupa mai multe criterii astfel incat sa ai parte de constructii de calitate. Aceste criterii sunt: compozitie ( materiale naturale sau sintetice) , forma ( saltele, panouri, folii, spume pulverizante), contributia structurala ( blocuri de beton/ caramida izolatoare, panouri structurale, baloti de paie), modul de functionare ( conductie, radiatie sau convective), rezistenta la transfer termic sau impactul asupra mediului.
Vata minerala
Vata minerala se poate folosit atat in cadrul peretilor tip sandwich sub forma de umplutura cat si in cazul unui termosistem care sa fie similar celui pe baza de polistiren pentru izolarea termica a cladirii. Vata trebuie sa fie fixate prin adezivi, dibluri, plasa de armare sau pentru a utiliza panourile de vata minerala fixate pe structura metalica reglabila. Bineinteles ca vata minerala iti ofera foarte multe avantaje, si anume: durata de viata mai mare, grad scazut de incombustibilitate, permeabilitate la vapori precum si performantele ridicate de izolare fonica.
Polistirenul
Polistirenul iti ofera o multime de avantaje iar cel mai important avantaj este ca are un cost destul de redus. Polistirenul este obtinut prin prelucrarea granulelor de polistiren iar rezultatul final este o placa a carei densitate influenteaza o serie de parametri asa cum ar fi: rezistenta la compresiune, elasticitatea , absorita de apa si permeabilitatea la vapori. Avantajele ale unui sistem de izolare termica a cladirii sunt: o rezistenta mai mare la umezeala si la sarcini statice, montajul usor si bineinteles proprietati termoizolante bune.
Spuma termoizolanta
Spuma termoizolanta iti ofera in mod sigur constructii de calitate. Avantajele oferite de spuma termoizolanta sunt ca poate fi introdusa in zone mai greu accesibile. Spuma termoizolanta este rigida si impermeabila la vapori.
Pluta
Pluta este un material natural care are proprietati bune de izolare termica dar si o fonica foarte buna. Aceasta are o rezistenta buna la foc si este impermeabila. In plus poate fi utilizata atat la pereti la interior cat si la exterior.
Diferenta dintre izolatia termica exterioara si izolatia termica interioara
Izolatia termica exterioara
Acest tip de izolatie este potrivita pentru o casa noua dar si atunci cand renovezi. Se poate monta atat pe pereti cat si pe acoperis. Acest tip de izolatie iti va permite sa te bucuri de inertia termica a cladirii si iti va proteja locuinta in fata schimbarilor de temperatura.
Avantajele unei izolatii termice exterioare: iti ofera o performanta termica buna, pastreaza inertia peretilor, inchide majoritatea puntilor termice, poate completa renovarea fatadei si nu in ultimul rand are un impact redus asupra rezidentilor in timpul lucrarilor.
Izolatia termica interioara
Izolatia termica interioara presupune izolarea mansardelor si integrarea unui izolant calitativ pe suprafata interioara a peretilor. Avantajele acestui tip de izolare sunt: amelioreaza performanta termica la nivelul intregii cladiri, elimina efectul de pereti reci, imbunatateste izolatia fonica daca sunt implementate solutii termo-acustice si nu il ultimul rand este o optiune mai accesibila din punct de vedere economic.
Avantajele oferite de izolarea termica
Imbunatateste calitatea vietii
O casa izolata termic te va ajuta sa ai parte de mentinerea caldurii la interior si va limita pierderile sau schimburile de caldura. Daca pana acum iernile reprezentau o problema pentru tine atunci izolatia te poate ajuta mai mult decat iti dai seama in aceasta privinta.
Poti avea parte de confort pe toata durata intregului an daca vei avea parte de o izolatie buna. O echipa de specialisti iti va oferi de fiecare data constructii de calitate, dar pentru asta trebuie sa apelezi la bursa de constructii. Aici vei putea gasi toate firmele de care ai nevoie pentru a avea siguranta ca termoizolarea de care vei avea parte va fi una de succes.
Poate ajuta la reducerea consumului de energie
Cu ajutorul unei izolari termice vei avea parte de mai putine pierderi termice ale locuintei. In plus, consumul de caldura si climatizare va fi si el mai redus. O firma de constructii te va ajuta sa ai parte de cele mai bune lucrari de izolare termica si vei reusi sa ai parte de locuinta mult dorita.
Protejeaza locuinta o perioada mare de timp
Atunci cand vrei sa ai parte de cele mai bune izolatii termice vei avea parte de o durabilitate mai mare in timp. Rezistenta de care poate da dovada o locuinta va fi mai mare iar riscul de condensare va fi mult mai mic.
Protejeaza mediul inconjurator
Un alt mare avantaj al izolarii termice este ca limiteaza emisiile de gaze si in acest mod se va combate inclazirea globala.
BCTR te ajuta sa ai parte de cea mai buna izolare termica
In momentul in care vrei sa ai parte de constructii de calitate trebuie sa apelezi la cele mai bune constructii de calitate. Iti poti crea un cont pe platforma BCTR accesand sectiunea “ Inscriere client “ si iti vei putea posta proiectul de care ai nevoie. Vei vedea cum toate firmele de constructii iti vor face o oferta pentru proiectul pe care l-ai postat.
Banca Constructii Tale Romania – alegerea pentru constructii sigure
Alte articole recomandate: