fbpx

“Ce trebuie sa realizeze proiectarea noastra? Trebuie sa avem o privire critica rapida, sa o facem inteleasa. Trebuie sa ne uitam dincolo de obiectivul ingust si sa ne intrebam: Care ar putea fi consecintele ecologice?” Sir Ove Arup

Informatii utile despre tencuialaTencuiala are un rol important in procesul de construire al casei sau de renovare al acesteia. Aceasta are un rol important estetic dar si termic sau acustic. Inainte de a incepe sa aplici tencuiala este important sa stii ce tip de tecuiala sa aplici si care sunt pasii necesari pentru a avea parte de cele mai bune rezultate. Tencuiala este cea care iti va oferi constructii de calitate pe care sa te bazezi o perioada cat mai mare de timp.

Care este rolul tencuielii

Tencuiala este acel strat de mortar care este aplicat pe zidarie asa cum ar fi peretii din caramida, beton sau din BCA. Scopul acesteua este de a obtine o suprafata foarte bine nivelata si care sa fie rezistenta in timp. Procesul de aplicare a tencuielii se va adapta in functie de fiecare tip de suprafata.

Rolul cel mai important al tencuielii este umplerea golurilor de pe diverse suprafete. Aceasta contribuie la schimbarea aspectului constructiilor si va reusi sa ascunda cu succes defectele acesteia.

Tencuiala este un pas esential pentru a avea parte de constructii de calotate deoarece are un rol de protectie dar si de igiena. Aceasta se aplica pe pereti iar elementele de constructie vor fi protejate de umiditate dar si de multi alti factori climatici.

In momentul in care este uscata tencuiala devine un sigiliu impotriva sunetelor si un izolator fonic. Acesta mai ajuta foarte mult si la imbunatatirea izolarii termice.

Principalele caracteristici ale tencuielii

Tencuiala iti va oferi in mod sigur constructii de calitate. Ai nevoie de o echipa de meseriasi care sa te ajute sa ai parte de constructia mult dorita.

Tencuiala este aderenta

Aderenta se traduce prin capacitatea tencuielii de a se lipi de suprafata suport. Cu cat materialele care sunt utilizate sunt mai aderente cu atat sansele ca tencuiala sa se dezlipeasca vor fi mai mici.

Tencuiala este elatsica

Casele, mai exact constructiile noi se misca si se vor aseza pe constructii tot timpul. Daca materialele pe care le utilizezi au un grad de elasticitate scazut atunci acestea pot crapa cu cea mai mare usurinta.

Tencuiala este eficienta

Eficienta tencuielii este cu siguranta cel mai important aspect. Aceasta ajuta foarte mult la finisarea peretilor dar si la protejarea zidariei. Materialele de cea mai buna calitate vor actiona precum un strat suplimentar de izolare si vor reduce cheltuielile recurente cu energia.

Cate tipuri de tencuiala existaInformatii utile despre tencuiala

Tencuiala este cu siguranta un produs care iti va oferi constructii de calitate. Daca vrei sa ai parte de o constructie pe care sa te poti baza atunci tencuiala este cea mai potrivita alegere pentru tine.

Tencuiala la interior

Tencuielile la interior sunt de cele mai multe ori pe baza de ipsos si sunt foarte usor de folosit. Acestea vor lasa un aspect neted care sa fie cat mai apropiat de perfectiune.

Tencuiala la exterior

Tencuiala la interior este de cele mai multe ori pe baza de ciment si se aplica din doua straturi, unul de baza care are aproxiamtiv 1,5 cm si cel de-al doilea are un rol decorativ si protectie impotriva conditiilor meteorologice nefavorabile.

Tencuiala bruta

Ceasta tencuiala are un rol de acoperire a suprafetei suport cu un mortat pentru a se proteja zidaria. Aceasta se aplica de cele mai multe ori in camerele fara cerinte estetice asa cum ar fi magazia sau garajul.

Tencuiala simpla

Aceasta este cea mai intalnita tencuiala si are un rol important in finisarea suprafetelor. Se poate aplica atat pe pereti cat si manual sau mecanizat.

Tencuiala sclivisita

Acest tip de tencuiala se va obtine din mortar de ciment. Finisarea acesteia se va face cu lapte de ciment pana cand se va obtine un aspect mai neted si mai lucios.

Tencuiala gletuita

Tencuiala din var sau cea din ipsos se va aplica in strat subtire peste tencuiala simpla.

Cate straturi de tencuiala se aplica

Straturile de tencuiala sunt foarte importante, acestea iti pot oferi constructii de calitate pe care sa te bazezi o perioada cat mai mare de timp.

Un singur strat se aplica pentru tencuielile brute care se aplica de cele mai multe ori pe peretii interiori ai incaperilor care sunt mai putin tranzitate si care nu au nevoie de finisare.

Doua straturi se folosesc pentru marea majoritate a tencuielilor astfel incat sa poti obtine un aspect cat mai neted.

Trei straturi se folosesc pentru a obtine finisaje perfecte. Acestea trei straturi sunt recomandate doar daca vrei sa ai parte de constructii de calitate dar si de un aspect ireprosabil.

Etapele de executie ale tencuielii

  1. Pregatirea

Peretii se vor uda si este necesar sa se astepte timp de 24 de ore pentru a se putea tencui. Acest lucru trebuie sa fie realizate pentru ca zidaria sa absoarba apa din tencuiala.

  1. Prepararea materialului

Materialul trebuie sa fie preparat de echipa cu care vei colabora. Acestia trebuie sa respecte cu strictete anumite reguli pentru ca rezultatul final sa fie unul perfect.

  1. Tencuirea peretilor sau a tavanului

Se vor tencui peretii si tavanul cu multa indemanare de echipa de muncitori.

  1. Nivelarea

Echipa cu care vei colabora va trebui sa niveleze peretii dupa aplicarea primului strat de tencuiala.

  1. Razuirea

Razuirea se va realiza cu un spacul lamelar iar materialul obtinut se va utiliza pentru a remedia anumite imperfectiuni.

  1. Aplicarea stratului final de material

Acest strat nu ar trebui sa depaseasca mai mult de 2 mm grosime.

  1. Finisarea peretilor

Atat peretii cat si tavanul ar trebui finisat. Aceasta ultima etapa este cea care iti va oferi rezultatul pe care il doresti.

Afla mai multe detalii desInformatii utile despre tencuialapre tencuiala apeland la BCTR

Pe BCTR vei gasi mai multe companii din domeniul constructiilor care iti vor oferi toate informatiile pe care le doresti. Cu siguranta vrei sa ai parte de constructii de calitate iar pentru asta trebuie sa apelezi la cea mai buna companie.

 

 

Bursa Constructii Tale Romania – alegerea pentru constructii sigure

Alte articole recomandate:

Informatii utile despre termosisteme

 

Ce implica procesul de constructie al unei case