fbpx

“Am inceput prin a incerca sa creez cladiri care sa sclipeasca asemeni unor bijuterii izolate; acum vreau sa le conectez, sa formez un nou fel de peisaj, sa plutim impreuna in orasele contemporane si in vietile oamenilor lor.” Zaha Hadid

Informatii utile despre termosistemeTemosistemele sunt produse necesare in constructii civile. Orice locuinta care pierde caldura va duce la pierderi masive de energie dar si de bani. Ai nevoie de tot ajutorul posibil astfel incat sa nu treci prin aceasta situatie. Cea mai simpla metoda prin care poti rezolva aceasta problema este anveloparea exterioara a constructiei civile si care este cunoscuta sub numele de termosistem.

Ce este un termosistem

Un termosistem este un ansamblu de materiale de constructii cu caracteristici cat mai complexe de limitare a pierderii de caldura. Acesta ajuta foarte mult la inchiderea cladirii si la anveloparea ei. Temosistemul este un sistem special creat pentru ca locuinta ta sa nu mai faca schimb de caldura cu exteriorul.

Care sunt materialele pe care le poti utiliza pentru termosistem

Polistiren expandat

Atunci cand te gandesti la constructii civile si la termoizolarea acestora trebuie sa te gandesti la polistiren expandat, Acesta va reusi sa ofere cele mai bune rezultate doar daca vei opta pentru un polistiren care sa aiba o grosime de minim 10 cm pentru a nu se realiza schimbul de caldura cu exteriorul.

Polistiren extrudat

Acesta are o densitate mai mare si o structura mai putin aerata care permite izolarea in grosimi mai mici de circa 5-19 cm. Acest tip de polistiren este de cele mai multe ori utilizat pentru izolarea zonelor de fundatii, la subsoluri sau demisoluri. Acesta are o rezistenta sporita la umiditate si ofera o protectie optima.

Poti utiliza cu incredere ambele tipuri de polistiren deoarece nu incarca deloc constructia. Greutatea placilor este foarte redusa dar si a tencuielii cu care aceasta va fi acoperita. In cazul termoizolarii acest lucru este foarte important.

Polistirenul este o structura usoarasi te poti baza ca iti va oferi rezultatele pe care le doresti daca montajul acestuia se va realiza de o echipa de meseriasi.

Vata minerala bazaltica

Vata minerala bazaltica este un material foarte bun pentru izolarea unor constructii civile si care se poate  utiliza cu succes in orice zona. Vata bazaltica se preteaza la lucrari de interior pentru izolarea planseelor, a peretilor sau a tavanelor.

Aceasta este un material eficient pentru izolarea termica dar si pentru izolarea fonica. Aceasta prezinta rezistenta crescuta la socuri, la umiditate dari si la foc.

Placi minerale termoizolatoare

Placile minerale termoizolatoare sunt o solutie optima pentru o termoizolare naturala si ecologica. Acestea au proprietati exceptionale care sunt bazate pe placi minerale izolatoare tip Multipor si care pot fi utilizate pentru orice categorie de aplicatii. Au o forma compacta si o greutate redusa.

Care sunt avantajele oferite de termosistemeInformatii utile despre termosisteme

Mentinerea caldurii pe timp de iarna

Mentinerea caldurii pe timpul iernii este un aspect important in constructii civile. Daca ai o casa care nu este eficienta din punct de vedere energetic se va resimti la facturile de utilitati. Izoleaza locuinta daca vrei sa ai parte de o locuinta sigura si calduroasa.

Mentinerea unei temperaturi potrivite vara

Vara este foarte important sa ai parte de o temperatura potrivita. Sistemul de izolare va functiona precum o bariera si peretii nu se vor mai supraincalzi.

Izolare fonica

In functie de materialele pentru izolare dar si de grosimea lor, nivelul de zgomot din exterior va fi mult mai redus.  Acest lucru se intampla deoarece grosimea materialelor utilizate vor functiona precum o bariera.

Economie

Un termosistem va ajuta sa economisesti sume considerabila de bani la facturile de utilizati pe toate durata de utilizarea a cladirii. Vei vedea cum se vor imbunatati consumurile, costurile si ca tu vei fi mai mult decat multumit de caminul pe care il ai.

Aspect deosebit al casei finisate

Atunci cand ne gandim la constructii civile ne gandim la acele locuinte care au nevoie de tot ajutorul nostrum. Poti avea incredere ca termosistemul utilizat va putea functiona ca un sistem decorative.

Ce trebuie sa stii inainte de montarea termosistemului

Inainte de a incepe montarea termosistemului trebuie sa ai griaj ca acesta sa indeplineasca cateva conditii termice dar si de pregatire a suprafetei pe care urmeaza sa fie montat.

Termosistemul in constructii civile nu poate fi montat intr-o zi in care sunt foarte multe precipitatii. Umiditatea din aer nu trebuie sa fie sub 60% iar temperatura trebuie sa fie peste 5 grade Celsius. Suprafata pe care urmeaza sa fie montat trebuie sa fie plana si curata. Nu trebuie sa prezinte praf, ulei, mucegai sau resturi de vopsea.

Care sunt pasii de montare a termosistemului

Mai intai de toate se va aplica adezivul special pentru termosistem pe intreaga suprafara a placilor de polistiren. Placile trebuie sa fie lipite imediat de fatada.

Montajul trebuie sa inceapa de la soclu.

Imbinarea placilor de polistiren se va face prin canturile special incluse in termosistem.

Pentru zonele de imbinare se va folosi poliuretan spuma sau lichid.

La final se va putea aplica un strat de vopsea de exterior peste placile termosistemului.

Sfaturi necesare pentru o montare reusita

Ca termosistemul sa fie eficient si sa izoleze termic locuinta trebuie sa fii atent la cateva detalii atat inainte de montare cat si in timpul montarii.

Imbinarea placulor nu se umple cu adeziv ci cu poliuretanul care este inclus in pachetul termosistemului.

Daca termosistemul se va aplica pe o zidarie veche , aceasta trebuie sa fie curatata inainte. Se va aplica ulterior un strat de grund pentru a se reduce gradul de absortie a suportului.

Informatii utile despre termosistemePoti avea constructii civile perfecte cu BCTR

Oricine poate avea parte de constructii civile daca va apela la o echipa de muncitori. Pe BCTR vei gasi cele mai renumite si cele mai calitative comapanii de constructii care te vor putea ajuta sa iti realizezi constructia la care visezi.

O casa este o constructie care are nevoie in permananta de toata atentia ta  si de indemanarea unor profesionisti. Ai permanenta grija de reparatii de care locuinta ta are nevoie pentru a avea parte de o cladire sigura in care sa te simti confortabil.

Bursa Constructiilor Tale Romania – calitate mai presus de orice

Alte articole recomandate: