fbpx

“Cand sunt intrebat in ce cred, spun ca in arhitectura. Arhitectura este mama artelor. Imi place sa cred ca arhitectura conecteaza prezentul cu trecutul si tangibilul cu intangibilul.” Richard Meier

Mansarda - un spatiu confortabil de locuitLocuiesti intr-o casa si ai nevoie de mai mult spatiu? Amenajarea unei mansarde ar putea fi o solutie potrivita pentru tine. In acest mod vei avea parte de constructii de calitate si iti vei putea amenaja locuinta dupa bunul tau plac. Poti sa iti amplasezi la mansarda un dormitor sau un spatiu de joaca pentru copii.

Ce trebuie sa stii despre mansarda

Daca vrei sa ai parte de constructii de calitate atunci o mansarda este absolut necesara. Casele trebuie sa fie realizate in cel mai bun mod posibil astfel incat sa ai parte de o constructie de care sa te bucuri o perioada cat mai mare de timp.

Mansarda este un spatiu in care poti sa iti amenajezi o camera in cel mai frumos mod posibil. Te poti bucura de acea camera in orice moment.

Ce este o mansarda locuibila?

Mansarda este un spatiu in care poti  locui si care este situate deasupra casei. Un pod care nu este locuit nu trebuie sa fie izolat. Mansarda trebuie sa indeplineasca anumite standarde de siguranta si sa aiba o izolatie termica pe masura.

Structura tavanului peste care va fi amplasata mansarda trebuie sa reziste cu brio la incarcarule date de peretii despartitori sau la piesele de mobilier care vor fi amplasate in acel lod. Mansarda ar trebui sa fie separate de structura acoperisului prin pereti ignifugi.

Ca sa ai parte de constructii de calitate trebuie sa iei in considerare izolarea, incalzirea si ventilatia mansardei. Toate utilitatile trebuie sa fie asigurate in acest nou spatiu de locuit. Accesul la lumina zilei este la fel de important pentru ca tu sa ai parte de un spatiu confortabil.

Este de preferat ca inaltimea incaperilor de la mansarda sa fie similara cu cea a resturilor niveleleor. Ca sa poti avea parte de un interior confortabil si pe care sa il folosesti inaltimea camerei nu poate fi mai mica de 2,2 m.

Izolarea mansardei

Izolarea mansardei este  foarte importanta. In acest mod vei avea parte de temperature optime fara sa ai parte de conumuri prea mari de energie. In acest modvei avea parte de temperature optime in timpul iernilor geroase dar si in timpul verilor calduroase.

Amenajarea mansardei in functie de dimensiuniMansarda - un spatiu confortabil de locuit

Ca sa poti avea parte de constructii de calitate este necesar sa profiti de fiecare spatiu. Mansarda este un spatiu in care poti sa iti depozitezi lucrurile sau in care iti poti pregati o camera dupa bunul tau plac.

Amenajarea unei mansard mici

Daca ai o mansarda mica atunci trebuie sa alegi piese de mobilier care sa nu ocupe foarte mult spatiu, trebuie sa iei in calcul utilitatea lucrurilor.  Poti oricand opta pentru un dulap cu o usa glisanda sau chiar un stand pe roti. Este de preferat ca in acest spatiu sa ai cat mai multe ferestre astfel incat lumina naturala sa patrunda mult mai usor in camera. Poti chiar sa iei in calcul montarea unei oglinzi sau chiar a mai multora.

Amenajarea unei mansarde mari

Daca ai la dispozitie o suprafata generoasa iti va fi mult mai usor sa implementezi orice stil de decor. Iti poti imparti incaperea in mai multe zone sau poti lasa open space daca asta iti doresti. Poti opta pentru 2-3 culori pe care ulterior sa le imbini in nuante cat mai netre si nu vei da gres cu amenajarea unei mansarde in acest mod.

Amenajarea mansardei in functie de scopul utilizarii

Stilul de amenajare dar si mobila depind de scopul utilizarii mansardei. Vei avea parte de constructii de calitate si te vei bucura de un spatiu in care sa te simti perfect.

Dormitor

Mansarda face parte din acele constructii de calitate pe care te vei putea baza. Opteaza pentru ferestre mari, o mobila cat mai simpla in culori deschise dar si un numar restrans de accesorii.  Din dormitorul tau de la mansarda vei putea vedea cerul instelat.

Living

Daca vrei ca mansarda sa devina un spatiu de intalnire intre tine si prieteni atunci trebuie sa fii atent la piesele de mobilier pe care le alegi. Poti alege piese de mobilier care sa nu incarce foarte mult incaperea.

Poti opta pentru o canapea in culori deschise si o masuta de cafea care iti vor face o atmosfera mult mai primitoare si mai calda.

Loc de joaca

Mansarda face parte din acele constructii de calitate care se poate transforma in locurile de joaca. Poti alege covoare colorate astfel incat sa ai o atmosfera cat mai primitoare.

Dressing

Daca esti pasionata de moda iti poti alege un dressing cat mai calitativ. Acesta este potrivit pentru familiile numeroase si iti va oferi  un aspect vizual deosebit. Poti sa pui in aceasta camera o canapea si cu doua fotolii si o masuta cu scaun pentru realizarea unui machiaj.

Birou

Amenajarea unui birou in mansarda vei avea nevoie in primul rand de ferestre care vor permite iluminarea naturala a spatiului. Piesele de mobilier si  obiectele de decor vor personalize spatiul. Opteaza pentru culori deschise care vor mari incaperea si poti folosi tablouri de mesaje amuzante.

O sala de sport

Iti vei putea instala in mansarda o sala de sport si vei acces la ea 24 de ore din 24. Nu trebuie sa iti mai faci griji daca vrei sa te antrenezi la ora sase dimineata. Incepe prin a mobila cu cat mai putine elemente si poti alege culori simple si calde care sa iti ofere o atmosfera zen. Poti chiar sa adaugi cateva  palnte in sala astfel incat sa ai un spatiu cat mai frumos si cat mai bine organizat.

Mansarda - un spatiu confortabil de locuitPlatforma BCTR te ajuta sa ai constructii de calitate

Daca vrei sa ai parte de constructii de calitate poti oricand sa apelezi la o echipa de constructii. Acestia sunt cei mai in masura sa iti izoleze mansarda astfel incat sa ai parte de acea incapere pe care o doresti. Poti sa iti mobilezi mansarda dupa bunul tau plac dar mai intai de toate trebuie sa te asiguri ca aceasta are parte de o izolatie pe masura.

 

Bursa Constructii Tale Romania – alegerea pentru constructii sigure

Alte articole recomandate:

Informatii utile despre casele sustenabile

 

Renovarea dormitorului – cele mai importante etape